12 sygdomme, der kan påvises gennem radiologi

, Jakarta - Radiologi er ikke et ord, der sjældent nævnes i sundhedens verden. Radiologi er en proces til at finde ud af indersiden af ​​den menneskelige krop. Der er forskellige måder, kan være gennem stråling, radioaktive stoffer, magnetiske felter, til lydbølger.

Nå, denne radiolog vil senere fortolke de medicinske billeder ud fra resultaterne af undersøgelsen. Derefter vil han gennem testresultaterne styre behandlingen efter patientens tilstand.

En af de røntgenundersøgelser, der er mest kendt for mange mennesker, er røntgen med røntgen, men røntgenundersøgelse er ikke kun det. Der er stadig ultralyd, fluoroskopi, nuklear undersøgelse (positron emission tomografi scanning), computertomografi, til magnetisk resonans billeddannelse (MRI).

Spørgsmålet er, hvilke sygdomme kan påvises gennem denne metode?

Læs også: 6 ting, du skal gøre, før du gennemgår CT-scanningsprocessen

Fra Lungesygdom - Kræft

Som forklaret ovenfor udføres denne radiologiske undersøgelse for at undersøge tilstanden af ​​en persons kropsdel. Gennem denne metode kan lægen fastslå årsagen til den sygdom, han lider af. Ikke nok med det, radiologi kan også hjælpe læger med at finde ud af patientens kropsrespons på den behandlingsmetode, der udføres.

Så hvilke forhold kan kendes gennem denne undersøgelse?

  1. Lungesygdom.

  2. Hjerte sygdom.

  3. Epilepsi.

  4. Lymfeknudelidelser.

  5. Led- og knoglelidelser.

  6. Blodkar lidelser.

  7. Skjoldbruskkirtellidelser.

  8. Fordøjelseskanalen lidelser.

  9. Infektion.

  10. slagtilfælde.

  11. Nyre- og urinvejssygdomme.

  12. Kræft.

Ikke kun opdage, men også behandle

Radiologi bruges faktisk ikke kun til at se kroppens indre eller undersøge en sygdom. Årsagen er, at denne metode også kan bruges til at behandle visse sygdomme.

I radiologisk undersøgelse er der kendt som interventionel radiologi. Denne undersøgelse har til formål at hjælpe lægen med at placere kateteret. Derudover kan denne metode også hjælpe med at indsætte små kirurgiske instrumenter i kroppen.

Rollen af ​​interventionel radiologi er ikke kun det. Udover at hjælpe læger med at diagnosticere sygdom, kan radiologi også bruges i behandlingen. Nå, her er nogle eksempler på behandling ved hjælp af interventionel radiologi metoder.

Læs også: Kend 6 lidelser, der kan kendes med et røntgenbillede af thorax

  1. Tager brystvæv ved hjælp af ultralyd.

  2. Kemoterapi gennem arterier.

  3. Karkateterisering, angioplastik og placering af en karring.

  4. Teknik til blokering af blodkar (embolisering) for at stoppe blødning.

  5. Dræber kræft med tumorembolisering.

  6. Nålebiopsi af lungen eller skjoldbruskkirtlen.

Denne metode anses for at være meget gavnlig for patienten. Årsagen er klar, fordi denne teknik ikke er en operation, efterlader ikke et ar, føler ikke engang smerte. Derudover har denne teknik til formål at reducere smerter, hjælpe patienter med at komme sig hurtigt efter sygdom, reducere indlæggelsestiden og reducere drifts- og bedøvelsesomkostninger.

Vil du vide mere om denne metode? Eller har du en helbredsklage og vil du spørge lægen direkte? For at lave en undersøgelse kan du med det samme bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger her. Det er nemt, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play! Det er nemt, ikke?