Gravid i 40'erne, her er hvad du skal være opmærksom på

, Jakarta - Hver kvinde har sine egne grunde til, hvorfor hun bliver gravid i 40'erne. Du udsætter måske graviditeten for at koncentrere dig om din karriere, eller fordi det har taget dig lang tid at finde den rigtige partner. Du kunne også have forsøgt at blive gravid i lang tid, og først haft det, da du var 40 år.

Der er ikke noget rigtigt eller ideelt tidspunkt at blive gravid på. Det skal dog bemærkes, at det at blive gravid efter det fyldte 35. øger risikoen endnu mere. Derfor er der ikke mange mødre, der bliver gravide efter alderen over 35-40 år. På trods af at mange kvinder bliver gravide og føder i 40'erne, er der et par ting man skal være opmærksom på.

Læs også: Myter eller fakta gravid i høj alder kan udløse Edwards syndrom

Ting at være opmærksom på, når du er gravid i 40'erne

Enhver graviditet indebærer en risiko for abort, og den risiko stiger med alderen. En af risiciene ved at blive gravid i 40'erne er, at moderen er mere tilbøjelig til at have kroniske lidelser i denne alder, end hvis hun var gravid i en yngre alder.

Her er ting, som mødre skal være opmærksomme på, før eller når de beslutter sig for at blive gravide i 40'erne:

  • Risiko for graviditet efter 40'erne

Graviditet i 40'erne er potentielt mere kompliceret. Jo sundere moderen er i starten, jo mindre sandsynlighed er der for, at hun oplever komplikationer. Faktisk kan raske kvinder stadig opleve graviditetskomplikationer. Kroniske tilstande som diabetes, forhøjet blodtryk eller skjoldbruskkirtelsygdom kan komplicere graviditet og potentielt øge abort, herunder dødfødsel.

Gravide kvinder over 40 år er mere tilbøjelige til at opleve:

  1. Kejsersnit fødsel.
  2. Babyer har lav fødselsvægt.
  3. Graviditetskomplikationer, herunder højt blodtryk, diabetes og præeklampsi.
  4. For tidlig fødsel og for tidlig fødsel.

Læs også: 4 slags abnormiteter i graviditeten

  • Fysiske ændringer under graviditeten

Graviditet i 40'erne er ofte mere fysisk udfordrende end at blive gravid i 20'erne eller 30'erne. En af de største risici for trøst med en midtvejsgraviditet er dit generelle niveau af fysisk kondition. Hvis den tidligere mor var meget aktiv og sjældent syg, så har hun en tendens til fysisk at opleve et ret normalt graviditetsforløb.

Hvis moderen tidligere ikke kunne lide at træne, så er hun mere tilbøjelig til at opleve den fysiske stress og belastning af graviditeten. Alligevel skal mødre stadig træne, mens de er gravide.

  • Screening for Downs Syndrom

Genetisk test anbefales til gravide kvinder i alle aldre. Men i 40'erne bliver genetisk screening foretrukket. Dette skyldes, at moderens alder er en af ​​de vigtigste risikofaktorer Downs syndrom . En kvinde over 25 år har en chance på 1 ud af 12.000 for at få en baby med Downs syndrom . I en alder af 40 stiger denne risiko til 1 ud af 100. Derefter springer den til 1 ud af 10 i en alder af 49.

Genetisk test tilbydes normalt ved et prænatalt besøg. Hvis screeningsresultaterne siger, at risikoen for, at moderen får et barn med Downs syndrom 1:200, så betragtes dette som et "negativt" resultat, fordi den statistiske risiko, der er benchmark, er 1:100. I mellemtiden, hvis resultatet er 1:80, betragtes dette som et "positivt" resultat. Det vil sige risikoen for, at mødre føder med Downs syndrom højere end statistikken.

  • Over for Labour

Fødsel er i højere risiko og resulterer i flere komplikationer. Hvis dette ikke er fødslen af ​​det første barn, er risikoen for veer og for tidlig fødsel mindre end for mødre, der føder deres første barn over 40 år. Moderens alder og mentale tilstand kan øge risikoen for komplikationer under fødslen, bl.a. induktion af veer, kejsersnit og blødning.

Læs også : Risiko for at blive gravid i alderdommen (over 40 år)

  • Postpartum sundhed

Den vigtigste ting at bekymre sig om er babyens helbred. Selvom babyer født i 40'erne er mere tilbøjelige til at opleve komplikationer, vil de fleste babyer blive født sunde med god pleje, et vågent øje og moderne teknologi.

Det er vigtigt at huske, at en øget risiko for komplikationer ikke er lig med en garanteret graviditetskomplikation i 40'erne. Med ordentlig prænatal pleje er moderens chancer for at få en sund baby stadig store. Uanset hvilke udfordringer du står over for, så nyd din graviditet så meget du kan.

Glem ikke straks at underrette fødselslægen gennem applikationen hvis der er klager under graviditeten. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning så mødre er sundere og roligere under graviditeten.

Reference:
Meget godt Familie. Fået adgang i 2020. At have en sund graviditet i 40'erne
Healthline forældreskab. Tilgået 2020. Hvad du bør vide om at få en baby som 40-årig
Baby Center. Tilgået i 2020. Bliver gravid i 40'erne