Disse er 6 fordele ved at have nære venner for mental sundhed

, Jakarta – Venskab er et af de mest værdifulde forhold i livet. Ved at have venner kan du få den nødvendige støtte til at håndtere de problemer, der opstår i livet. Venskab er også en vigtig faktor for at opretholde mental sundhed.

En undersøgelse fra 2009 af Journal of the National Medical Association studerede 300 mænd og kvinder på en sundhedsklinik i Buffalo, New York. Undersøgelsen viste, at respondenter, der havde lav social støtte, havde tendens til at opleve psykiske lidelser, såsom angst og depression. På den anden side kan gode venskaber give mange psykiske fordele. Her er anmeldelsen.

Læs også: Disse er de skjulte fordele ved at sladre med venner

Venskabs fordele for mental sundhed

Ikke kun ledsager jer for at have det sjovt sammen på de bedste tidspunkter, gode nære venner giver også støtte. Ved at have venner vil du ikke føle dig ensom. Her er fordelene ved at have nære venner for mental sundhed:

1. Forebyg følelsen af ​​ensomhed

Følelser af ensomhed kan påvirke både fysisk og mental sundhed, og flere og flere føler sig ensomme i disse dage. Nå, at have nogle nære venner kan hjælpe dig med at undgå at føle dig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan du håndtere det ved at lufte ud, lave sjov eller bruge tid sammen med dem. Selvom afstand og andre faktorer kan forhindre dig i at møde din bedste ven fysisk, kan det være med til at mindske følelsen af ​​ensomhed ved at vide, at du har en ven.

2. Reducer stress

Alle skal have oplevet stress, både i lavt og højt niveau. Selvom du i starten kun oplever mild stress, kan det med tiden bygge op og overvælde dig.

Du kan opleve humørsymptomer, såsom angst, depression eller irritabilitet, når du er stresset. Stress kan påvirke det fysiske helbred ved at svække immunsystemet, forårsage søvnløshed, fordøjelsesproblemer, hjerteproblemer og meget mere.

Der er dog gode nyheder. At have nære venner kan hjælpe dig med at håndtere stress effektivt og mindske din risiko for at opleve nogle former for stress.

3. Give følelsesmæssig støtte

Følelsesmæssig støtte er en vigtig fordel ved at have en bedste ven. Nære venner kan støtte dig på mange måder, såsom at være en god lytter, hjælpe med at distrahere dig selv, når du føler dig trist og ked af det, og gøre gode ting for dig.

4. Hjælper med at udvikle dig selv

Hvis du ønsker at lave positive ændringer i dit liv eller ønsker at bryde en dårlig vane, kan en nær ven hjælpe dig med at bevare din beslutsomhed og minde dig om at praktisere sundere vaner.

Læs også: Vigtigheden af ​​et støttesystem for selvudvikling

5. Øger følelsen af ​​at høre til

Alle kan lide at vide, at de er vigtige for andre. Det kan også få en person til at føle, at deres liv har et formål. Følelsen af ​​tilhørsforhold indtager tredjepladsen i Maslows behovshierarki lige efter de basale behov (mad og husly) og sikkerhedsbehov. Nå, at udvikle og vedligeholde tætte venskaber kan hjælpe med at fremme følelser af at høre til.

6. Hjælper med at overvinde traumer

Livet er ikke altid glat og fuld af lykke. Nogle gange kan du uden varsel opleve en traumatisk eller svær begivenhed, der kan påvirke dit følelsesmæssige velvære, såsom:

  • Separation eller skilsmisse.
  • En elskets død.
  • Pandemi.
  • Økonomiske problemer og fyringer.
  • Familie problem.

Enhver af de ovennævnte udfordringer kan have en betydelig indflydelse på dit langsigtede mentale helbred. Forskning fra 2017 viser dog, at når du har stærke venskaber, kan du lettere håndtere, hvad der end sker i livet.

Læs også: Sådan støtter du venner, der har bipolar lidelse

Nå, det er fordelen ved at have en nær ven for mental sundhed. Når du er stresset, Du kan også være en ven, der hjælper med at opretholde mental sundhed. Bare tal med en psykolog kl igennem Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Mindwise. Tilgået 2020. Hvordan venskab påvirker din fysiske og mentale sundhed.
Healthline. Tilgået 2020. 6 måder, hvorpå venskab er godt for dit helbred.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Venskaber: Berig dit liv og forbedre dit helbred