Myte eller fakta, ofte oplevede menstruationssmerter gør det svært at blive gravid?

, Jakarta – Hver måned vil kvinder, der er kommet i puberteten, opleve menstruation. Denne "månedlige sygdom" kan være noget at se frem til, men det kan også være irriterende. Kvinder ser frem til menstruation, for det er en naturlig cyklus, der bør opstå, hvis graviditet ikke indtræffer.

Menstruation kan dog også være en generende tilstand, fordi den altid giver smerter. Generelt er menstruationssmerter faktisk normale. Men der er også, du ved, menstruationssmerter, som er et tegn på tilstande, der kan gøre det svært at blive gravid.

Menstruationssmerter opstår normalt før menstruationsblod kommer ud og kan vare i tre dage. Hver kvinde kan mærke en anden fornemmelse under menstruationssmerter. Der er dem, der mærker mavekramper, hvis smerter kan sprede sig til taljen, indersiden af ​​lysken, til Miss V. Der er også dem, der føler hovedpine, kvalme, træthed, diarré og ikke har det godt.

Læs også: Svimmelhed under menstruation, vær opmærksom på symptomer på anæmi

Forskellen mellem normal og unormal menstruationssmerter

Årsagen til menstruationssmerter er, at livmodermuskelvæggen trækker sig sammen og derved komprimerer de omkringliggende blodkar. Sammentrækninger, der vil kaste livmodervæggen, når der ikke er nogen graviditet. Sammen med hormonet prostaglandin frigivet af kroppen for at udløse sammentrækninger. Som følge heraf vil menstruationssmerter være mere udtalte.

Indtil nu har menstruationssmerter ikke vist sig at give problemer med at blive gravid. Tværtimod betragtes normale menstruationssmerter som et tegn på, at kroppen fungerer normalt.

Overdreven menstruationssmerter er også kendt som dysmenoré eller dysmenoré. Ud over livmodersammentrækninger kan dysmenoré også være forårsaget af endometriose og fibromer. Virkningen af ​​disse to sygdomme menes at påvirke en kvindes evne til at blive gravid generelt.

  • Endometriose

Endometriose er en tilstand, hvor det væv, der danner livmodervæggens indre slimhinde, vokser uden for livmoderhulen. Ud over overdreven menstruationssmerter kan endometriose også forårsage andre symptomer såsom smerter ved vandladning, kraftigt menstruationsblod, smerter under samleje og tarmsygdomme, såsom diarré og forstoppelse.

Læs også: Kend 4 årsager til smerte under sex

  • Uterine fibromer

Uterine fibromer er godartede tumorer, der vokser i eller omkring livmoderen. Symptomer på uterusfibromer ligner dem ved endometriose, men kan være ledsaget af tryk eller oppustethed i den nedre del af maven og hævelse af maven afhængigt af tumorens størrelse.

Du behøver ikke bekymre dig, hvis menstruationssmerter er forårsaget af disse to sygdomme. Der er forskellige måder, som læger kan gøre for at håndtere det, især hvis du planlægger at blive gravid.

Tips til at lindre menstruationssmerter

Overdreven menstruationssmerter kan forstyrre dine daglige aktiviteter. Prøv derfor følgende måder at lindre menstruationssmerter:

  • Komprimer med varmt vand

Udover at bruge en varmepude, kan du også bruge en flaske fyldt med varmt vand eller et varmt håndklæde til at sætte på mave og ryg. Denne naturlige metode anses for at være lige så effektiv som indtagelse af medicin til at lindre menstruationssmerter, du ved

  • Drik varmt vand

At drikke varmt vand kan ikke kun forhindre dehydrering, men kan også hjælpe med at lindre menstruationssmerter og oppustethed i maven. Det er endnu bedre, hvis du drikker varmt vand blandet med ingefær, for det kan mindske ubehag i maven under menstruation.

  • Reducer koffeinforbruget

At reducere eller slet ikke indtage koffein kan reducere mavekramper under menstruation, du ved. Tag ikke fejl, udover at være fundet i kaffe, findes koffein også i te og sodavand.

Læs også: 6 fødevarer, der skal undgås ved menstruationssmerter

  • Øg calciumindtaget

For at lindre menstruationssmerter anbefales det at spise masser af fødevarer, der indeholder calcium, såsom mælk og mejeriprodukter, sesamfrø, mandler og grønne grøntsager. Men hvis du ønsker at tage calciumtilskud, bør du først diskutere det med din læge.

Så menstruationssmerter har ingen indflydelse på evnen til at blive gravid. Men det kan også være et tegn på forplantningssygdomme, der kan forårsage vanskeligheder med at blive gravid. Tal med din læge, hvis du oplever overdreven eller unormal menstruationssmerter. Du kan tale med lægen ved hjælp af appen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du bede om sundhedsråd når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.