Hvad er bedre, morgenmad eller motion først?

Jakarta - Har du nogensinde fået spørgsmålet "Morgenmad eller motion først?" Så efter din mening, hvilken er bedst at gøre først? Spiser du morgenmad og træner så, eller træner du og spiser så morgenmad?

Det er sandt, morgenmad og motion er to ting, der giver mange sundhedsmæssige fordele. På den ene side vil morgenmad give ekstra energi for at maksimere aktiviteten. På den anden side kræver træning også kalorier, der kan forbrændes og omdannes til energi.

Så hvad er bedre at gøre først?

Der er en antagelse om, at træning efter morgenmaden vil give dig kvalme, fordi kroppen har brug for tid til at fordøje den indkommende mad. Så morgenmad eller træning først, det hele afhænger af kroppens tilstand.

Læs også: Pas på, at cykle for længe forårsager prostatasygdomme

Side Healthline skrivning, motion på tom mave er også kendt som hurtig cardio eller fastende cardio. Kort sagt vil kroppen bruge oplagrede kulhydrater og fedtstoffer som reserver til energi, ikke fra mad, der lige er kommet ind i kroppen. Man kan sige, at kroppen vil tabe mere fedt, og vægten kan reduceres.

Studie berettiget Morgenmad og motion påvirker kontingent postprandial metabolisme og energibalance hos fysisk aktive mænd som er udgivet i British Journal of Nutrition som siger, at motion før morgenmad vil hjælpe kroppen med at forbrænde fedt med omkring 20 procent.

Det forklares, at træning før morgenmad ikke får dig til at spise større portioner bagefter. Årsagen er, i kroppen, arbejdet med væksthormon og insulinhormonændringer. Motion før morgenmaden vil få kroppen til at tilpasse produktionen af ​​hormonet insulin.

Læs også: Sådan forebygger du rygsmerter under træning

Så efter du er færdig med at træne og spise morgenmad, øges insulinfølsomheden, optagelsen af ​​næringsstoffer fra den mad du spiser er også bedre, fordelingen af ​​disse næringsstoffer til musklerne og leveren er maksimeret. I mellemtiden vil ydeevnen af ​​væksthormon blive maksimeret til at danne muskelvæv, opretholde fysisk udholdenhed, forbrænde fedt og forbedre knoglesundheden.

Hvad hvis du træner efter morgenmaden?

Der er nogle mennesker, der ikke kan træne på tom mave. Det betyder dog ikke, at dine sportsmål er slået fejl. Studie berettiget Effekt af motion med faste natten over på vægttab og kropssammensætning læsset ind Journal of Functional Morphology and Kinesiology fundet, vil motion før eller efter spisning både forbrænde kalorier.

Læs også: Gravide kvinder kan producere sund modermælk, hvis de er flittige til at træne

Men hvis målet med den øvelse, du laver, ikke er vægttab, men for intensiteten af ​​kroppens muskler, skal du overveje morgenmaden på forhånd. Undersøgelser afsløret i Tidsskrift for Akademiet for Ernæring og Diætetik , er kulhydrater med til at øge træningens intensitet og varighed, så muskelmassen bliver dannet bedre.

I sidste ende skal du træne først eller morgenmad først, alt efter hvad dine mål er, når du træner. Er du stadig i tvivl, så spørg bare lægen direkte, så du kan få et præcist svar. Hent og brug appen , spørg lægen når som helst og hvor som helst. Du kan også bestille tid på hospitalet fra appen nemmere og hurtigere!

Kilde:
Healthline. Tilgået 2020. Er det sikkert at træne på tom mave?
British Journal of Nutrition. Tilgået 2020. Morgenmad og motion påvirker kontingent postprandial metabolisme og energibalance hos fysisk aktive mænd
Journal of Functional Morphology and Kinesiology. Fået adgang i 2020. Effekt af motion i faste natten over på vægttab og kropssammensætning
Tidsskrift for Akademiet for Ernæring og Diætetik. Besøgt 2020. Papirposition fra Academy of Nutrition and Dietetics, Diætistians of Canada og American College of Sports Medicine: Nutrition and Athletic Performance.