Pas på buet rygsøjle eller skoliose

Jakarta - Der er mange sygdomme, der angriber rygsøjlen, hvoraf den ene er skoliose, en tilstand, hvor rygsøjlen krummer sidelæns unormalt. Faktisk er skoliose mere almindelig hos børn i alderen 10 til 15 år, eller som er på vej ind i puberteten.

Selvom forholdet mellem drenge og piger, der oplever denne sundhedssygdom, er det samme, er piger mere modtagelige for at opleve en risiko for forværrede symptomer, så seriøs behandling er nødvendig. I de fleste tilfælde er skoliose mild og kræver ikke særlig behandling. Dog skal røntgenstråler foretages regelmæssigt for at forhindre yderligere komplikationer.

Normalt er vejrtrækningsbesvær og stærke rygsmerter de mest almindelige symptomer, når din skoliose bliver værre. Derfor skal du kende farerne ved skoliose, samt hvordan du skal håndtere det.

Symptomer på skoliose, hvad er det?

Du kan observere tegn på skoliose fra ændringer i dine kropsdele, såsom dit bryst, skuldre eller hofter. Normalt vil den ene side af hoften fremstå mere fremtrædende, efterfulgt af, at din krop læner sig mere og mere til den ene side, både til højre og venstre. Dine skuldre er ikke lige høje, hvor skulderbladene rager frem i et af dem, og benlængderne er ude af balance.

Alligevel er det ikke alle patienter, der oplever rygsmerter. Generelt er denne tilstand mere almindelig hos voksne, hvor smertecentret ved krumningspunktet bliver værre, efterhånden som knoglens krumning bliver værre. Smerten, som hver patient oplever, er forskellig, afhængigt af hvor slem knoglens krumning er.

Smerterne kan mindskes en smule, hvis den syge lægger sig med lige rygposition eller hviler på den ene side af kroppen. Derudover kan skoliose også påvirke nervesystemet, når der er tryk på nerveenderne af en eller flere krumninger af rygsøjlen. Denne tilstand kan føre til følelsesløse ben, inkontinens og endda erektil dysfunktion hos mænd.

Skoliose komplikationer

Næsten alle sygdomme har en tendens til at have en indvirkning på forekomsten af ​​komplikationer, især hvis de ikke behandles med det samme. En anden fare for skoliose er dens komplikationer, som, selvom de er sjældne, stadig skal holdes øje med.

  • Rygproblemer

Mennesker med skoliose vil opleve alvorlige problemer med deres ryg. Rygsmerter er langvarige og forekommer hos voksne, der udviklede skoliose som barn.

  • Nerveproblemer

Nerveproblemer er mere almindelige hos voksne med skoliose. Denne tilstand opstår, når knoglens krumning presser på nerverne og forårsager andre komplikationer, der har tendens til at være farlige, såsom besvær med at holde vandladning eller afføring, og benene føles svage, endda følelsesløse.

  • Hjerte- og lungeproblemer

Komplikationer i hjerte og lunger opstår, når krumningen af ​​rygsøjlen ved skoliose er mere end 70 grader. Syge begynder at få vejrtrækningsbesvær, og det er sværere for hjertet at pumpe blod gennem kroppen, fordi hjertet og lungerne presses sammen af ​​brysthulen. Hvis de ikke behandles med det samme, kan de syge opleve hjertesvigt og infektion i lungerne.

Det var faren for skoliose, der skal holdes øje med. Uanset hvilke mærkelige symptomer din krop oplever, så tøv ikke med at spørge din læge med det samme, så de kan behandles med det samme og ikke fører til komplikationer. Du kan Hent Ansøgning og vælg tjenesten Spørg en læge. Kom nu, brug det !

Læs også:

  • Har en historie med skoliose under graviditet, hvad skal du gøre?
  • Sund livsstil for mennesker med reumatoid arthritis
  • Har du brug for at kende 6 typer af tendinitis, knoglelidelser