Er der måder at behandle milde bagercyster på derhjemme?

Jakarta - Ophobningen af ​​ledvæske i knæet kan danne en sæk kaldet en Baker's cyste. Denne tilstand forårsager smerte, når du bevæger bagsiden af ​​knæet, og udseendet af en klump, især når du står. Cyster, som også er kendt som popliteale cyster, opstår normalt på grund af problemer med knæleddet.

For eksempel på grund af tilstande som gigt eller betændelse, eller afrivning af brusk i led, på grund af skade eller andre tilstande. Symptomer på en Baker's cyste kan være meget forstyrrende for aktivitet og mobilitet, selvom der i nogle tilfælde heller ikke er nogen symptomer. Så kan Bakers cyste behandles derhjemme?

Læs også: Kend de forskellige trin til håndtering af Bakers cyster

Behandling af Bakers cyste derhjemme Kan, hvordan kan det være

Egentlig afhænger behandlingen af ​​Bakers cyste af, hvor alvorlig tilstanden er, efter lægens vurdering efter en undersøgelse. Hvis din Baker's cyste har tendens til at være mild og ikke forårsager generende symptomer, er der normalt ikke behov for særlig behandling. Men kun assisteret med hjemmemedicin.

Her er nogle måder, du kan gøre for at behandle mild Bakers cyste derhjemme:

  • Få masser af hvile og reducer aktiviteter, der involverer benene, såsom at gå, stå eller sidde på hug.
  • Undgå at løfte tunge vægte.
  • Påfør is på knæet eller klumpområdet for at reducere smerte og hævelse.
  • Når du sover eller ligger ned, skal du sørge for, at dine fødder er højere end din krop, ved at stable et par puder på dine fødder eller hænge fødderne.

Men hvis smerten er generende, så tal med din læge. Du kan Hent Ansøgning at tale med lægen via chat eller på hospitalet ved at bestille tid på forhånd. Læger vil normalt ordinere smertestillende medicin eller andre lægemidler for at reducere symptomer, alt efter den oplevede tilstand.

Læs også: 3 behandlinger til behandling af Bakers cyste

I nogle tilstande, især hvis Bakers cyste er alvorlig og generende, kan din læge foreslå medicinsk behandling. Nogle medicinske behandlinger for Bakers cyste kan omfatte at give antiinflammatoriske lægemidler til at lindre betændelse, fjerne væske fra leddet ved hjælp af en nål, til operation.

Kirurgi er normalt en sidste udvej, for at fjerne cysten og reparere leddet. Læger vil normalt anbefale operation, hvis cysten forstyrrer bevægelsen for meget, eller hvis cysten er meget stor. Så ved behandling af Bakers cyste, sørg for at konsultere yderligere med din læge, ja.

Genkend følgende symptomer på en Bakers cyste

Som beskrevet tidligere er symptomerne på en Bakers cyste smerter og udseendet af en klump på bagsiden af ​​knæet. Men faktisk kan de symptomer, der kan opleves af hver patient, være forskellige. I de fleste tilfælde forårsager en mild Baker's cyste normalt ingen signifikante symptomer. Faktisk er den syge måske ikke engang klar over denne tilstand.

Læs også: Slidgigt forårsager Bakers cyster, her er hvorfor

Men hvis der opstår symptomer, er en Bakers cyste normalt karakteriseret ved:

  • Smerter i knæet, især når du står.
  • En klump eller hævelse vises på bagsiden af ​​knæet, som kan ses tydeligere, når du rejser dig op.
  • Egenskaberne ved en Bakers cysteklump er blød og øm at røre ved, ligesom en ballon fyldt med vand.
  • Knæene føles stive og svære at bevæge.

Hvis du oplever disse symptomer, skal du ikke ignorere dem. Selvom det er sjældent, kan Bakers cyste også briste, og den frigivne væske vil sprede sig og gøre vævet omkring knæet betændt. I nogle tilfælde kan en forstørret og sprængt Bakers cyste forårsage tromboflebitis i poplitealvenen.

Reference:
WebMD. Hentet 2020. Hvad er en bagercyste?
Mayo Clinic. Hentet 2020. Baker's Cyste.
Healthline. Hentet 2020. Bakers ({Popliteal) Cyste.