Hvad du behøver at vide om Hyaline Membrane Disease (HMD)

, Jakarta – Hyaline Membrane Disease (HMD) er en tilstand, hvor forekomsten af ​​luftvejsproblemer hos nyfødte. HMD er nu mere almindeligt omtalt som Neonatal respiratory distress syndrome eller respiratory distress syndrome (RDS). Denne lidelse er mere modtagelig for spædbørn født for tidligt alias for tidlig fødsel.

HMD eller årsagen til luftvejsforstyrrelser hos spædbørn opstår på grund af et stof kaldet overfladeaktivt stof, der er i barnets lunger. Denne lidelse findes oftest hos babyer født under 37 ugers graviditet. Der er flere forhold, der faktisk kan få en fødselsproces til at ske hurtigere end lægen vurderer, nemlig inden svangerskabsalderen når 9 måneder. Den dårlige nyhed er, at jo mere for tidligt en baby bliver født, jo større er risikoen for at udvikle HMD.

(Læs også: Lær at kende hyalinmembransygdommen, der oplever Annasyas baby)

Overfladeaktive stoffer er stoffer, der er naturligt til stede i lungerne. Nå, den forstyrrede baby hyalin membransygdom generelt ikke har evnen til at producere disse stoffer i de nødvendige mængder. Med andre ord opstår denne lidelse, fordi lungerne er "umodne", så de ikke kan producere tilstrækkelige mængder overfladeaktivt stof.

At dømme ud fra dets funktion er overfladeaktive stoffer nødvendige for at hjælpe lungernes overflade med at udvide sig ordentligt, især efter at have forladt livmoderen. Overfladeaktivt stof er et stof, der beklæder luftsækkene eller alveolerne i lungerne. Dette stof består af fedt og protein, og tillader udveksling af luft, så ilt fra vejrtrækningen kan komme ind i blodcirkulationen. Kort sagt er overfladeaktive stoffer nødvendige i lungerne, så babyer kan trække vejret frit og godt.

Symptomer og behandling af HMD hos nyfødte

Normalt vil enhver forstyrrelse, som babyen oplever, ses kort efter, at han er født, inklusive luftvejslidelser HMD. Nogle af de symptomer og tegn, der ofte vises af spædbørn med denne lidelse, ses have besvær med at trække vejret eller have hurtig og kort vejrtrækning.

For at vide med sikkerhed forholdene og årsagerne til luftvejsproblemer hos spædbørn, vil der normalt blive foretaget røntgenstråler. Formålet er at bekræfte, om åndedrætsbesvær skyldes sygdom hyalin membransygdom eller ikke.

Ofte vil babyer med HMD vejrtrækningsproblemer blive behandlet med overfladeaktive stoffer. Denne terapi udføres ved at give overfladeaktivt stof ind i halsen gennem et åndedrætsrør. Derudover vil babyer med HMD også blive hjulpet ved at give ekstra ilt for at holde lungerne aflastet.

At give den rigtige terapi vil bidrage til at øge barnets chancer for helbredelse. Ikke kun det, faktisk vil babyens lunger naturligt producere overfladeaktive stoffer. Det vil sige, at babyens lunger over tid vil være i stand til at producere disse stoffer og få HMD til at blive bedre.

Det kan tage et par dage til et par uger. Desværre er det meget sandsynligt, at barnets tilstand bliver værre i løbet af denne tid. Alvorlige iltmangeltilstande aka hypoxæmi kan bringe barnets liv i fare, så pleje, åndedrætsstøtte og ilt og anden åndedrætsstøtte er meget vigtig i disse første dage.

Få mere at vide om luftvejssygdomme hos babyer hyalin membransygdom (HMD) eller andre fødselsabnormiteter ved at spørge lægen i ansøgningen . Du kan også indgive klager over helbredsproblemer via Video/taleopkald og snak. Få sunde levetips fra betroede læger. Kom nu Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Det er 4 ting, forældre skal vide, hvis deres barn bliver født for tidligt
  • Bronkopneumoni hos børn