Skal være på vagt, disse er de tidlige symptomer på meningitis

Jakarta - Selv om det er relativt sjældent, er meningitis en sygdom, der skal holdes øje med, fordi den kan være dødelig. Denne sygdom er forårsaget af en bakteriel eller viral infektion i meninges eller den beskyttende slimhinde i hjernen og rygmarven. Det er meget vigtigt at kende de tidlige symptomer på meningitis, så behandlingen kan udføres med det samme.

Tidlige symptomer på meningitis at passe på

De tidlige symptomer på meningitis kan være forvirrende og forveksles ofte med almindelig forkølelse. Faktisk skal denne sygdom behandles med det samme for ikke at forårsage en dødelig tilstand. Her er nogle tidlige symptomer på meningitis, du skal være opmærksom på:

1. Feber

Feber er et af de tidlige symptomer på meningitis. Det kan dog også være et symptom på mange sygdomme, så det er ofte forvirrende. Feber på grund af meningitis er forårsaget af bakterier eller vira, der angriber eller forsøger at inficere.

2. Hovedpine

Konstant hovedpine kan være et symptom på meningitis. Smerterne kan komme pludseligt og hurtigt, men kan også mærkes en uge efter infektion eller under feber.

Læs også: Kend årsagerne til meningitis

3. Halsen føles stiv

Smerter og stivhed i nakken på grund af den forkerte stilling, mens du sover, er almindeligt for alle. Det viser sig dog, at denne tilstand kan være et af de tidlige symptomer på meningitis, du ved. En stiv nakke fra meningitis kan være meget smertefuld og ulidelig, selv når man sidder eller ligger ned.

4. Svært at fokusere

Mennesker med meningitis har ofte svært ved at fokusere og er forvirrede. Disse symptomer kan forblive ubemærket, men kan opleves, der oplever det modsatte. Holdningen med at være svær at fokusere og forvirret, når man træffer denne beslutning, optræder som regel også ofte sammen med de 3 indledende symptomer.

5. Kvalme og opkastning

Kvalme og opkastning ledsaget af ekstrem hovedpine indtil bevidstløshed er symptomer på meningitis, der kræver opmærksomhed. I nogle alvorlige tilfælde kan syge opleve doven spisning, så deres vægt reduceres drastisk.

Læs også: Er meningitis smitsom?

6. Smerter

Mennesker med meningitis kan også opleve symptomer på ømhed, som gør det svært for dem at gå eller bevæge sig.

7. Følsom overfor lys

Meningitis kan gøre patienter følsomme over for lys, så de kan opleve migræne eller ubehag, når de ser ting. Årsagen er betændelse i hjernen, som trykker på synsnerven. Udover at være lysfølsom, kan du også opleve dobbeltsyn eller sløret syn.

8. Udslæt på huden

Det næste symptom på meningitis er udseendet af udslæt på noget eller hele huden. Årsagen er væksten af ​​bakterier, der beskadiger blodkarrene. Selvom børn er mere tilbøjelige til at udvikle udslæt på huden, kan voksne også opleve dette symptom.

Læs også: Årsager Meningitis kan være dødelig

9. Træthed

At føle sig meget træt kan også være et symptom på meningitis. Disse symptomer gør det svært for den syge at vågne op eller holde sig vågen. Derudover kan forskellige svækkelser i evnen til at huske, tale, høre og se også angribe den syge.

Det er nogle af de tidlige symptomer på meningitis, man skal passe på. Hvis du oplever det, så skynd dig Hent Ansøgning at få tid til en læge på sygehuset, så videre undersøgelse og behandling kan gennemføres.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Meningitis: Symptomer, årsager, typer, behandling, risici og mere.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Bakteriel meningitis: Symptomer, årsager og behandling.
WebMD. Tilgået i 2020. Meningitis: Symptomer, Årsager, Overførsel og Behandling.