Vær opmærksom, føler dig ofte sulten kan være et tegn på disse 6 sygdomme

, Jakarta – Alle vil føle sig sultne, især hvis du ikke har spist noget mad i lang tid eller har lavet aktiviteter, der er ret trættende. Sult vil helt sikkert forsvinde, når du har spist mad. Men hvis du hurtigt føler dig sulten, selvom du lige har spist mad, skal du være forsigtig, fordi det kan være et tegn på polyfagi.

Polyfagi, også kendt som hyperfagi, er den medicinske betegnelse for overdreven eller ekstrem sult. I modsætning til den øgede appetit efter træning eller anden fysisk aktivitet. Normalt vil sulten forsvinde efter at have spist mad. Men hos mennesker med polyfagi føler de syge sig stadig sultne, selvom de har spist mere.

Læs også: Dette er den negative virkning af at holde sulten efter sundhed tilbage

Forskellige årsager til polyfagi

Det viser sig, at polyfagi generelt er forårsaget af flere medicinske tilstande. Lancering fra sundhedslinje, Her er nogle medicinske tilstande, der er karakteriseret ved polyfagi:

1. Hypoglykæmi

Hypoglykæmi opstår, når blodsukkeret falder til lavt til under normale niveauer. Denne tilstand er mest almindelig hos personer med diabetes. Tja, hypoglykæmi kan også være karakteriseret ved polyfagi, som bliver ved med at føle sig sulten, selvom du har spist mad. Udover sult giver hypoglykæmi også svimmelhed, hovedpine, koncentrationsbesvær, rysten og svedtendens.

2. Hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen arbejder for hurtigt. Skjoldbruskkirtlen er en hormonproducerende kirtel, der styrer mange kropsfunktioner. En af funktionerne af skjoldbruskkirtelhormon er at kontrollere stofskiftet. Nå, når skjoldbruskkirtlen producerer for meget hormon, kan en person opleve en stigning i appetit, også kendt som polyfagi. Andre symptomer omfatter svedtendens, vægttab, angst, hårtab og søvnbesvær.

3. Præmenstruelt syndrom (PMS)

Hormonelle ændringer i løbet af menstruationscyklussen gør også ofte kvinder sultne. Stigningen i østrogen og progesteron og faldet i serotonin er hovedårsagerne til øget appetit, især i fødevarer med højt indhold af kulhydrater og fedt. Andre PMS-symptomer omfatter irritabilitet og humørsvingninger, oppustethed, træthed og diarré.

4. Mangel på søvn

Du har sikkert hørt, at mangel på søvn kan øge appetitten. Dette er sandt, fordi mangel på søvn kan gøre det svært for kroppen at kontrollere niveauer af hormoner, der regulerer sult. Ud over at være meget sultne, har folk, der mangler søvn, også en tendens til at spise fødevarer med højt kalorieindhold.

Læs også: Forklaring af årsagerne til, at hovedpine opstår, når du er sulten

5. Stress

Ved stress frigiver kroppen store mængder af et hormon kaldet kortisol. Kortisol er et hormon, der kan øge sult. Tja, at være for stresset eller angst kan automatisk øge kortisol-niveauet til højere niveauer. Som et resultat er du tilbøjelig til at opleve ekstrem sult.

6. Diabetes

Polyfagi kan også være et tegn på diabetes. Når du spiser, omdanner din krop mad til glukose. Det bruger derefter et hormon kaldet insulin til at få glukose fra blodbanen til at blive distribueret til kroppens celler. Disse celler bruger derefter glukosen til energi og andre kropsfunktioner.

Når du har diabetes, producerer din krop enten ikke insulin (type 1) eller bruger insulin ikke korrekt (type 2). Derfor forbliver glukose i blodbanen og kan ikke diffunderes ind i cellerne. Som et resultat er cellerne ude af stand til at producere energi, så kroppen kan fungere korrekt. Når dette sker, vil cellerne fortsætte med at signalere sult, og du vil gerne spise konstant for at få den glukose, du har brug for.

Læs også: Årsager til, at folk nemmere bliver vrede, når de er sultne

Ud over disse sygdomme kan kosten også forårsage polyfagi. En person, der spiser mange fødevarer med højt indhold af kulhydrater og usunde fedtstoffer, er mere tilbøjelige til at føle sig sulten igen kort efter at have spist. Dette skyldes, at disse fødevarer mangler de næringsstoffer og fibre, der holder dig mæt.

Så for at forhindre dette skal du sørge for at spise masser af fibre og opfylde dit proteinindtag for at øge mæthedsfølelsen. Du skal også sove nok for at få hormonet leptin, det hormon, der sender mæthedssignalet.

Ud over at spise sundt og få nok søvn, skal du muligvis tage vitaminer og kosttilskud for at styrke dit immunforsvar. Når lageret er lavt, så køb det i en helsebutik . Ingen grund til at stå i kø, bare klik og ordren vil blive leveret til dig med det samme!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Polyphagia.
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Årsager til polyfagi.