Det er de typer arytmier, du har brug for at kende

, Jakarta – Arytmi er en tilstand, der beskriver en uregelmæssig hjerterytme, enten for hurtig, for langsom eller for tidlig, punktet er en uregelmæssig hjerterytme eller rytme. Arytmier opstår, når de elektriske signaler til hjertet, der koordinerer hjerteslag, ikke fungerer korrekt, hvilket får hjertebanken til at blive uregelmæssig.

Nogle hjertearytmier er harmløse, men når de er unormale eller i en svag hjertesygdom, kan de forårsage alvorlige, endda potentielt dødelige, helbredssymptomer. Nogle mennesker, der lider af arytmier, har ikke disse symptomer, det hele afhænger af den type arytmi, de har.

Her er de typer arytmier, du har brug for at kende:

1. Takykardi

Takykardi er en type hjerterytmeforstyrrelse, der slår hurtigere end normalt i hvile. Faktisk er tilstanden med en hurtig puls normal, når du træner, men når du er i hvile, men hjertet slår hurtigt, betyder det, at du oplever takykardi.

Mennesker med takykardi producerer hurtige elektriske signaler, der fremskynder hjertefrekvensen til at stige fra de sædvanlige 60-100 slag i minuttet i hvile. I nogle tilfælde kan takykardi ikke forårsage symptomer eller komplikationer, men hvis den ikke behandles, kan takykardi føre til alvorlige komplikationer, herunder hjertesvigt eller et hjerteanfald, der resulterer i pludselig død.

2. Atrieflimren

Ved atrieflimren slår hjertets forkamre meget hurtigt, men med en regelmæssig hastighed. Den hurtige hastighed giver svage sammentrækninger af atrierne. Atrieflimmer er forårsaget af uregelmæssige kredsløb i atrierne. Episoder af atrieflimren kan forsvinde af sig selv eller kan kræve behandling. Mennesker, der har atrieflimren, har også ofte atrieflimren på andre tidspunkter.

3. Supraventrikulær takykardi (SVT)

Supraventrikulær takykardi er et unormalt hurtigt hjerteslag, der stammer fra et sted over ventriklerne. Det er forårsaget af unormale kredsløb i hjertet, der normalt er til stede ved fødslen og skaber overlappende elektriske signaler.

4. Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi er en hurtig puls, der kommer fra unormale elektriske signaler i de nedre hjertekamre (ventriklerne). En hurtig puls tillader ikke ventriklerne at fylde og trække sig sammen effektivt for at pumpe nok blod til kroppen.

5. Ventrikulær fibration

Ventrikulær fibrillering opstår, når hurtige, kaotiske elektriske impulser får ventriklerne til at vibrere ineffektivt i stedet for at pumpe nødvendigt blod til kroppen. Det kan være dødeligt, hvis hjertet ikke vender tilbage til sin normale rytme inden for få minutter med et elektrisk stød på hjertet (defibrillering).

6. Bradykardi

Bradykardi er en puls, der sænkes mere end normalt i hvile. Normalt slår hjertet 60-100 gange i minuttet, hver gang du hviler. Men hvis du har bradykardi, vil din puls være mindre end 60 slag i minuttet.

Der er flere tilstande, der ledsager bradykardi, nemlig brystsmerter, koncentrationsbesvær, forvirring, motionsbesvær, svimmelhed, træthed, svimmelhed og åndenød.

7. Atrieflimren

Atrieflimren er en uregelmæssig og ofte hurtig puls, der kan øge risikoen for slagtilfælde, hjertesvigt og andre hjerterelaterede komplikationer.

Under atrieflimren slår de to øvre hjertekamre (atria) på en kaotisk og uregelmæssig måde ude af koordinering med de to nedre kamre (ventrikler) i hjertet. Symptomer på atrieflimren omfatter ofte hjertebanken, åndenød og svaghed.

Hvis du vil vide mere om typerne af arytmier, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Unormal puls, vær forsigtig med arytmier
  • Hvor ung har du koronar hjertesygdom?
  • Forebyg svagt hjerte tidligt