Typer af fødevarer, der kan lindre hepatitis B

, Jakarta - Folk med hepatitis B rådes til at tilpasse deres kost ved at undgå visse typer mad. På den anden side er der flere typer fødevarer, der anbefales til indtagelse, fordi de siges at hjælpe med at vedligeholde leveren og endda menes at kunne behandle symptomerne på hepatitis B. Tidligere, vær opmærksom på, at hepatitis B er en type alvorlig infektion, der angriber leveren. At opretholde en sund kost kan hjælpe den inficerede lever til at fungere lettere.

Hepatitis B er en type sygdom forårsaget af infektion med hepatitis B-virus (HBV) og er meget smitsom. Mennesker, der lider af denne sygdom, kan opleve tilstande, der er akutte og kroniske. Mennesker med hepatitis B, der er gået ind i et kronisk niveau, kan være dødelige, endda livstruende. Denne tilstand skal behandles med det samme for at undgå skrumpelever, leverkræft eller leversvigt.

Læs også: 5 vigtige fakta om hepatitis B

Diæter, der kan lindre hepatitis B

Hepatitis B-sygdom opdages ofte for sent, fordi den sjældent viser signifikante symptomer. Alligevel er der nogle symptomer, der ofte vises som et tegn på denne sygdom. Mennesker med denne sundhedssygdom kan opleve nedsat appetit, kvalme og opkastning, smerter i underlivet og gulsot. Denne sygdom kan også forårsage symptomer, der ligner forkølelse, såsom træthed, smerter og hovedpine.

Alligevel kan folk, der har hepatitis B, faktisk leve et normalt liv. Tricket er at ændre din livsstil for at være sundere og spise masser af nærende fødevarer, der er godt for din krop. Her er 4 typer fødevarer, der anbefales til indtagelse af personer med hepatitis B:

  • Lavt kulhydrat og sukker

En af nøglerne til at undgå komplikationer fra hepatitis B er at opretholde en ideel kropsvægt. Årsagen, overvægt alias fedme kan forværre kroppens tilstand. En måde er at begrænse indtaget af fødevarer, der har et højt indhold af kulhydrater og sukker. De fleste madvarer med højt indhold af kulhydrater og sukker frygtes at udløse insulinresistens, til risiko for fedtleversygdom.

Læs også: Dette er hvad hepatitis B betyder

  • Udvid frugter og grøntsager

Personer med hepatitis B rådes også til at spise masser af frugt og grøntsager. Denne type mad er rig på fibre og andre vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Derudover er næringsstofferne i frugt og grøntsager også nemmere for leveren at fordøje. Det amerikanske landbrugsministerium (USDA) råder kvinder over 30 år til at spise omkring halvanden portion frugt og to portioner grøntsager om dagen. I mellemtiden rådes mænd til at indtage to portioner frugt og tre portioner grøntsager om dagen.

  • Protein

Proteinindtag er også nødvendigt af mennesker med hepatitis B og kan hjælpe med at lindre symptomer. Du kan få proteinindtag fra fisk, nødder, æg, mælk, yoghurt og ost.

  • Rigtig mad

For at hepatitis ikke bliver værre, anbefales det at indtage rigtig mad aka "rigtig mad", som er sund mad, der er rig på næringsstoffer. Dette betyder også, at man undgår den type fødevarekonserveringsmidler, der har et højt natriumindhold.

Læs også: Vær forsigtig, hepatitis B-infektion kan forårsage leversvigt

Få mere at vide om hepatitis B og hvilke typer mad du skal spise ved at spørge din læge i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak hvor som helst og når som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Hepatitis B.
Hep Mag. Tilgået i 2019. Ernæring og motion og hepatitis B.