4 psykologiske tests for at kende din personlighed

, Jakarta - Når du søger job, vil alle virksomheder generelt give dig en psykologisk test for at finde ud af karakteren af ​​den potentielle medarbejder. Dette gøres for at se, om hans personlighed matcher det, virksomheden har brug for.

Kort sagt, testen er lavet for at måle en persons evner og personlighed. Dette er et måleværktøj, der er almindeligt anvendt. Der er flere typer psykologiske test, der er nyttige til at kende en persons personlighed. Her er nogle typer psykologiske tests, der kan laves!

Læs også: Ofte betragtet som det samme, er dette forskellen mellem en psykolog og en psykiater

Forskellige psykologiske test til personlighedstest

Psykologisk test er en mental test af en person for at kende denne persons sande karakter. Dette kan gøres på flere måder, såsom observation, interviews og brug af værktøjer. Alle tre kan udføres i én undersøgelse.

I observationer og samtaler får du en psykologisk vurdering. Derudover vil brugen af ​​værktøjer være med til at tage hensyn til en persons intelligens og personlighed. Der findes mange typer psykologiske undersøgelser. Her er nogle typer psykologiske tests, der er almindeligt anvendte, nemlig:

  1. MBTI

Den mest populære psykologiske test i dag er Myer-Briggs Type Indicator (MBTI). Dette personlighedstjek udføres på grundlag af, at hver person forstår verden gennem fornemmelser, intuitioner, følelser og tanker. MBTI vil undersøge hvert individ i henhold til fire bipolære dimensioner, nemlig:

  • Attitude: Dette vil måle en person er en introvert eller udadvendt type. Personen vil blive bedømt, om typen er lukket eller åben.

  • Sansefunktion: Denne metode vil måle, om en person forstår og fortolker ny information ved hjælp af de fem sanser eller intuition, der er i hans krop.

  • Vurderingsfunktion: Denne test vil måle, om en person har tendens til at træffe beslutninger baseret på rationel tænkning eller empatiske følelser.

  • Livsstilspræferencer: Denne vurdering måler, om en person forholder sig til omverdenen primært ved hjælp af dømmende funktioner, såsom tanker eller følelser, og måske ved hjælp af perceptuelle funktioner, såsom sansning eller intuition.

Læs også: 6 typer af undersøgelser, der er vigtige før ægteskab

  1. DISC

Denne psykologiske test vil fokusere på egenskaberne dominans, overtalelse, underkastelse og lydighed. Nogle virksomheder bruger denne metode til rekruttering og egnethed til jobbet. Du som kommende medarbejder skal udfylde svarene fra testarket efter deres karakter. DISC kan også registrere, hvordan man kommunikerer, personlighed, til stressniveauer.

Du kan spørge lægen om psykologiske tests fra hvis du er forvirret over det. Det er nemt, du behøver bare Hent Ansøgning på din smartphone! Derudover kan du også bestille online til en psykologisk undersøgelse gennem applikationen.

  1. Rorschach test

Denne psykologiske undersøgelse af en person vil bruge ti prikker blæk på et papir, og så skal du folde papiret for at skabe et symmetrisk design. Derudover vil testdeltagerne også blive spurgt om, hvad formen på blækket ligner. Det bruges til at teste karakteren personligt og følelsesmæssigt, såvel som attitude og motivation.

Læs også: 5 lægetjek, der skal udføres før ægteskab

  1. Projektiv størrelsestest

En anden test, der kan udføres for at undersøge en persons psykologi, er projektiv måling. Denne test tjener til at vise en persons opfattelse af tvetydige stimuli. Det anføres, at denne undersøgelse kan se aspekter af personligheden, som er svære at måle ved hjælp af objektive tests.

Reference:
Lumen Learning.Få adgang i 2019.Assessing Personality
Learning-mind.Få adgang til i 2019.Top 10 mest populære personlighedsvurderingstests (og hvordan du kan drage fordel af dem)