9 måder at håndtere interstitiel lungesygdom på efter type

, Jakarta - Bortset fra lungebetændelse, lungeabsces, bronkitis og emfysem er der også interstitielle lungesygdomme, der kan angribe dette organ. Interstitiel lungesygdom er en gruppe af sygdomme karakteriseret ved dannelse af arvæv eller fibrose. Denne dannelse kan forekomme progressivt i lungevævet, der omgiver alveolerne. Nå, dette netværk kaldes et mellemliggende netværk.

Læs også: Disse 5 ting øger risikoen for kronisk obstruktiv lungesygdom

Forsigtig, denne tilstand kan reducere åndedrætsfunktionen og iltforsyningen i blodet. Årsagen er klar, dannelsen af ​​arvæv i interstitium kan forårsage et fald i lungeelasticiteten.

Spørgsmålet er, hvordan man behandler interstitiel lungesygdom?

Kend symptomerne

Før man ved, hvordan man behandler interstitiel lungesygdom, skader det aldrig at kende symptomerne først. Symptomer, der kan mærkes af personer med interstitiel lungesygdom, kan generelt være tør hoste, vægttab og åndenød i hvile eller under fysisk aktivitet.

Men hvis denne sygdom har stået på i lang tid, så er der andre symptomer, der kan dukke op. Disse symptomer er mere relateret til et fald i iltniveauet i blodet, såsom et forstørret hjertevolumen, ændringer i fingerspidsernes form ( klubfinger ), infektion, træthed og feber. Når den er kommet ind på scenen, vil den desuden få læber, hud og negle til at blive blålige på grund af iltmangel.

Læs også: Pas på, disse 5 sygdomme kan skade lungerne

Årsager til interstitiel lungesygdom

Denne interstitielle lungesygdom er oprindeligt forårsaget på grund af beskadigelse af lungevævet mellem alveolerne. Hvad er så årsagen? Nå, her er nogle ting, der kan forårsage skade på lungevæv.

  • Farlige materialer, såsom asbestfibre, kulstøv, klid, skimmel- og skimmelsporer og silicastøv.

  • Bivirkninger af lægemidler, herunder kemoterapi, lægemidler til hjertesygdomme og antibiotika.

  • Strålebehandlingsbivirkninger.

  • Autoimmune sygdomme såsom systemisk lupus erythematosus, Sjogrens syndrom, sklerodermi, til sarkoidose.

Hvordan man behandler interstitiel lungesygdom

Faktisk kan lungevæv, der har gennemgået fibrose, ikke komme sig. Generelt er behandlingen kun at bremse processen med lungeskade. I stedet for at genoprette fuld lungefunktion. Nå, her er nogle behandlinger for interstitiel lungesygdom, som din læge kan anbefale.

  • Bronkoskopi, som er en procedure for at tage lungevæv gennem munden eller næsen ind i luftvejene. Et lille endoskop kan tage en prøve af lungevæv.

  • Video thoracoscopy, som er en metode til at tage lungevæv ved hjælp af et værktøj, der indsættes gennem et lille snit. Kirurger kan fjerne flere områder af lungevæv.

  • Åben lungebiopsi (thorakotomi). I nogle tilfælde kræves traditionel kirurgi med et stort snit i brystet for at få en lungebiopsi.

Læs også: Pas på 5 almindelige lungesygdomme

Efter at have kendskab til, hvilken type lungesygdom den syge oplever, er næste skridt at behandle den syge. Behandling for interstitiel lungesygdom i sig selv varierer afhængigt af typen af ​​interstitiel lungesygdom og dens årsag, herunder:

  • Antibiotika. Dette lægemiddel er effektivt til behandling af de fleste interstitielle lungebetændelser.

  • Anti-inflammatoriske lægemidler. Dette lægemiddel gives til dem, der har lungeskader på grund af betændelse eller autoimmune lidelser.

  • Lægemidler mod fibrose. Denne medicin er til en person, der har lungeskade på grund af lungefibrose.

  • Kortikosteroider. Dette lægemiddel er nyttigt til at reducere immunsystemets aktivitet, så mængden af ​​lungebetændelse i hele kroppen reduceres.

  • Ilt. Supplerende iltadministration har til formål at lindre symptomer, samtidig med at hjertet beskyttes mod skader forårsaget af lave iltniveauer.

  • Lungetransplantation. Er den mest effektive måde at behandle svær interstitiel lungesygdom på (sidste trin).

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!