Dette er forskellen mellem blindtarmsbetændelse og gastrisk

Jakarta - Mavesmerter på grund af blindtarmsbetændelse og gastritis ved første øjekast har næsten lignende symptomer. På grund af dette fejlfortolker mange mennesker den smerte, de føler. At kende de to symptomer på sygdommen er meget vigtigt, for hvis det er forkert, kan det føre til forkert diagnose og behandling. Hvad er symptomerne på blindtarmsbetændelse og halsbrand, som du har brug for at kende? Find ud af svaret her.

Læs også: Hvis du har blindtarmsbetændelse, hvornår skal du så gå til lægen?

Forskellen mellem blindtarmsbetændelse og sår fra symptomerne

For at lægerne kan give den rette behandling for begge typer lidelser, skal du kende til en række underliggende symptomer. Der er flere forskelle i de mavesmerter, der mærkes fra symptomerne på blindtarmsbetændelse og halsbrand. Her er forskellene mellem de to:

1. Mavesmerter på grund af blindtarmsbetændelse

Blindtarmsbetændelse har et medicinsk navn, nemlig appendicitis. Denne tilstand opstår på grund af betændelse i blindtarmen. Blindtarmen er en lille rørformet struktur, der hæfter til begyndelsen af ​​tyktarmen. Det er placeret i nederste højre mave. Hvis det ikke behandles korrekt, kan blindtarmen briste og forårsage infektion i det omkringliggende område.

Hvis denne tilstand opstår, oplever slimhinden i de andre dele af maven også betændelse. Smerten starter omkring navlen, der vises og går væk. Smerten udstråler derefter til nederste højre mave, hvor blindtarmen er placeret. Hvis det har spredt sig til området, vil smerten være mere intens og blive værre, når du tager en dyb indånding, hoster, nyser eller går.

Hovedsymptomet er præget af smerter i højre nederste del af maven. Symptomerne på blindtarmsbetændelse er dog også ledsaget af nogle yderligere symptomer, såsom:

  • Nedsat appetit;
  • Kvalme til opkastning;
  • Oppustet;
  • Kan ikke prutte;
  • Høj feber.

Læs også: Ting, der kan øge risikoen for blindtarmsbetændelse

2. Mavesmerter på grund af mave

Halsbrand er faktisk ikke en sygdom, men er et tegn på andre sundhedsproblemer, der forårsager det. Symptomer på halsbrand er karakteriseret ved ubehag eller smerter i den øvre fordøjelseskanal, såsom spiserøret, maven eller tolvfingertarmen. Det mest almindelige symptom er oppustethed på grund af for meget luft i maven.

Det er ikke kun mavesmerter, der er et symptom på halsbrand. Disse symptomer vil blive ledsaget af andre symptomer, såsom:

  • Kvalme og opkast;
  • Maven føles varm;
  • Hyppige bøvser;
  • Smerter i maven og brystet;
  • Der er en sur smag i munden.

Læs også: Grunde til, at bananer er sikre for mennesker med GERD

Hvis du stadig er forvirret, så vær opmærksom på smertens placering

Den grundlæggende forskel mellem blindtarmsbetændelse og halsbrand ligger i placeringen af ​​smerterne. Sår udløser smerter i den øvre del af maven eller omkring solar plexus. Mens mavesmerter hos mennesker med blindtarmsbetændelse, vises i nederste højre mave, som bliver værre, når der trykkes på. Symptomerne bliver også værre over tid. Mennesker med blindtarmsbetændelse oplever også symptomer på feber, men ikke personer med mavesår.

Derfor, hvis du eller din nærmeste familie oplever smerter nederst til højre i maven, som bliver værre ved tryk, skal du straks gå til det nærmeste hospital, ja. Du har brug for yderligere undersøgelse for at diagnosticere og bestemme de passende behandlingstrin for at minimere forekomsten af ​​komplikationer. Hvis den behandles sent, er tab af liv den mest alvorlige komplikation, der kan opstå, fordi infektionen har spredt sig til andre dele af maven.

Reference:
BJS Journal Onlinebibliotek. Tilgået 2021. Relationerne mellem blindtarmsbetændelse og "dyspepsi" og sygdomme i maven og tolvfingertarmen.
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Oversigt over blindtarmsbetændelse: årsager, symptomer og behandling.
WebMD. Tilgået i 2021. Fordøjelsesbesvær.