Dette får katte til at få nyresygdom

"Sygdom eller nyresygdom hos katte bør ikke undervurderes. Hvis denne tilstand ikke behandles, kan den føre til dødelig eller endda død. Årsagerne til nyresygdom hos katte selv er ret forskellige, lige fra infektion til blodtab."

Jakarta - Nyresygdom hos katte er en meget farlig sygdom og kan være dødelig, hvis den ikke behandles med det samme. Døden er den mest alvorlige komplikation, der kan opstå, hvis katten ikke bliver passet ordentligt.

Så hvad er årsagerne til nyresygdom hos katte? Her er en række årsager og hvordan symptomerne på nyresygdom hos katte:

Læs også: Kend ins og outs om katteinfluenza hos katte

Sygdomme i nyrerne, der kan påvirke katte

Der er flere typer nyresygdom, der kan angribe din kat, nemlig:

1. Blokering af nyrer og urinveje

Den næste årsag til nyresmerter hos katte er en blokering af nyrerne og urinvejene. Tilstedeværelsen af ​​en samling af krystaller, der danner sten, udløser blokeringer i nyrerne og urinvejene.

Det skyldes, at nyresten, der føres med urinen for længe, ​​samler sig i urinvejene, så de tilstopper urinvejene og gør urinen svær at udstøde eller endda slet ikke kommer ud. Denne tilstand gør, at strømmen af ​​urin og blod i nyrerne ikke er normal.

2. Bakteriel infektion

Bakterielle infektioner kan også forårsage nyresygdom hos katte, kaldet pyelonefritis. Denne sygdom er forårsaget af en kronisk bakteriel infektion, der kan ændre karakteristikaene for urin og blodgennemstrømning.

De mest almindeligt involverede bakterier er Escherichia coli og Staphylococcus . Andre bakterier, der kan findes, omfatter Proteus, Streptokokker , Klebsiella , Enterobacter , og Pseudomonas .

Mange katte har ingen kliniske tegn, når de har pyelonefritis. Tegn på en nyreinfektion, herunder feber og smerte, kan forekomme, når nyrerne palperes under en fysisk undersøgelse.

3. Forgiftning

Nyresmerter hos katte kan også opstå på grund af forgiftning. Udover hunde er katte et af de dyr, der kan lide at bide genstandene omkring dem.

Han ved heller ikke, hvilke genstande eller stoffer, der skader hans krop. Hvis det ved et uheld kommer ind i munden og sluges, kan der opstå forgiftning. Eksempler på giftige genstande, der kan forårsage nyresygdom, omfatter:

  • Frostvæske materiale.
  • Lilje blomst.
  • Pesticid.
  • Husholdningsrensevæske.
  • Human medicin.

Læs også: Hvor ofte skal katte bades?

4. Arvelighedsfaktor

Udover de tre ting ovenfor, kan nyresygdom hos katte også opstå på grund af arv. Der er flere typer katte, der er modtagelige for denne sygdom, hvoraf den ene er den persiske kat. Det er dog muligt for katte af andre racer at opleve nyresygdom.

5. Traume

Nyresmerter hos katte kan også være forårsaget af traumer eller påvirkning af kroppen. Især traumer, der involverer et brækket bækken eller en sprængt blære, hvilket fører til nyresvigt.

6. Blodtab

Chok fra hurtigt blodtab eller hurtig og alvorlig dehydrering kan også udløse nyreproblemer hos katte.

Ekstremt varmt vejr, en betydelig stigning i aktivitet, opkastning og svær diarré kan også forårsage store væsketab, hvilket fører til nyresygdomme, endda nyresvigt.

Symptomer på nyresmerter hos katte

Nyresmerter hos katte har en række forskellige symptomer. Denne sygdom er modtagelig for erfaring med alderen. Så hvad er de fysiske symptomer, der vises? Her er nogle af disse symptomer:

  1. Ændringer i hyppigheden af ​​vandladning. Det første symptom er øget vandladningsfrekvens. Hvis du ser katten bliver ved med at gå frem og tilbage til skraldespand, du må hellere være opmærksom, ja!
  2. Dehydrering. Han var altid tørstig og drak ofte. Dette sker, fordi katten skal erstatte de væsker, der er tabt fra sin krop.
  3. Nedsat appetit. Nyresygdom hos katte ændrer deres stofskifte. Som et resultat, nyrerne ikke fungerer korrekt vil have en indvirkning på et fald i appetit.
  4. Fordøjelsesproblemer. Det sidste symptom kan ses ved problemer med fordøjelsen, såsom diarré og opkastning. Denne tilstand opstår på grund af ændringer i nyrefunktion og stofskifte.

Læs også: 5 almindelige sundhedsproblemer, som katte oplever

Nå, hvis din kat oplever ovenstående symptomer, så spørg din dyrlæge om at få den rigtige behandling. Du kan spørge dyrlægen direkte gennem ansøgningen .

Derudover kan du midt i COVID-19-pandemien også købe kosttilskud eller vitaminer for at booste dit immunforsvar ved hjælp af appen . Uden besværet med at forlade huset, kan du købe det når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
FETCH af Web MD. Tilgået i 2021. Nyresvigt hos katte
Proplan.co.id. Tilgået i 2021. 5 årsager til nyresygdom hos katte. Proplan.co.id. Fået adgang i 2021. Oplev 4 kendetegn ved nyresygdom hos katte.