6 måder at bevare øresundheden på

Jakarta – Når øresundheden ikke vedligeholdes ordentligt, kan der opstå negative påvirkninger i form af høretab. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at øresundheden opretholdes.

Hvordan virker øret?

  • Lydbølger kommer ind i øret gennem øregangen til trommehinden ( trommehinden ), og derved producerer vibrationer i øret.
  • Vibration af trommehinden får de små knogler i mellemøret til at vibrere, hvilket får væske i øret til at bevæge sig udad.
  • Væsken bevæger sig for at stimulere sensorer i hårcellerne til at fortolke lyde i nervesystemet.
  • Disse nerver vil sende lydstimuli til hjernen, så lyde kan høres.

Hvordan man vedligeholder øresundheden

Der er nogle ordentlige trin, der skal udføres regelmæssigt for at opretholde øresundheden. Hvad som helst?

1. Rengør ører ordentligt

Ørets anatomi består af tre hoveddele, nemlig den indre, midterste og ydre. Alle disse dele har deres respektive funktioner, så du kan høre godt. Når du renser ørerne, er det en god idé kun at rengøre ydersiden eller auriklen. Årsagen er, at øret har evnen til at rense sig selv. Tilstedeværelsen af ​​fine hår og dens kantede form er i stand til at forhindre ørerne i at trænge ind i overskydende snavs.

2. Undgå bomuldsknopper

En af de vaner, man ofte gør, er at rense ørerne ved at bruge en børste vatpind . Desværre er denne aktivitet faktisk ikke en god ting at gøre. Fordi, at rense ørerne med vatpind kan skubbe ørevoks ind i ørets inderside, så det synker længere og sætter sig. Derfor skal du kun rense øreflippen.

Læs også: Vær ikke for ofte, dette er faren for at plukke dine ører

3. Undgå højlydte ører

For at bevare øresundheden skal du holde dine ører væk fra høje lyde på lang sigt. For lang tid i et støjende miljø kan påvirke hørelsen, herunder reducere hørelsen til et punkt af døvhed. Hvis du skal være i et støjende miljø, såsom at arbejde på en fabrik, anbefales det, at du bruger høreværn.

4. Undgå at bruge høretelefoner

Høj støj kommer ikke kun fra det omgivende miljø, men også fra brugen høretelefoner . Aktiviteten med at lytte til musik på denne lytteenhed er blevet en trend, men brugen af høretelefoner kan give øreproblemer. For at være sikker er den god at bruge høretelefoner ikke tage mere end en time. Glem ikke at justere lydstyrken, så den ikke er for høj og gør ondt i dine ører.

5. Hold ørerne tørre

Overskydende fugt i øret kan få bakterier til at trænge ind i øregangen. Denne situation kan ubevidst udløse infektion og irritation af øret. Hold derfor altid dine ører tørre. Hvis du kan lide at svømme, bør du bruge ørepropper for at forhindre, at der kommer vand ind i dine ører.

6. Tjek jævnligt med lægen

Udover at tjekke din krops helbred, skal du også tjekke dit øres helbred regelmæssigt. Årsagen er, at jo ældre en person er, jo mere modtagelig er han over for høretab. Hvis du har klager over hørelsen, skal du straks tale med en ØNH-læge kl .

Læs også: 5 typer høretab, du skal kende

Gennem appen , kan du tale om de klager, du føler med en betroet læge. Du kan gøre det når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu.