Lad være med bare at stikke, vær opmærksom på dette før insulininjektioner

”I nogle tilfælde må personer med diabetes være afhængige af insulinbehandling. Men at injicere insulin for at kontrollere diabetes kan ikke ske tilfældigt. Indsprøjtning på det forkerte sted kan forårsage visse bivirkninger. Derfor er der flere ting, man skal overveje, inden man sprøjter insulin ind under huden."

, Jakarta – En person, der lider af diabetes, har normalt også problemer med insulin. Insulin er et hormon, der produceres af bugspytkirtlen, og som spiller en rolle i at hjælpe kroppen med at omdanne glukose til energi til aktiviteter.

I nogle tilfælde skal personer med diabetes stole på insulinmedicin, hvilket betyder, at de altid skal modtage insulininjektioner for at holde deres sukkerniveau i balance. Insulininjektioner bør dog ikke udføres tilfældigt. Derfor bør personer med diabetes også være opmærksomme på flere ting, inden de indsprøjter insulin.

Læs også : Diabetes type 1 og 2, hvad er mere farligt?

Hvorfor er insulininjektion for diabetikere vigtig?

Alle mennesker med type 1-diabetes og nogle mennesker med type 2-diabetes har brug for insulininjektioner. Fordi insulininjektioner har til formål at hjælpe med at styre blodsukkerniveauet i kroppen hos personer med diabetes. Derudover fungerer insulinindsprøjtninger også som erstatning eller supplement til insulin i kroppen.

Mennesker med type 1-diabetes kan ikke producere insulin, så de skal injicere insulin for at kontrollere blodsukkerniveauet. I mellemtiden kan størstedelen af ​​mennesker med type 2-diabetes stadig styre deres blodsukkerniveauer med brug af medicin og vedtagelse af en sund livsstil. Men hvis disse trin ikke er i stand til at forbedre kontrollen over blodsukkerniveauet, har personer med type 2-diabetes også brug for insulininjektioner.

Sådan injicerer du insulin på den rigtige måde

Den korrekte måde at få ekstra insulin ind i kroppen på er ved at sprøjte det ind under huden. Injektion af insulin for at kontrollere diabetes kan ikke ske tilfældigt. Indsprøjtning på det forkerte sted kan forårsage visse bivirkninger. Her er ting, du skal overveje, før du injicerer insulin.

Stedet

En af de vigtigste ting at være opmærksom på er det sted, hvor insulinnålen kan injiceres. Årsagen er, at placeringen af ​​injektionen kan påvirke insulinets arbejde, især ved at kontrollere glukoseniveauet i kroppen. Insulin skal sprøjtes ind i fedtet lige under huden frem for i musklen, hvilket medfører hurtigere insulinvirkning og større risiko for lavt blodsukker.

Der er fire steder, der anbefales mest at indsprøjte insulin, nemlig mave, lår, balder og arme. Disse fire kropsdele har tendens til at have bredere hud og højt fedtindhold, hvilket gør injektioner nemmere.

Konsekvent

Hvordan man injicerer insulin skal også være konsekvent. Det vil sige, at du rådes til at stikke i det samme område af kroppen for at få maksimale resultater. Husk, det samme område betyder ikke, at injektionsstedet er det samme som før. Det anbefales ikke engang at injicere insulin på det samme injektionssted.

Du bør lade mindst en fingerbredde være fra den forrige injektion. Citeret fra siden American Diabetes Association , er det bedste eksempel på injektion af insulin i maven en uge i træk, men ikke i samme hud.

Prøv derefter at injicere insulin i venstre arm, skiftevis med højre arm i samme tidsrum. Konsekvent injektion af insulin i det samme område hjælper insulin til at arbejde mere optimalt og nå blodet. Dette mønster hjælper også insulin med at bevæge sig med samme hastighed, så det også kan fungere optimalt.

Læs også: Dette er grunden til, at diabetes er en livslang sygdom

Dosis

Før du injicerer kroppen, skal du sørge for at kontrollere dosis igen. Hvis du injicerer insulin i for store doser, øger det risikoen for hypoglykæmi. Forsøg aldrig at fordoble din insulindosis, når du glemmer sidste gang, du injicerede insulin. Årsagen er, at en fordobling af dosis kan udløse hypoglykæmi.

Hvis du har andre spørgsmål til proceduren for injektion af insulin, kan du kontakte din læge at vide flere detaljer. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst.

Læs også: Den livsstil, som diabetes mellitus har brug for for at leve

Tid

Sørg for at planlægge insulininjektioner. Næsten det samme som problemet med sted, konsekvent i timingen af ​​injektioner kan også hjælpe kroppen med at fordøje dette hormon bedre. Undgå også at injicere insulin i dele af kroppen, som snart vil blive brugt til tunge aktiviteter. For eksempel, lad være med at sprøjte i armen, hvis du planlægger at vaske eller lave andre huslige pligter.

Årsagen er, at bevægelse af høje og hurtige mængder insulin på injektionsstedet kan få dette hormon til at bevæge sig for hurtigt ind i kroppen. Som følge heraf kan det give bivirkninger i form af hypoglykæmi, alias for meget insulin, mens sukkerniveauet i kroppen er meget lavt.

Hvis du har diabetes, anbefales det stærkt at tjekke dit blodsukkerniveau regelmæssigt. Nå, gennem ansøgningen , kan du bestille tid hos en betroet læge på det valgte hospital uden at skulle stå i lang kø. Det er nemt er det ikke? så hvad venter du på? Hent Ansøgning nu!

Reference:

Hverdagssundhed. Fået adgang til 2021. Det, du må og ikke må ved insulininjektioner.

American Diabetes Association. Tilgået 2021. Insulinrutiner.

Sundhedskarakterer. Tilgået i 2021. 7 insulinfejl, der skal undgås.

Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om insulin.