Ofte jaloux på din partner, her er hvordan du overvinder det

, Jakarta – Jalousi er noget, der ofte opstår i et forhold, uanset om det er venskab eller kærlighed. Denne følelse opstår generelt, fordi den udløses af flere ting, lige fra usikkerhed, frygt for tab, jalousi, ensomhed til vrede. Jalousifølelser opstår oftest i et forhold eller ægteskab, fordi der er en følelse af at høre til en partner.

Faktisk er jalousi en naturlig ting at dukke op i et forhold, så længe den ikke er overdreven. Overdreven jalousi kan være dødelig, endda udløse følelser af ubehag i et forhold. Tidligere skal det bemærkes, at jalousi kan opstå på grund af "erfaring" eller en afspejling af en persons syn på sig selv. Dette kan i sidste ende tilskynde til en følelse af tvivl i forholdet.

Årsager til en jaloux ægtefælle

Jalousi er et begreb, der bruges om mennesker, der for ofte er jaloux og usikre i et forhold. Det kan få en person til at føle sig utilpas. Jalousi kan forekomme som en ophobning af ubehag og bekymring, der kommer fra et forhold. Så hvad skal du gøre, hvis din partner er jaloux for ofte?

Jalousi i et forhold mellem partnere er faktisk en naturlig og normal reaktion. Dette tolkes ofte som en form for omsorg for en partner. Men selvfølgelig skal jalousi være inden for rimelighedens grænser, så det kan være et styrkende forhold. På den anden side kan det at føle sig jaloux for ofte gøre forhold ubehagelige og endda udløse slagsmål.

For ikke at forværres og forholdet til at vare evigt, prøv at anvende forskellige tips til at overvinde jalousi i et forhold, herunder:

  • Identificer følelser

Når jalousi kommer, så bekæmp den ikke for meget. Det er vigtigt at identificere følelser og forstå, at de er naturlige og normale. Derefter skader det aldrig at indrømme dine følelser af jalousi og fortælle din partner, hvad der forårsagede det, efter at følelserne forsvandt. Undgå at tage beslutninger eller handle hensynsløst, når du er jaloux, endsige at udlede disse negative følelser på tilfældige mennesker.

  • Find ud af fakta

Ikke sjældent kan jalousi komme uden nogen åbenbar grund alias blind jalousi. I mange tilfælde opstår jalousi ofte, fordi trivielle ting er for mistænkelige. Forsøg derfor at kende fakta for sandheden, så følelser af jalousi ikke fortsætter og gør forholdet til din partner spinkelt. Undgå at være overdrevent mistænksom.

  • Giv tid

Jalousi er en form for negative følelser. Når du eller din partner er indhyllet i disse følelser, så prøv at give tid og afstand. Efter at have følt dig mere afbalanceret og følelserne aftager, så prøv at tale om det problem, der opstod. Se problemet i øjnene med et koldt hoved og objektivt, tal om årsagen til jalousien, og bed ham om ærlighed.

  • God kommunikation

Nøglen til at have et forhold uden alt for jalousi er god kommunikation. I stedet for at være mistænksom og gnaven, Prøv at være ærlig omkring din partners følelser eller mistanke. Faktisk vil god kommunikation også åbne for en diskussion om, hvad du ønsker, og hvordan du ønsker, at forholdet skal fortsætte.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Du kan også indsende helbredsklager, som du oplever når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Psyk Central. Tilgået 2020. 8 sunde måder at håndtere jalousi på.
NHS UK. Tilgået 2020. Håndtering af jalousi.
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Hvad driver jalousi?