Ved du, hvad der forårsager pulpapolypper?

, Jakarta - Pulppolypper eller i medicinske termer kendt som kronisk hyperplastisk pulpitis, er en betændelsestilstand i tandpulpa, som er midten af ​​tanden, der indeholder det væv og de celler, der danner tanden. Denne tilstand opstår på grund af en stigning i antallet af celler i vævet, som en reaktion på kronisk betændelse, og opstår normalt i tænder, hvis nerver er døde.

Betændelsen, der opstår, er forårsaget af irritation eller bakteriel infektion af den blottede tandpulpa, på grund af skader på tandens krone, såsom huller. Infektionen kan udløses af udsættelse for bakterier, madrester, andre stoffer, der findes i mundhulen, samt flere andre ting, som følger:

  • Tandcaries, som forårsager meget tab af tandstruktur, især tandemaljen.

  • Svigt i tandvævsreparation, således at tandhulen udsættes for bakterier og andre patogener i mundhulen.

  • Brækkede tænder på grund af skade.

  • Udseendet af en overfølsomhedsreaktion i tænderne.

  • Påvirkningen af ​​hormoner, især østrogen og progesteron.

  • Tilstedeværelsen af ​​et åbent tandhulrum og stadig har god blodgennemstrømning.

Har tendens til at være asymptomatisk, men kan udløse udbredt huller i tænderne

Pulppolypper forekommer generelt i de forreste og bageste kindtænder, fordi de har et ret stort tandhulrum. Pulppolypper vises ofte som en enkelt læsion på en enkelt tand, men kan nogle gange forekomme i flere tænder. Normalt vil polyppen vokse til sin maksimale størrelse inden for et par måneder, hvorefter polyppen vil sætte sig i størrelse.

Nogle andre symptomer, der vises i mundhulen, når du oplever en pulppolyp, omfatter:

  • Udseendet af en blødt vævsklump, der er synlig gennem et hulrum eller en tandrevne. Farven på disse knopper varierer, nogle er røde og nogle er lyserøde.

  • Forekomsten af ​​blødning i polyppen, især når den skrabes med hånden eller andre værktøjer, og kan forårsage åbne sår (sår).

  • En hård eller hævet følelse i kind- og mundområdet, især nær polyppen.

Hos personer, der rutinemæssigt udfører regelmæssige tandundersøgelser, kan pulpapolypper opdages så hurtigt som muligt. Denne sygdom er generelt asymptomatisk (ingen symptomer) og resulterer ikke i døden. Dog kan pulpapolypper forårsage omfattende huller i tænderne og for tidligt tandtab. Denne tilstand opstår ofte hos børn eller unge og kan forekomme i mælketænder eller permanente tænder.

Mulig medicinsk behandling

Der er flere medicinske behandlinger, der kan udføres for at behandle pulppolypper. Her er nogle af dem:

1. Kirurgi.

Kirurgiske procedurer er grundpillen i behandlingen for fjernelse af pulppolypper. Den type operation, der udføres, kan også variere afhængigt af polyppens tilstand og patientens tand. De sædvanlige operationer er:

  • Fuldstændig fjernelse af den polyp-ramte tand udføres ved at fjerne den polyp-ramte tand og dens rødder. Kirurgi udføres ved at lade den del af tanden, der er påvirket af polyppen, være et minimum i mundhulen. Med dette princip skal tandroden, når man behandler tænder, der er ramt af polypper gennem ekstraktion, også fjernes så meget som muligt.

  • Pulpotomi, som er en kirurgisk metode, der udføres ved at skære polyppen over uden at fjerne den tand, der har polyppen. Husk, selvom pulpotomi giver gode resultater, er skaden på tænderne forårsaget af polypper irreversible ved polypper, der har udviklet sig i lang tid. I sådanne tilfælde bør der også foretages ekstraktion af tanden og dens rødder.

  • Installation af en tandemaljebarriere og tilsætning af harpiks til tandroden, for at forhindre udvikling af pulppolypper, især i tænder, der er i vækst.

2. Medicin

De lægemidler, der kan gives til behandling af pulppolypper, er generelt antibiotika. Den type antibiotika, der gives, er normalt i form af en pasta, som bruges til at reducere bakterielle infektioner i tænder og polypper. Orale antibiotika kan også gives for at reducere systemiske bakterielle infektioner.

Det er en lille forklaring om pulpapolyppen. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Læs også:

  • Her er 3 typer polypper, du skal kende
  • Passende medicinske handlinger til behandling af polypper
  • 4 effektive måder at overvinde tandproblemer på