Ved, hvordan du overfører fnat, som du skal passe på

, Jakarta - Det er bedre at holde sig selv og miljøet rent for at undgå skørbug. Fnat eller fnat er en hudlidelse forårsaget af en ophobning af mider Sarcoptes scabiei på den ydre hud. Mider, der samler sig, kan lægge æg og leve i den ydre hud på mennesker. Dette får huden på personer med fnat til at se irriteret og rød ud.

Fnat er let smitsomt, hvis det ikke behandles ordentligt. Du bør kende processen med overførsel af skørbug:

1. Direkte kontakt

Personer med fnat bør opretholde personlig hygiejne for ikke at sprede miden Sarcoptes scabiei til andre. Kram og seksuel aktivitet øger risikoen for, at personer med fnat overfører miden Sarcoptes scabiei til andre.

Læs også: Pas på mider, der forårsager fnat og kløende hud

2. Indirekte kontakt

Undgå at dele personlige ejendele med personer med fnat. Overførsel af fnat kan ske gennem genstande, der er udsat for mider Sarcoptes scabiei . For eksempel brugen af ​​samme seng, tøj, tæppe.

Selvom transmission kun sker ved fysisk kontakt, er processen ikke enkel. Fnat spredes ved gentagen fysisk kontakt over længere tid. Når nogen har skørbug, er det sandsynligt, at miljøet, hvor de bor eller arbejder, også vil opleve fnat eller fnat.

Fx i én familie, kollegier, daginstitution, idrætsanlæg eller fængsler. Dette sted kan være et tilbagevendende mødested og i ret lang tid.

Mange siger, at fnat kan overføres gennem dyr, men faktisk kan fnat hos dyr ikke overføres til mennesker. Dette skyldes de forskellige mider, der forårsager fnat. Hos mennesker er det en mide Sarcoptes scabiei, mens det hos dyr er Notoedres cati.

Læs også: Kend årsagerne til skørbug

Symptomer på fnat

Fnat er karakteriseret ved udseendet af kløe på huden. Normalt vil den kløe, der mærkes, blive værre om natten. Ikke kun kløe, udslæt vil dukke op på huden. Der er forskellige typer af udslæt, der vises.

Der er et udslæt, der viser sig i form af pletter, der ligner bumser, og et udslæt, der vises som små skællende blærer. Der er flere dele af kroppen, der er de mest almindelige reder for Sarcoptes scabiei mider, såsom armhulerne, omkring brysterne, håndled, mellem fingrene, fodsåler, ansigt og hals.

Fnat behandling

Der er behandlinger, som du kan gøre for at helbrede skørbug, fordi hvis den ikke behandles ordentligt, kan skørbug forårsage sygdomskomplikationer såsom bakterielle infektioner. Førstehjælp ved skørbug ved at udrydde mider på huden. Der er flere måder, hvorpå du kan gøre en af ​​dem ved at bruge stoffer. Du kan bruge salver såvel som kløemedicin.

Derefter kan du sørge derhjemme for at mindske den kløe, du mærker, ved at komprimere den kløende hud med koldt vand. Gør dette gentagne gange for at reducere kløe, især om natten.

Tag forholdsregler, så du ikke bliver udsat for de mider, der forårsager skørbug. For eksempel ved at vaske alt tøj, der kan blive udsat for mider, der forårsager fnat, ved hjælp af sæbe og varmt vand. Tør derefter tøjet i varmt vejr, så miderne dør.

Mider kan kun leve et par dage uden mennesker. Så når du føler, at nogle genstande er blevet udsat for mider, der forårsager fnat, bør du undgå dem i et par dage. Glem ikke altid at holde dig selv ren, okay?

Hvis du har hudsundhedsproblemer, er der ingen skade i at bruge appen at få information om skørbug og Hent Ansøgning lige nu via App Store eller Google Play!

Læs også: 6 måder at behandle skørbug derhjemme