7 sunde fødevarer til at forebygge blodkræft

En sund kost er en vigtig del af et sundt liv, der kan være med til at forebygge forskellige sygdomme, herunder kræft. Visse sunde fødevarer menes at have anti-kræft egenskaber, så de kan reducere din risiko for at udvikle blodkræft. Nogle af disse fødevarer omfatter frugt, grønne grøntsager, kød og æg.

, Jakarta – Der er mange måder, du kan gøre for at opretholde en sund krop, hvoraf den ene er ved at have en sund kost. Med en sund kost kombineret med en sund livsstil kan du forebygge forskellige former for sygdomme, også alvorlige, såsom kræft.

Kræft er kendt som en dødelig sygdom og har mange typer. En af dem er blodkræft. Blodkræft, også kendt som hæmatologisk cancer, er en kræftsygdom, der påvirker produktionen og funktionen af ​​blodceller.

Generelt stammer blodkræft fra helbredsproblemer i knoglemarven. Denne tilstand er forårsaget af produktionen af ​​blod i knoglemarven. Blodkræft er en sygdom, som alle kan opleve, men du kan forebygge det ved at undgå de faktorer, der forårsager blodkræft. Her er anmeldelsen.

Læs også: Forebyg hoaxes, genkend 5 fakta om blodkræft leukæmi

Fødevarer til forebyggelse af blodkræft

Forskere har fundet ud af, at visse fødevarer kan forebygge kræft, så du kan inkludere dem i din daglige kost i et forsøg på at undgå denne dødelige sygdom. Selvom det ikke garanterer at forhindre blodkræft, men følgende fødevarer kan i det mindste hjælpe med at reducere din risiko for at udvikle det:

1. Avocado

Ikke kun for gravide kvinder, avocadoer er meget gode til indtagelse af alle på grund af de mange fordele, der vil kunne mærkes. En af dem kan du undgå blodkræft. Lipidindholdet i avocadoer kan bekæmpe stamceller uden at skade raske celler.

2. Kylling

Mennesker med blodkræft skal have nok proteinindtag. En af de fødevarer, der opfylder proteinbehovet i kroppen, er kylling. Vi anbefaler, at hvis kyllingekødet med en sund forarbejdningsproces.

3. Gulerødder

Gulerødder er grøntsager, der kan forebygge blodkræft. Ikke kun blodkræft, gulerodsgrøntsager er også med til at reducere risikoen for prostatakræft og fordøjelsesforstyrrelser.

4. Orange

Citrusfrugter er kendt for deres høje indhold af antioxidanter og C-vitamin. C-vitamin og antioxidanter har fordele, der er ganske gode for kroppens sundhed og er i stand til at bekæmpe risikoen for blodkræft.

Læs også: 6 tilstande, der kan øge risikoen for blodkræft

5. Æg

Ikke kun fra kyllingekød, mennesker med blodkræft kan også få tilstrækkeligt proteinindtag fra fødevarer som æg. Højt proteinindhold i æg kan forhindre blodkræft.

6. Bær

En anden frugt, der også er nyttig som modgift mod kræft, er bær. Denne forfriskende syrlige frugt indeholder kraftige antioxidanter. Det betyder, at de kan stoppe naturlige processer i kroppen, der kan skabe frie radikaler, der kan skade dine celler. Forbindelser i bær kan også hjælpe med at forhindre kræftceller i at vokse eller sprede sig. Så for at forhindre blodkræft, spis det ofte blåbær, brombær , samt hverdagsjordbær.

7. Grønne bladgrøntsager

Du anbefales også at tilføje grønne bladgrøntsager, såsom spinat og salat, til din daglige kost for at forhindre blodkræft. Disse fiberrige fødevarer er rige på de gode antioxidanter beta-caroten og lutein. Du kan også finde disse næringsstoffer i grøntsager, såsom sennepsgrønt og grønkål. ifølge American Institute for Cancer Research Nogle laboratorieundersøgelser har fundet ud af, at kemikalier i grønne bladgrøntsager kan begrænse væksten af ​​visse typer kræftceller.

Læs også: 3 måder at forebygge akut lymfatisk leukæmi på

Det er nogle sunde fødevarer, der er nyttige til at forebygge blodkræft. Hvis du har risiko for blodkræft og ofte klager over svaghed, træthed, anæmi og vægttab, bør du straks søge læge. Årsagen til, at disse symptomer kan være tegn på blodkræft.

Nu er det nemmere at gå til lægen ved at bruge applikationen . Du skal blot bestille tid på det sygehus du ønsker via ansøgningen. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. 13 fødevarer, der kan sænke din risiko for kræft
American Society of Hematology. Tilgået i 2021. Blodkræft
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021.Anti-cancer diæten: fødevarer, der forebygger kræft.