Lær hjertets anatomi og dets funktioner i kroppen at kende

”Der er ikke mange, der kender til hjertets anatomi og dets funktion i kroppen. Faktisk kan viden om dette hjælpe dig med at forstå et af de vitale organer i denne krop.

, Jakarta – Hjertet er et af kroppens vitale organer. Dens nyttige funktion er at pumpe blod i kroppen, det er nødvendigt for at hele kroppen kan fungere normalt. Alligevel kender ikke mange mennesker til hjertets anatomi og dets forskellige funktioner for kroppen. For at finde ud af mere, læs følgende anmeldelse!

Forklaring af hjertets anatomi og dets funktioner

Som centrum for kredsløbssystemet er hjertet ansvarligt for at pumpe blod og fordele ilt og næringsstoffer i hele kroppen. Derfor betragtes hjertet som et af kroppens vigtigste organer. Når det mindste problem opstår i hjertet, er der mange ændringer eller problemer, der kan opstå i kroppen som helhed.

Læs også: Vær forsigtig, disse er symptomer på hjertesygdomme, du skal være opmærksom på

Hjertet er en samling af muskler, hvis virkningsmekanisme består af flere dele, der arbejder sammen. Dette organ er opdelt i flere kamre, der modtager og distribuerer blod for at regulere iltniveauet. Disse rum er ledsaget af vener og arterier, der har deres egne funktioner. Hvis alt fungerer normalt, kan hjertet nemt pumpe blod.

Hjertet består af fire kamre, som er opdelt i to dele, nemlig:

  • atrium

To kamre kaldet atria er placeret i toppen af ​​hjertet, hvor det venstre atrium modtager iltrigt blod og det højre atrium modtager iltfrit blod. Der er en klap, der adskiller dette rum, også kendt som den atrioventrikulære klap, bestående af trikuspidalklappen til venstre og mitralklappen til højre.

  • ventrikel

For ventriklerne er dette det rum, der findes i bunden af ​​hjertet. Dens opgave er at pumpe iltrigt blod til alle organer i kroppen, selv til de mindste celler. Venstre og højre side af ventriklen er også adskilt af en ventil kaldet semilunarventilen, der består af lunge- og aortaklapperne.

Læs også: 8 Karakteristika ved hjertesygdomme, der ofte ignoreres

Derudover har hjertet også en væg sammensat af tre lag, nemlig det yderste lag af epicardiet (tyndt lag), det midterste lag af myokardiet (tykt lag) og det inderste lag af endokardiet. Myokardiet er et tykt lag, fordi det består af muskelfibre i hjertet.

Hjertets struktur er gjort mere kompleks på grund af den mekanisme, der tillader blodet at blive fordelt i hele kroppen og tilbage til hjertet. For at lette denne kontinuerlige proces er der to blodkar på arbejde, nemlig vener og arterier. Blodkarrene, der fører iltfattigt blod tilbage til hjertet, kaldes vener, mens arterier fører iltrigt blod fra hjertet til resten af ​​kroppen.

Fungerer i venstre ventrikel, den største arterie i hjertet kaldes aorta. Dette afsnit betragtes som hovedpulsåren i kroppen. Derefter deler den sig i to mindre arterier kaldet den fælles iliaca.

Hvis alt fungerer normalt, kan hjertet kontinuerligt levere tilstrækkelige mængder ilt til alle dele af kroppen. Derfor er det meget vigtigt at bevare et sundt hjerte, så kroppens iltindtag er tilstrækkeligt, så aktiviteterne kan udføres normalt.

Læs også: Dette er, hvad der menes med koronar hjertesygdom

Til dig, der har hjerteproblemer, så spørg straks en læge kl at få ordentlig behandling. Årsagen er hjertesygdom, der ikke kontrolleres, kan forårsage alvorlige komplikationer. For at få denne bekvemmelighed, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Nyheder Medical Life Sciences. Tilgået i 2021. Hjertets struktur og funktion.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hjertet: Alt hvad du behøver at vide.
WebMD. Tilgået i 2021. Hjerte-kar-sygdomme.