Dette er en effektiv måde at håndtere et hjerteanfald på

, Jakarta - heart.org definerer, at et hjerteanfald opstår, når en blokering i en eller flere kranspulsårer, hvorved blodtilførslen til hjertet reduceres eller stoppes, og dele af hjertemusklen fratages ilt.

Hjertet er et af de vigtigste organer i kroppen. Dette organ på størrelse med en knytnæve fungerer til at pumpe og distribuere iltet blod i hele kroppen. Når hjertefunktionen er nedsat, vil en person normalt føle åndenød på grund af den indsnævrede hjertekanal. Se mere information nedenfor!

Førstehjælp til hjerteanfald

Der er fire førstehjælpe, når der opstår et hjerteanfald. Ingen grund til panik, prøv at følge følgende måder at håndtere et hjerteanfald.

  1. Læn dig tilbage så behageligt, som du føler dig. Undgå at ligge ned, da det er sandsynligt, at denne stilling vil forstyrre din vejrtrækning.

  2. Drik så vidt muligt ikke for meget vand. I nogle tilfælde vil drikkevand faktisk gøre folk med hjerteanfald mere overbelastede.

  3. Hvis angrebet kommer, mens du kører alene, skal du holde pause for at berolige dit sind. Tag derefter en dyb indånding. Formålet med vejrtrækningen er en måde at håndtere dette hjerteanfald, som har til formål at få ilt ind i lungerne.

  4. Ring straks en ambulance på 118 eller 119 for yderligere lægehjælp.

Mere information om, hvordan du håndterer et hjerteanfald, kan du finde på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Et hjerteanfald er tæt forbundet med en persons liv. Dybest set kan et hjerteanfald også helbredes, enten med medicinske midler eller simple måder såsom at forbedre din livsstil. Her er måder, du kan tage medicinsk:

1. Koronar angioplastik

Et kateter eller et lille rør med en ballon for enden føres ind i en stor vene i lysken eller armen. Ballonen vil blive rettet mod de indsnævrede kar i hjertet. Når den først er i karret, pustes ballonen op for at åbne blodkarret og også ødelægge pladen.

  1. Bypass drift

Denne operation udføres, når der er mange blokeringer i koronarkarrene. Blodstrømmen til hjertet vil blive gjort til en ny vej. Operation bypass involverer at tage en vene fra en anden del af kroppen, normalt taget fra brystet eller benet, for at bruge som en ny gren.

3. Hjertetransplantation

Dette er en hjerteudskiftningsprocedure fra en afdød donor til en modtager med hjertesvigt. Donormodtageren skal have modtaget godkendelse fra afdødes familie for at få organet.

Ud over medicinsk behandling kan livsstilsændringer faktisk gøres som et forsøg på at helbrede et hjerteanfald. Dette inkluderer at holde op med at ryge, undgå fed mad og motionere regelmæssigt. Hjertets tilstand kan således gradvist vende tilbage til normalen.

Så kan håndtering af stress også være en indsats for at overvinde et hjerteanfald. Baseret på sundhedsdata offentliggjort af heart.org, Stress kan være en stor udløser for et hjerteanfald.

Forklaringen er, at psykisk pres kan påvirke det fysiske, især blodkar og iltcirkulation til hjernen. Håndtering af stress, øget forbrug af grøntsager og frugter, i den forstand at du kraftigt rådes til at øge dit indtag af næringsstoffer, der er gode for hjertet, dette omfatter bl.a. havregryn.

Det høje fiberindhold i havregryn kan mindske faren for hypertension, hvilket bestemt er godt for hjertet. For at indtage mindst seks portioner havregryn hver uge. En undersøgelse har også bevist, at ved at indtage en kop havregryn hver dag vil en person med et hjerteanfald komme sig hurtigere.

Reference:
heart.org. Tilgået 2020. Behandling af hjerteanfald.
British Heart Foundation. Tilgået 2020. Føler du dig stresset? Forskning viser, hvordan stress kan føre til hjerteanfald og slagtilfælde.