Bruger mor blæksprutte eller Stagen efter fødslen?

"Normalt vil vægten vende tilbage til normal efter fødslen. Det tager tid at komme tilbage i form, men nogle mødre tror stadig og bruger stagen eller blæksprutte til at stramme maven efter fødslen. Vær forsigtig, det kan vise sig at være farligt, du ved!"

, Jakarta – Fødsel er den sidste proces efter cirka ni måneders graviditet. De fleste mødre håber, at deres vægt og kropsform vil vende tilbage til normal efter denne proces. Som bekendt er vægtøgning en meget naturlig ting at ske under graviditeten. Men ved at gøre de rigtige måder, kan mødre vende tilbage til deres idealvægt.

Det skal erkendes, at det tager tid at få dette. Der er dog en tro på, at vægttab efter fødslen kan opnås ved brug af stagen eller blæksprutte. Det siges især at kunne hjælpe med at skrumpe maven efter fødslen. Men er det sikkert at bruge blæksprutte eller stagen efter fødslen?

Læs også: Kend risikoen ved graviditet i en alder af 30 og derover

Farer ved at bruge blæksprutte eller Stagen

Brugen af ​​scene eller stof, der har en længde på op til et dusin meter, anbefales faktisk ikke. Dette skyldes, at scenedug er stift og passivt, hvilket betyder, at det vil tvinge moderens mave til at krympe på grund af dets meget stramme spiral. Desværre har dette ikke meget indflydelse, især for at reducere størrelsen af ​​maven.

Faktisk, når moderen bærer scenen, vil moderen føle, at maven føles stram. Men lad dig ikke snyde, det sker bare, fordi delen følger stoffet. Det vil sige, at når scenekluden fjernes, vil maven vende tilbage til sin oprindelige tilstand. Faktisk kan vanen med at bruge Stagen hos gravide kvinder faktisk udløse problemer, såsom åndenød, bevægelsesbesvær, langsommere sårheling, kvalme og opkastning.

Læs også: Hvor ofte kan gravide have sex?

Udover stagen er en af ​​de velkendte og betroede metoder til postnatal pleje brugen af ​​blæksprutte. Faktisk menes både stagen og blæksprutte at have de samme fordele, nemlig at trække maven tilbage.

Der er dog nogle eksperter, der siger, at det stadig er bedre at bruge blæksprutte end stagen. Fordi blækspruttekluden ikke vil pakke maven så tæt og så hårdt som scenen. Men på samme måde er blæksprutte ikke særlig nyttig og bør undgås.

Træn for at tabe sig efter fødslen

I stedet for at tvinge maven til at vende tilbage til sin oprindelige form på en smertefuld måde, kan mødre forsøge at træne regelmæssigt. Faktisk er der flere former for træning, som kan hjælpe dig med at tabe dig efter fødslen. Mødre kan prøve at gå, åndedrætsøvelser, Kegel-øvelser og andre typer øvelser, der ikke er for anstrengende.

Den ting at huske, nøglen til at tabe sig er at undgå mængden af ​​overskydende kalorieindtag, der ikke er ledsaget af forbrænding. Tja, at træne og være aktiv kan faktisk være en måde at hjælpe med at balancere antallet af kalorier, der kommer ind, og antallet af kalorier, som kroppen forbrænder.

Udover træning er der én måde, der viser sig at være ret effektiv til at genoprette mavens størrelse efter fødslen. Mødre kan få fordelene ved vægttab ved udelukkende at give modermælk (ASI) til babyer. Årsagen er, at dette kan stimulere sammentrækninger og gradvist kan gøre størrelsen af ​​maven tilbage til normal.

Læs også: Er det sikkert for gravide kvinder at foretage blindtarmsbetændelse?

Under amning og for at fremskynde restitutionen efter fødslen, rådes mødre til at vedtage en sund livsstil. Indtagelse af sunde fødevarer, fysisk aktivitet, og komplet med at tage yderligere multivitaminer. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen at købe multivitaminer eller andre sundhedsprodukter gennem appen . Med leveringsservice vil lægemiddelordrer blive leveret med det samme til dit hjem. Kom nu, Hent i App Store og Google Play!

Reference:
Min jordemoder. Tilgået i 2021. Er det OK at bruge Stagen eller blæksprutte efter fødslen?
WebMD. Tilgået i 2021. 6 Få-din-krop-tilbage-bevægelser til nybagte mødre.