Her er 6 typer af acne, du har brug for at kende

, Jakarta – Ren og sund hud er enhver kvindes drøm. Huden er dog ikke altid fin. Et af de mest almindelige hudproblemer er acne. Acne kan opstå, når porerne er tilstoppede med døde hudceller, talg og bakterier. Propionibacterium acnes er en type acne-fremkaldende bakterier, der lever på huden. Hvis disse bakterier inficerer tilstoppede porer, kan de danne bumser.

Læs også: Kend 5 fakta om acne

Acne har forskellige typer. Typer af acne er kendetegnet ved to karakteristika, nemlig ikke-inflammatorisk eller inflammatorisk acne, der forårsager hævelse. Her er de typer af acne, du har brug for at kende.

  1. Ikke-inflammatorisk akne

Ikke-inflammatorisk acne eller bedre kendt som komedoner er yderligere opdelt i to typer, nemlig: hudorme og hvide hoveder . Denne type akne forårsager ikke hævelse og er relativt let at behandle. Ikke-inflammatorisk acne reagerer normalt godt på salicylsyre. Denne ingrediens eksfolierer huden naturligt og fjerner døde hudceller, der kan forårsage hudorme. Nå, her er forskellene mellem hudorme hvide prikker:

  • Hudorme (åbne komedoner). Fremkomsten hudorme Det opstår, når porerne bliver tilstoppede med en kombination af talg og døde hudceller. Toppen af ​​poren forbliver åben, selvom resten er tilstoppet. Dette resulterer i en karakteristisk sort farve, der er synlig på overfladen.

  • Whiteheads (lukkede komedoner) . Whiteheads Det kan dannes, når porerne bliver tilstoppet med talg og døde hudceller. I modsætning til hudorme , forbliver toppen af ​​poren lukket. Disse komedoner ligner små knopper, der stikker ud fra huden.

Hudorme har tendens til at være sværere at behandle, fordi porerne allerede er lukkede. Ud over salicylsyre giver topiske retinoider de bedste resultater til at fjerne hudorme. Før du vælger, hvilket lægemiddel der er egnet, bør du først tale med en hudlæge. Hvis du vil diskutere aknemedicin, så kontakt lægen lige. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Læs også: 5 måder at slippe af med acne

  1. Inflammatorisk akne

Inflammatorisk acne er karakteriseret ved røde, hævede knopper. Udover blokering af talg og døde hudceller, er bakterier de vigtigste syndere, der forårsager betændelse. Bakterier kan forårsage acne pletter, der er smertefulde og svære at fjerne. I modsætning til ikke-inflammatorisk akne er inflammatorisk akne mere effektiv, når den behandles med benzoylperoxid.

Benzoylperoxid hjælper med at reducere hævelse og slippe af med bakterier i huden. Ikke nok med det, benzoylperoxid kan også fjerne overskydende talg. Nå, her er de typer af inflammatorisk acne, som du har brug for at kende:

  • papler. Udseendet af papulær acne opstår, når væggene omkring porerne er beskadiget på grund af alvorlig betændelse. Denne tilstand resulterer så i, at porerne er hårde og tilstoppede, men ømme ved berøring. Huden omkring porerne er normalt lyserød i farven.

  • Pustler. Pustler dannes, når væggen omkring poren knækker. I modsætning til papler er pustler fyldt med pus. Disse knopper kommer ud af huden og er normalt røde og har et gult eller hvidt hoved på toppen.

  • knuder. Noduler opstår, når porerne bliver hævede og irriterede. I modsætning til pustler og papler er knuder normalt dybere under huden. Noduler forekommer så dybt i huden, at de kræver lægehjælp for at fjerne dem.

  • Cyste. Cyster kan udvikle sig, når porerne bliver tilstoppede af en kombination af bakterier, talg og døde hudceller. Denne type forekommer længere i huden og længere under overfladen end knuder. Disse store røde eller hvide knopper er smertefulde at røre ved. Cyster er den største form for acne, og deres dannelse fører til alvorlige infektioner.

Læs også: Acne ar? Slip af med det med disse naturlige ingredienser

Gør det til en vane regelmæssigt at rense dit ansigt hver dag for at forhindre acne. Hvis du har en bums, så undgå at røre ved den eller sprænge den, da dette kan gøre din bums værre.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Hvilken type acne har jeg?.
Healthline. Besøgt 2019. Typer af acne og hvordan man behandler dem.