Altid tilbagevendende, sår så sygdom svær at hele?

, Jakarta - Når du hører om mavesår, vil du straks henvise til smerter i maven og solar plexus området. Disse ubehagelige følelser kan omfatte smerte, oppustethed, kvalme eller opkastning.

Maa g er ikke en sygdomsdiagnose, men et symptom. For at behandle denne tilstand skal lægerne kende hovedårsagen til ulcussymptomer. Årsagerne til ulcussymptomer varierer, så den syge skal specificere, hvad der er blevet gjort.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

Der er også en række tilstande, der udløser ulcussymptomer, såsom sure opstød, maveinfektion, sår i tarmene eller maven, pancreatitis, fødevareintolerance, madforgiftning og andre. Når man ser de mange udløsende faktorer, har ulcussymptomer en tendens til let at gentage sig. Så kan sår helbredes fuldstændigt?

Er det rigtigt, at sår er svære at helbrede?

Lancering fra Medical News Today, sår kan dybest set helbredes med antacida medicin eller syreblokkere, såsom ranitidin eller omeprazol. Bemærk venligst, at disse lægemidler kun kan lindre og ikke helt helbrede såret.

Men kan sår heles fuldstændigt? Dette afhænger af årsagen til det sår, der opstår. Hvis grundårsagen er helet, vil ulcussymptomerne også forsvinde.

Ikke kun med ulcussymptomlindrende midler, for fuldstændigt at helbrede sår skal du vedtage en sund livsstil. Dårlige vaner, såsom hyppig spisning af krydret, sur og fed mad, samt hyppigt at drikke kaffe, bør undgås eller reduceres. Når du bliver ved med at gøre denne vane kontinuerligt, vil det selvfølgelig være svært at helbrede. Derfor er en sund kost også vigtig for heling af sår.

Har du maveproblemer, kan du spørge din læge kl . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak, og Stemme/videoopkald.

Læs også: Denne forklaring Faste kan helbrede maven

Sund livsstil for mavesår

Hvis du lider af mavesår, kan en tilbagevenden af ​​symptomerne forstyrre dine daglige aktiviteter. Lanceret fra WebMD, her er tips om sund livsstil, der kan gøres for at forhindre gentagelse af ulcussymptomer, nemlig:

  • Sov ikke med en fuld mave . Spis mad mindst 2 til 3 timer før du lægger dig ned. Målet er at give maden tid til at blive fordøjet og ud af maven. Syreniveauet vil også falde, før du lægger dig ned, hvilket kan udløse halsbrand.

  • Overspis ikke . Spis mindre portioner eller prøv at spise fire til fem mindre måltider. Overspisning udløser stigningen af ​​mavesyre ind i spiserøret.

  • Spis langsomt . M går for tidligt kan udløse et tilbagefald af såret. Årsagen er, at mad, der ikke tygges ordentligt, får maven til at arbejde hårdere, så der kan opstå sår.

  • Hav en sund vægt . For de af jer, der allerede har en sund vægt, så hold den så meget som muligt. Hvis du har overvægt, bør du sænke det til et sundere tal.

  • Stop med at ryge. Nikotinen i cigaretter svækker en del af kroppen kaldet den nedre esophageal sphincter. Denne muskel styrer afstanden mellem spiserøret og maven. Når den er lukket, forhindrer den syre og andre ting i maven i at stige op igen.

  • Undgå alkohol. Det er ingen hemmelighed, at alkohol kan irritere maven. Derfor bør du undgå overdrevent alkoholforbrug.

Læs også: Overvind mavesmerter hurtigt og præcist med dette lægemiddel!

Udover at køre livsstilen ovenfor, skal du notere dig, hvornår du har halsbrand, og hvilke specifikke ting du gør, så det kan udløse halsbrand. At kende triggerne vil gøre det lettere for dig at kontrollere sårsymptomer.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Alt hvad du behøver at vide om GERD.
WebMD. Hentet 2019. Hvad er halsbrand?.