Kend de tegn, der opstår, når appendixet brister

, Jakarta – Hvis du har blindtarmsbetændelse, og den ikke bliver behandlet, kan den briste. Når det sker, frigives bakterier i maven og forårsager en alvorlig infektion. Blindtarmsbetændelse kan forekomme i alle aldre, men er mest almindelig hos børn og unge mellem 10 og 20 år og er mere almindelig hos drenge.

Blindtarmsbetændelse er forårsaget af en infektion. Der er mange bakterier i tarmene, og når åbningen af ​​blindtarmen bliver blokeret, bliver bakterierne fanget inde og formerer sig hurtigt og udløser en infektion. Når blindtarmsbetændelse efterlades ubehandlet, vil de bakterier og pus, der opbygges som reaktion på infektionen, opbygges og svulme.

Læs også: Kend to komplikationer forårsaget af blindtarmsbetændelse

Når blindtarmen svulmer, afbrydes blodtilførslen til den del af blindtarmen. Et hul eller en rift udvikler sig i væggen af ​​blindtarmen. Trykket vil skubbe bakterier og pus ind i bughulen. En sprængt blindtarm vil sive eller lække ind i maven. Hvad er tegnene, når blindtarmen brister?

Tegn på brudt appendiks

Symptomer på blindtarmsbetændelse kan ligne dem ved andre tilstande, der påvirker mavesundheden, såsom maveinfluenza eller ovariecyster. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer og tror, ​​du har blindtarmsbetændelse, skal du straks søge læge. Brud på blindtarmen kan forekomme 36 timer efter symptomernes begyndelse.

Læs også: Genkend symptomerne forårsaget af blindtarmsbetændelse

Et almindeligt symptom på blindtarmsbetændelse er smerter, der starter omkring navlen efterfulgt af opkastning. Et par timer senere flyttede smerterne sig til den nederste del af maven i højre side. Andre symptomer er:

1. Feber.

2. Kvalme og opkastning.

3. Mavesmerter, der kan starte i den øvre eller midterste mave, men som normalt fortsætter i den nederste del af maven på højre side.

4. Mavesmerter, der øges, når man går, står, hopper, hoster eller nyser.

5. Nedsat appetit.

6. Forstoppelse eller diarré.

7. Manglende evne til at prutte.

8. Mave oppustethed eller hævelse.

9. Mavesmerter ved tryk, som kan forværres, når du holder op med at trykke.

10. Smerter udstråler ofte i hele maven hos spædbørn og børn. Hos gravide og ældre kan underlivet være mindre ømt, og smerterne er måske ikke så voldsomme.

Efter at blindtarmen brister, varierer symptomerne afhængigt af, hvad der skete. I starten kan du faktisk få det bedre i et par timer, fordi det høje tryk i blindtarmen er aftaget sammen med de første symptomer.

Læs også: Er blindtarmsbetændelse uopdaget farlig?

Når bakterier forlader tarmene og trænger ind i bughulen, bliver slimhinden på indersiden af ​​maven og på ydersiden af ​​maveorganerne betændt. Denne tilstand kaldes peritonitis. Dette er en meget alvorlig tilstand, der kan være meget smertefuld og kræver øjeblikkelig behandling. Symptomer vil ligne blindtarmsbetændelse undtagen:

1. Udseendet af smerte er over hele maven.

2. Smerten er konstant og mere alvorlig.

3. Feber, der ofte er højere end før.

4. Hurtig vejrtrækning og puls som reaktion på svær smerte.

5. Oplever andre symptomer, herunder kulderystelser, svaghed og forvirring.

Når der er en infektion i maven, forsøger det omgivende væv nogle gange at dække det inficerede område fra resten af ​​bughulen. Hvis det lykkes, vil det danne en byld. Det er en overdækket samling af bakterier og pus. Symptomer på en byld ligner også dem på blindtarmsbetændelse.

Der er dog nogle andre væsentlige symptomer såsom:

1. Smerterne kan være i et område, men ikke kun i nederste højre mave, men kan være i hele maven.

2. Smerten kan være kedelig eller skarp og stikkende.

3. Feber er normalt vedvarende, selv når du tager antibiotika.

4. Du kan opleve andre symptomer, såsom kulderystelser og svaghed.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Tegn på et brudt blindtarm og hvad man kan forvente efter behandling
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Blindtarmsbetændelse