Det er de forskellige typer leguaner med meget unikke former

"Leguaner er krybdyr, der tilhører Iguanidae-familien. De fleste leguaner er planteædere, selvom nogle er altædende. Mange unikke typer leguaner kommer fra Galapagos-øerne, Ecuador, der er desværre også mange truede arter der. Derfor, når du vil beholde en leguan, skal du sørge for, at leguanen er lovlig at beholde."

, Jakarta – Har du nogensinde tænkt på at beholde en leguan? Dette ene krybdyr er faktisk meget unikt, så mange mennesker beholder det. Men for at holde en leguan skal du kende, hvilken type leguan, der er egnet til at blive holdt.

Iguana er en type firben i familien Iguanidae. De er kendetegnet ved et voldsomt udseende, selvom de fleste leguaner er planteædende og harmløse. I denne verden er der omkring 45 arter af leguaner spredt i forskellige lande. Af de 45 typer leguaner har nogle af dem helt sikkert en unikhed, som andre leguaner ikke har.

Læs også: 3 ting at se efter, før du holder leguaner

Unikke typer leguaner

Her er nogle af de mest unikke typer leguaner:

Mest bevarede leguantype: Grøn leguan

Den første unikke type leguan er den grønne leguan eller også kendt som den amerikanske leguan. Det viser sig, at de er de længste leguaner i verden, og kan nå to meter. Denne type leguan er ret populær og er kendt for at være en af ​​de mest udbredte krybdyr i USA.

Blå leguan

Selvom grønne leguaner er de længste leguaner, er de ikke de største af racen. Sammenlignet med kropsvægt er den blå leguan (Cyclura lewisi) er de største leguaner i verden, da de kan veje op til 14k. Denne type leguaner lever på Grand Cayman Island, og derfor kaldes de også Grand Cayman landleguaner.

Rhino Iguana

Denne leguanart har fået sit navn takket være de knoglede hornlignende fremspring på dens tryne. Rhino Iguana (Cyclura cornuta) er også den mest unikke leguan, fordi den ligner en krydsning mellem en leguan og et næsehorn. Dens krop er tung, med tykke ben, og hovedet er stort med en udstående kæbe. Næsehornsleguanen findes kun på øen Hispaniola i Det Caribiske Hav. De er altædende eller spiser kød og planter, herunder blade, frugt, insekter, krabber og ådsler.

Tornehalet leguan

I mellemtiden er der også den mindste art i verden, nemlig tornhaleleguanen (slægten Ctenosaura), hvis mindste størrelse kun er 12,5 cm. Som navnet antyder, er disse leguaner kendetegnet ved en spidshale og en række kamlignende rygsøjler på ryggen.

Læs også: Vigtigheden af ​​at holde buret rent for leguaner

Galapagos Land Iguana

Galapagos land leguan (Conolophus subcristatus) er kendt som en af ​​leguanerne, som også er unik, fordi de har et lysegult udseende. Som navnet antyder, lever denne leguan på Galapagos-øerne, Ecuador. Størrelsen af ​​denne leguan er ret stor med en længde på op til 1,5 meter og en vægt på 11 kg. Derudover er de også kendt for at have en lang levetid, som kan nå op på 55 år.

Havleguan

Det er også den mest unikke art i verden, fordi det er den eneste firbenart, der kan dykke og fouragere i havet. marine leguaner (Amblyrhynchus cristatus) er en leguan endemisk til Galapagos-øerne. De er planteædere, og de spiser alger, der vokser på havbunden.

Derudover kan mandlige marine leguaner ændre deres hudfarve fra sort til regnbue, når de går ind i ynglesæsonen. Målet er at tiltrække opmærksomheden fra den kvindelige leguan.

Den mest unikke leguantype: Galapagos Pink Iguana

Galapagos-øerne har også stadig en anden unik leguan, den lyserøde leguan. Ja, Galapagos Pink Iguana (Conolophus marthae) er stadig i familie med Galapagos landleguanen. Desværre er de nu kritisk truet, og kun omkring 200 er tilbage.

Læs også: 4 typer kæledyr, der er sikre for børn

Hvis du vil beholde en leguan derhjemme, skal du sørge for, at det er en lovlig race. Derudover skal du også tage en snak med dyrlægen kl om, hvordan man plejer leguaner korrekt. Dyrlæge i Du har måske også specielle tips til dig, der gerne vil beholde en leguan. Hvad venter du på, lad os bruge appen nu!

Reference:

Kæledyr Kommentarer. Tilgået i 2021. Iguanatyper til kæledyr.

Reptildalen. Fået adgang i 2021. Top 3 kæledyrsleguaner.