5 fødevarer, som mennesker med trombocytose bør spise

, Jakarta – Trombocytose er karakteriseret ved øgede niveauer af blodplader i blodet. Ligesom lave blodplader skal man også være opmærksom på for høje blodpladetal. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man mindsker det, så risikoen for sygdom kan undgås. En måde at sænke antallet af blodlegemer på er at spise bestemte fødevarer.

Tidligere, vær opmærksom på, at blodplader er blodlegemer, der har den funktion at hjælpe blodkoagulationsprocessen. Måden det virker på er ved at klæbe sammen og danne en blodprop. Hvis antallet af blodplader i blodet er for stort, forårsager denne tilstand blokering af blodkar i nogle dele af kroppen. Blodplader, der er for høje, kan øge risikoen for slagtilfælde og hjertesygdomme.

Læs også: 7 Karakteristika for et højt blodpladetal i blodet

Fødevarer til at sænke blodpladerne

Hos en rask person varierer antallet af blodplader i blodcellerne fra 150.000 til 450.000 pr. mikroliter blod. En person erklæres for at have trombocytose, hvis han har et blodpladetal over 450.000 pr. mikroliter blod. Derfor kan denne tilstand overvindes ved regelmæssigt at indtage fødevarer, der kan reducere blodpladeniveauer, såsom:

1. Hvidløg

Den første mad til trombocytose, som du kan prøve, er rå hvidløg. Denne fødevare er blevet testet for at reducere antallet af blodplader i blodet. Rå hvidløg, både hele og efter mos, indeholder forbindelsen allicin, som kan påvirke kroppens evne til at producere blodplader.

Kroppen reagerer på et fald i blodpladeniveauet ved at øge dets immunitet, hvilket er nyttigt til at hjælpe med at beskytte kroppen mod angreb af alle slags fremmedlegemer (såsom vira eller bakterier). Derudover falder allicinindholdet i hvidløg dramatisk, når det koges, så det er bedst at indtage hvidløg i en rå tilstand.

2. Granatæble

Granatæble har et højt indhold af polyfenoler, så det er blodpladehæmmende i kroppen. Indtagelse af granatæble enten råt eller gennem dets juice, vil spise produktionen af ​​blodplader i kroppen reduceres, så processen med blodkoagulation kan forhindres.

Læs også: 8 forhold, der kan forårsage høje blodplader

3. Fisk og skaldyr

Indholdet af omega-3 i fisk og skaldyr kan også hæmme produktionen af ​​blodplader. Omega-3 fedtsyrer vil virke på kroppen ved at fortynde blodet og mindske risikoen for blodpropper. Du kan spise fisk og skaldyr som tun, laks, sardiner, skaldyr og sild, som er rige på omega-3.

Hvis du er positiv for trombocytose, så prøv at inkludere 2 til 3 portioner fisk og skaldyr hver uge for at opfylde omega-3 ernæringstilstrækkeligheden. Hvis du ikke kan lide at spise fisk, kan du dække dit omega 3-behov gennem fiskeolietilskud på 3.000-4.000 mg om dagen.

4. Ginseng

Den næste mad til trombocytose, som du kan prøve, er ginseng. Denne koreanske urt indeholder ginsenosidforbindelser, som er kendt for at være effektive til at reducere blodpropper. Tilstanden med blodpropper er noget, der frygtes at opstå, når en person har et for stort antal blodplader. Ikke kun kan forbruges direkte, ginseng er tilgængelig i kapselform, der kan købes på apoteker eller fødevarebutikker.

5. Rødvin

I rødvin viser det sig, at der er flavonoidforbindelser, der kommer fra skindet på druer under gæringsprocessen. Disse flavonoider vil arbejde for at forhindre blodpropper ved at forhindre dannelsen af ​​overdreven foring af celler i arterievæggene. Som følge heraf vil muligheden for blodpropper blive reduceret. Det er dog en god idé at begrænse indtagelsen af ​​rødvin og sørge for at fokusere på forbruget for at understøtte behandlingsprocessen.

Læs også: Erkend forskellen mellem essentiel trombocytose og reaktiv trombocytose

Det var mad til trombocytose, har du andre spørgsmål til hvad der er godt for mennesker med trombocytose, så spørg bare lægen kl. . Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst igennem Snak og Stemme / Videoopkald . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!

Reference:
Ny sundhedsrådgiver. Tilgået 2021. Sådan sænkes blodpladetallet.
Az Central. Fået adgang i 2021. Fødevarer til at reducere blodpladeaggregation.