Dette er laserterapiproceduren for at overvinde flydere

Jakarta - Øjne er et af de vigtigste organer, så det er noget, der skal gøres at bevare deres helbred. Men med alderen kan synsfunktionen falde eller opleve forstyrrelser. En af de øjenlidelser, der kan opstå på grund af aldring, er flydere .

Karakteriseret ved udseendet af skygger såsom pletter eller reb, der blokerer for udsynet, flydere opstår på grund af fortykkelse og reduceret slimvæske bagerst i øjet kaldet glaslegeme . Selvom det generelt opstår på grund af aldring, flydere kan faktisk forekomme i alle aldre, hvis du oplever risikofaktorer som skader, øjenbetændelse, infektion, tårer i nethinden, til komplikationer til diabetes.

Læs også: 9 slags tegn på øjenlidelser hos børn

Laserterapi for flydere

I de fleste tilfælde, flydere i øjet kræver muligvis ikke en vis behandling, fordi denne tilstand kan gå over af sig selv. Dog sværhedsgraden flydere oplevet af den enkelte patient kan være forskellig. Hvis flydere Hvad der sker er nok til at forstyrre synet, behandling kan gøres.

En af behandlingsmulighederne at behandle flydere er laserterapi. Denne terapeutiske procedure udføres ved at rette en speciel laserstråle mod øjet, specifikt glaslegemet (fig. glasagtig humor ). Målet er at ødelægge flydere til små partikler, så det ikke længere forstyrrer synet.

Men fordi risikoen for komplikationer fra denne procedure er ret alvorlig, hvis der er en fejl i at rette strålen, skal laserterapi udføres med ekstrem forsigtighed. Risikoen for komplikationer, der kan opstå, hvis der er en fejl i at rette laserstrålen, er nethindeskader. Det skal også bemærkes, at laserterapi muligvis ikke helt behandler flydere til afslutning.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt at få en børneøjenundersøgelse?

Hvis flydere stadig vises, selvom du har gennemgået laserterapi, kan din læge foreslå andre behandlingsmuligheder, såsom vitrektomi. Vitrektomiproceduren udføres ved at fjerne glaslegemet og flydere i øjet, og udskift det derefter med steril saltvandsopløsning. Men før du beslutter dig for at gennemgå denne procedure, skal du sørge for at konsultere din læge yderligere om risikoen for bivirkninger.

Diagnostiske procedurer for flydere

Selvom det ikke forårsager smerte og kan hele af sig selv, skal du stadig være forsigtig flydere hvis det med tiden viser sig at være usædvanligt. For eksempel bliver skygger eller pletter, der blokerer, større, ligner lysglimt, sløret syn, tab af perifert syn eller øjensmerter.

Tal med lægen i appen eller på hospitalet ved at bestille tid på forhånd, hvis du oplever forskellige symptomer flydere nævnt tidligere. Beskriv alle de oplevede symptomer i detaljer og fortæl hele historien om den sygdom, der har været eller er blevet lidt, så diagnosen kan gøres lettere.

Læs også: 7 usædvanlige øjensygdomme

Hvis symptomerne er alvorlige nok, vil lægen normalt udføre flere tests, såsom:

  • Fysisk test. Nethindens aktivitet gennem pupillen vil blive set i denne test. Derudover udføres denne test også for at overvåge, hvor store eller små ændringer der er, når de udsættes for lys. Brug af specielle øjendråber og belysning med et apparat kaldet en spaltelampe kan være nødvendigt for at gøre det lettere for lægen at undersøge. Hvis dit syn efter denne undersøgelse bliver en smule sløret på grund af virkningerne af blænding, vil din læge normalt råde dig til ikke at køre bil eller deltage i udendørsaktiviteter i nogen tid.
  • Tonometri test. Denne undersøgelsesprocedure udføres ved at kontrollere øjentrykket, som har til formål at kontrollere øjets evne og styrke.

Efter diagnosen er bekræftet, så kan lægen konkludere, om flydere oplevede behov for yderligere behandlingstiltag eller blot med hjemmeplejen. Fortæl din læge med det samme, hvis dine symptomer ikke forsvinder, eller hvis dit syn bliver værre med tiden.

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. Flydere og blink i øjnene.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Øjeflydere.