Disse er 3 almindelige sygdomme, der overføres fra rotter

Jakarta - Hvis du tror, ​​at kun myg er husstandens fjende, tager du fejl. For der er også andre dyr, der kan strejfe rundt i dit hus og kan forårsage en række sygdomme. Kender du allerede den "mistænkte"? Nå, for dem af jer, der svarede rotter, er svaret rigtigt.

I vores eget land er der mindst tre typer mus, der normalt strejfer rundt i huset. Lige fra kloakrotter (Rattus norvegicus), husmus eller tagrotter (Rattus rattus) til husmus (mus musculus).

Husk, lad være med at rode med disse gnavere. Årsagen er enkel, rotter kan forårsage mange sygdomme, der fører til dødelig, endda død.

Så hvad er de sygdomme, der overføres fra mus?

1. Pes

Pest, også kendt som pest eller pest, er en infektion forårsaget af bakterien Yersinia pestis. For de af jer, der ikke kender til denne bakterie, har denne bakterie gennem historiske optegnelser i det mindste dræbt mere end 75-200 millioner menneskers liv i middelalderen. Ret dårligt, ikke?

Dengang var sygdommen forårsaget af bakterien Yersinia pestis kendt som den sorte død. Ifølge eksperter var den sorte død en alvorlig sygdom, der først ramte Europa i middelalderen (1347-1351) og dræbte op til to tredjedele af Europas befolkning.

I mellemtiden i Indonesien havde denne sygdom en ekstraordinær begivenhed i 2007. På det tidspunkt var der 82 tilfælde med en dødsrate på omkring 80 procent på grund af denne sygdom overført fra rotter.

Heldigvis er tilfælde af byllepest nu faldet til 5.000 mennesker om året på verdensplan takket være moderne antibiotika og tidlig behandling. Disse bakterier kan spredes ved hjælp af lopper og lever som parasitter i dyrene omkring os, herunder rotter.

De bakterier, der forårsager byllepest, findes hos dyr, men denne pest kan overføres til mennesker. Smittemåden er gennem bid af rottelopper eller direkte kontakt med væv eller kropsvæsker fra dyr, der er inficeret med sygdommen.

Læs også: Pas på rottebid, disse er 5 risikofaktorer for pestsygdom

Bortset fra mus kan andre dyr som katte, kaniner, får, marsvin og hjorte også fungere som mellemled. Det pestmiddel, der oftest er synderen, er dog lopper, som normalt findes hos mus.

Nå, denne bakterie kan selv vokse og udvikle sig i svælget på flåten. Bakterierne vil komme ud af svælget på flåten og komme ind i huden, når flåten bider et dyr eller menneske og suger blod fra værtens krop.

I næste fase vil sygdommen, der overføres fra mus, angribe lymfeknuderne og forårsage betændelse. Herfra kan pestsygdommen spredes til forskellige andre organer i kroppen.

2. Hæmoragisk feber med nyresyndrom (HFRS)

Sygdomme, der overføres fra mus, er så HFRS. Har du nogensinde hørt om denne sygdom? HFRS i sig selv er en febril tilstand, der opstår med blødning (hæmoragisk) og er ledsaget af nyresyndrom (HFRS). En person, der lider af denne tilstand, vil opleve symptomer, såsom feber, kulderystelser, hovedpine, mavesmerter, rygsmerter, kvalme og sløret syn. Ret bekymrende, ikke?

Det er ikke meget, nogle gange kan symptomerne blive værre. For eksempel forårsage lavt blodtryk, akut chok, til akut nyresvigt. Nå, HFRS udvikles normalt i kroppen fra 2-8 uger efter eksponering.

3. Leptospirose

Ud over de to ovenstående ting er leptospirose en sygdom, der overføres fra mus, som man også skal holde øje med. Stadig ikke bekendt med denne sygdom? Leptospirose er forårsaget af bakterien Leptospira interrogans. Disse bakterier kan spredes gennem urin eller blod fra dyr inficeret med Leptospira.

Læs også: Rotter kan forårsage pludselig feber

Hvilke dyr kan så bære disse bakterier? Alle slags, lige fra rotter, hunde, til grupper af husdyr, såsom køer eller grise. Nå, senere kan disse bakterier overføres til mennesker, når nogen udsættes for vand eller jord, der er blevet forurenet med urinen fra dyr, der bærer Leptospira-bakterier.

Hvad med symptomerne? En person, der lider af denne sygdom, vil opleve forskellige klager. For eksempel kvalme, opkastning, hovedpine, muskelsmerter, mavesmerter, feber, diarré, feber, udslæt til konjunktivitis.

I de fleste tilfælde opstår ovenstående symptomer normalt pludseligt inden for 2 uger efter, at kroppen har fået en infektion.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:

Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2019. Hæmoragisk feber med nyresyndrom (HFRS).

Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Sygdomme og tilstande. Pest.

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Leptospirose: Hvad du behøver at vide.

WHO. Hentet november 2019. Pest.