Dette er forskellen mellem mæslinger og tyske mæslinger

, Jakarta - Mæslinger er en sygdom, der ofte angriber børn. Denne smitsomme sygdom vil skræmme forældrene til barnet på grund af udseendet af et rødt udslæt på huden, der kan spredes i hele kroppen. Nå, med symptomer, der ligner mæslinger, tyske mæslinger eller røde hunde, viser det sig at være anderledes end almindelige mæslinger. De fleste mennesker forstår ikke, hvad forskellen mellem mæslinger og tyske mæslinger er.

Mæslinger og tyske mæslinger er begge meget smitsomme og kan være dødelige for en person, der har dem, hvis de ikke behandles med det samme. Selvom begge forårsager rødt udslæt på huden, er den virus, der forårsager det, og de symptomer, der opstår, forskellige. For at undgå at fange tyske mæslinger er den mest nøjagtige måde at give MR-vaccinen (røde hunde).

Læs også: Forskellen mellem almindelige mæslinger og tyske mæslinger

Hvad er mæslinger?

Mæslinger er en meget smitsom sygdom forårsaget af et RNA-virus kaldet paramyxovirus. Denne virus kan overleve i luften i op til to timer. Inkubation af sygdommen varierer fra 1 til 2 uger, men symptomer kan vare op til 10 dage.

Denne sygdom er mest smitsom, når de første symptomer opstår og spreder let virussen. Denne virus kan inficere andre mennesker gennem berøring, eller når en, der har det, hoster og er forkølet. Mæslinger skal behandles med det samme, for ellers kan det give komplikationer, nemlig betændelse i hjernen.

Læs også: Undgå at få mæslinger med vacciner

En af grundene til, at mæslinger er så farlige, er, at alle kan overføre virussen, selvom de endnu ikke har udviklet symptomer. Mæslinger rammer for det meste børn, der stadig er modtagelige for virussen. Alligevel kan voksne også opleve det, hvis de aldrig har haft det som barn.

Læs også: Pas på, hvis gravide får mæslinger

Hvad er tyske mæslinger (røde hunde)?

Tyske mæslinger eller røde hunde er forårsaget af røde hundevirus. Smittemåden ligner mæslinger, den kan spredes gennem luftvejsvæsker, når en person, der har det, hoster eller nyser. En person med denne sygdom kan sprede virussen en uge før symptomer opstår og omkring to uger efter symptomerne udvikler sig.

Tyske mæslinger kan nemt sprede sig, men det er ikke så virulent som mæslinger. Denne sygdom er ikke en alvorlig sygdom, medmindre en person, der er udsat for virussen, har et svækket immunsystem. Derudover er de symptomer, der opstår ved tyske mæslinger, svære at opdage. Nye symptomer vil dukke op efter 14-21 dage efter, at virus er kommet ind i kroppen. Derudover varer sygdommen generelt i fem dage.

Hvad er forskellen mellem mæslinger og tyske mæslinger

Her er de ting, der kan skelne mellem mæslinger og tyske mæslinger:

  • Mæslinger er meget mere smitsom og kan forårsage alvorlig sygdom end tyske mæslinger.

  • Ved mæslinger er der et prodromalstadium, som ikke er til stede ved tyske mæslinger.

  • Inkubationstiden hos mæslinger er omkring 1 til 2 uger, hos røde hunde er den omkring 2 til 3 uger.

  • Symptomer ved mæslinger kan vare op til 10 dage, ved tyske mæslinger maksimalt 5 dage.

  • Tyske mæslinger forårsager altid hævede lymfeknuder, men ikke altid mæslinger.

  • Mæslingeudslæt kan vare et stykke tid, det tyske mæslingeudslæt kan hurtigt falme.

Tyske mæslinger og mæslinger behandling

I øjeblikket kan mæslinger og tyske mæslinger håndteres ved at administrere MR-vaccinen (røde hunde), som regeringen i øjeblikket fokuserer på, så børn ikke er modtagelige for mæslinger. MR-vaccinen er obligatorisk, fordi begge sygdomme kan opstå på grund af arv.

Det er forskellen mellem mæslinger og tyske mæslinger. Har du spørgsmål til disse to sygdomme, kan lægen fra klar til at hjælpe. Kommunikation med læger kan nemt ske igennem Snak eller Stemme / Videoopkald . Du kan også købe medicin i appen . Ingen grund til at forlade huset, din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!