Kend næringsindholdet i bananhorn

"Hvis du er fan af forarbejdede bananer, så bør du indtage denne frugt oftere. Årsagen er, at der er masser af næringsstoffer, du kan få fra denne frugt. Du kan også forarbejde denne type banan til lækker mad, såsom stegte bananer, kompot, dampede bananer, til banansvampekager."

, Jakarta – Er du en af ​​elskerne af forarbejdede bananer? I Indonesien er hornbananer faktisk en af ​​de mest kendte typer bananer. Ikke kun lækkert, det er også meget højt i sundhedsmæssige fordele, såsom øget udholdenhed til at vedligeholde fordøjelseskanalen.

Bananhorn er også meget rigeligt i tropiske lande, såsom Indonesien. Denne banan har også en egenskab, som er, at den har en mindre sød smag og en tættere konsistens. Derfor er der en del forarbejdede bananer, såsom stegte bananer, dampede bananer, banankompotter eller banansvampekager.

Læs også: Fordele ved Kepok-bananer til sundhed, der sjældent er kendt

Næringsindhold i bananhorn

I 100 gram bananer viser det sig, at du kan få omkring 120 til 150 kalorier. Derudover er der flere andre næringsstoffer, du får, såsom:

  • 30 gram kulhydrater.
  • 1,3-1,5 gram protein.
  • 0,2-0,3 gram fedt.
  • 2 gram fibre.
  • 450 milligram kalium.
  • 35-40 milligram magnesium.
  • 0,5 milligram jern.
  • 30 milligram fosfor.
  • 20 milligram C-vitamin.
  • 60 mikrogram A-vitamin.

Bananhorn indeholder også en række andre næringsstoffer, såsom selen, zink, B-vitaminer, vitamin K, samt antioxidantforbindelser, såsom flavonoider, lutein og caroten.

Læs også: Grunde til, at bananer er sikre for mennesker med GERD

Fordele ved bananhorn til sundhed

Hvis du vil have det maksimale udbytte, er det bedre at behandle bananer ved at koge. Nå, her er nogle af fordelene ved hornbananer, som du skal kende:

  1. Oprethold hjertesundhed

Bananer indeholder grundlæggende vigtige komponenter for at opretholde hjertesundheden. Disse næringsstoffer omfatter kalium, magnesium, fibre, folat og C-vitamin. Derudover menes bananer også at hjælpe med at sænke blodtrykket, og folk, der spiser meget kalium, har op til 27 procent lavere risiko for hjertesygdomme.

  1. Glat fordøjelse

Bananer er en frugt, der er rig på fibre, så den kan stole på for at opretholde fordøjelsessundheden. Derudover kan pektinindholdet i bananer også opretholde blodsukkerniveauet efter at have spist og mindske appetitten ved at bremse tømningen i maven.

  1. Sænke risikoen for blodkræft

Bananhorn indeholder også lektiner, som er proteiner i bananer, der kan forhindre leukæmiceller i at vokse. Denne lektin har en vigtig rolle som en antioxidant, der hjælper kroppen med at bekæmpe kræftfremkaldende frie radikaler. Baseret på andre undersøgelser menes indtagelse af bananer også at reducere risikoen for blodkræft eller leukæmi.

  1. Tabe sig

Bananhorn kan også være en sund mad, der er velegnet, hvis du planlægger at tabe dig. Dette skyldes, at bananer generelt indeholder meget få kalorier, kun omkring 100 kalorier. Bananer indeholder dog en masse næringsstoffer og får dig hurtigt til at føle dig mæt. Selv umodne bananer indeholder også resistent stivelse, som kan reducere appetitten.

Men hvis du føler, at det ikke er nok at spise bananer alene til at understøtte det vægttabsprogram, du kører, kan du også komme til ernæringseksperten på hospitalet for at få hjælp til at planlægge en sund kost. Du kan også nu bestille tid hos en læge på hospitalet ved hjælp af appen så det er nemmere.

Læs også: 3 fordele ved at indtage bananer under graviditet

  1. Sænkning af blodsukkerniveauet

American Diabetes Association afslørede, at det høje fiberindhold i bananer også er gavnligt for at sænke blodsukkerniveauet. Desuden indeholder umodne bananer resistent stivelse, der fungerer som opløselige fibre og undslipper fordøjelsen. Pektin og resistent stivelse kan moderere blodsukkerniveauet efter måltid og reducere appetitten ved at bremse mavetømningen.

  1. Vedligeholde nyrefunktionen

Kaliumindholdet i bananer er nyttigt til at opretholde nyrefunktionen og reducere risikoen for dannelse af nyresten.

  1. Forbedre humør

Bananhorn indeholder også tryptofan, som er en type aminosyre, der kan hjælpe med at bevare humøret og forbedre hukommelsen.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. 11 beviste fordele ved banan.
Live Science. Tilgået 2021. Bananernæringsfakta.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Fordele ved Banana.