Myte eller fakta, motion kan overvinde brok

, Jakarta – Brok eller også kendt som "downswings" er en tilstand, hvor kroppens organer stikker ud på grund af svækket muskelvæv eller bindevæv omkring det. Denne tilstand skal naturligvis behandles med det samme, for hvis ikke, kan brokket blive større og forårsage en række komplikationer. De handlinger, læger anbefaler til at behandle brok, kan faktisk variere for hver patient. Men normalt behandles brok med kirurgi. Ud over kirurgi, cirkulerede for nylig myten om, at brok kan helbredes ved at træne. Er det rigtigt? Kom nu, find ud af sandheden her.

Læs også: Find ud af 4 symptomer på brok baseret på typen

Tilsyneladende er fordelene ved motion til behandling af brok ikke en myte. Træning er et af de bedste trin til at genoprette tilstanden af ​​den syges muskler, hvis funktion er blevet svækket. For mennesker med brok er følgende sportsgrene egnede til at behandle sygdommen:

1. Yoga

Ikke kun kan lindre stress og berolige sindet, yogabevægelser kan også styrke musklerne til at behandle brok og forhindre dem i at komme tilbage i fremtiden. Her er yogastile, der er nyttige til behandling af brok:

  • Supta Vajrasana

Måden at gøre dette på er at sidde med albuerne bøjet tilbage i en V-form. Før derefter langsomt hovedet ned til gulvet. Når du laver denne stil, skal du bøje dig ned, og dine knæ skal være på gulvet.

  • Sarvangasana

Først og fremmest skal du ligge på ryggen med hænderne ved siden af, mens håndfladerne stadig rører gulvet. Løft derefter dine ben ved at trykke på dine hænder og bøj albuerne for at holde dine håndflader lige. Løft til sidst dine ben endnu højere, så dine fødder står vinkelret på din nakke.

  • Halasan

Denne stil gøres ved at ligge på ryggen, og derefter placere balderne på siden. Løft derefter dine ben op og lige uden at anstrenge dine hænder. Bevæg derefter dine fødder over dit hoved, indtil dine tæer rører gulvet.

2. Casual Walk

Gåture er en lavintensiv øvelse, men den er ret effektiv til at styrke underkroppen. Ved at gå regelmæssige ture kan du holde dine muskler tonede og stærke, så brokket kan blive bedre.

3. Svøm

Svømning menes at behandle brok, fordi vægten af ​​vandet har vist sig at skubbe og holde testiklerne hos mænd og livmodermusklerne hos kvinder. Derudover kan svømning også øge blodcirkulationen i maven, så maveorganerne bliver på plads.

4. Aerobic

Selvom det er en øvelse med moderat intensitet, menes hurtige og dynamiske aerobe bevægelser at behandle brok. Aerob bevægelse kan styrke muskler, der kan helbrede brok og øge blodgennemstrømningen omkring maven.

Så der er ingen grund til, at folk med brok stopper med at træne. At holde op med at træne er ikke en løsning, men at vide, hvilke sportsgrene der passer til din broktilstand.

Læs også: Overvind downhill med massage, er det OK?

Sport at undgå med brok

Selvom der findes øvelser, der kan behandle brok, kan visse sportsgrene faktisk gøre brokket værre. Mennesker med brok bør ikke dyrke sport, der bruger mange muskler i det område, der er ramt af brokket. Hvis du fx har brok i maven, bør du undgå maveøvelser som f.eks mavebøjninger .

Følgende former for træning bør undgås med brok:

  • Løft tunge vægte, såsom vægtløftning;

  • Sport, der involverer skubbebevægelser, som f.eks armbøjninger eller skulderpres ;

  • Sport, der involverer engagerende bevægelser, som f.eks armhævninger ; og

  • Sparke- eller slagsport, såsom fodbold eller brydning.

Du vil bestemt ikke have, at din broktilstand bliver værre? Tilpas derfor træningstypen til din tilstand. Undgå former for træning, der kan udløse spændinger eller forårsage smerte.

Læs også: At løfte tunge vægte forårsager brok, myte eller fakta?

Det er den type øvelse, der kan overvinde brokken. Hvis du lider af brok og ønsker at prøve en bestemt sport, bør du først tale med din læge ved hjælp af applikationen . Kontakt lægen via indslaget Tal med en læge at bede om sundhedsråd via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Aaptiv (Få adgang i 2019). Sådan ændrer du din træningsrutine for et brok
NCBI (Adgang i 2019). Effekt af yogaterapi i reversibel lyskebrok: En kvasi-eksperimentel undersøgelse