Kan epilepsi overføres gennem spyt?

, Jakarta - Måske undrer du dig stadig og er bekymret, er det sandt, at epilepsi eller epilepsi kan overføres gennem spyt. Nu behøver du ikke bekymre dig, for det spyt, der udskilles af mennesker med epilepsi, vil ikke overføre sygdom.

Ja, epilepsi er ikke engang en smitsom sygdom. Måske fordi de klassiske symptomer, som mennesker med epilepsi viser, gør, at en person er tilbageholdende med at hjælpe mennesker med epilepsi, som spyt.

Læs også : Fjern stigma, genkend epilepsimyter og fakta

Symptomer, der opstår hos mennesker med epilepsi, er normalt i form af gentagne anfald eller anfald, bid i tungen, sengevædning og et blåligt (blegt) ansigt. Hos nogle syge vil det savle, som de ikke kan kontrollere.

Spyttet, der kommer ud af munden på mennesker med epilepsi, siges at være i stand til at overføre denne sygdom. På grund af dette stigmatisering ønsker mange mennesker ikke at hjælpe mennesker med epilepsi, som er tilbagevendende og producerer skummende spyt.

Normalt vil du undgå det, fordi du er bange for at blive udsat for spyt fra en person, hvis epilepsi kommer igen. Epilepsi er en pludselig og forbigående forstyrrelse i hjernens nervesystem og opstår gentagne gange på samme sted. Denne sygdom er også kendt som epilepsi, kramper eller vildsvin.

Læs også: Kan epilepsi helbredes eller altid opstå igen?

Lidelser eller kroniske sygdomme, der angriber 1 ud af hver 2.000 indonesere, er faktisk ikke så skræmmende. Mennesker med epilepsi kan leve et normalt liv som andre mennesker. Denne tilstand vil dog give anledning til pludselige anfald, såsom anfald gentagne gange på samme sted. Dette tilbagefald forekommer kun i kort tid.

Denne sygdom kan også behandles, så tilbagefald kan kontrolleres. 50 procent af de epileptiske anfald opstår før de fylder 18 år. Kvinder (med epilepsi) har flere problemer end mænd. Såsom anfald relateret til menstruationscyklus, fødsel og amning.

Som tidligere nævnt er epileptiske anfald anfald, der kan forekomme gentagne gange uden særlig grund. Men alt efter hvilken del af hjernen der er ramt, kan det tage form af et totalt anfald eller et lettere anfald. Som følge heraf er det i visse tilfælde meget vanskeligt at skelne mellem psykisk sygdom og epilepsi.

Læs også: Kan epilepsi helbredes med kirurgi?

Alle med epilepsi har forskellige lidelser afhængigt af den del af hjernen, der er angrebet. Så i visse tilfælde er der mennesker med epilepsi, som fortsætter med at savle, selvom han reagerer, når du spørger, og det er ikke tydeligt smitsomt.

Til det skal du være opmærksom på flere faktorer, der gør en person mere udsat for at udvikle epilepsi:

  • Alder. Når en person når en alder af 35 år og derover, stiger antallet af nye tilfælde af epilepsi, der begynder at dukke op, også. Denne tilstand kan være forårsaget af et slagtilfælde, en hjernetumor eller Alzheimers sygdom, som alle kan forårsage epilepsi.

  • Køn. På mange måder er årsagerne til epilepsi anderledes for kvinder end for mænd. Forskelle opstår på grund af de biologiske forskelle mellem kvinder og mænd. Derudover opstår forskelle på grund af hvert køns forskellige sociale roller hos mennesker med epilepsi.

  • Genetiske faktorer. Hvis du har forældre eller søskende, der lider af epilepsi, kan disse faktorer være årsagen til, at epilepsien aftager hos dig.

  • Traumer i hjernen. Hjerneskade eller skade opstår, når hjerneceller kendt som neuroner bliver ødelagt. Nerveskader på hjernen kan forårsage epilepsi hos den syge.

  • Visse medicinske tilstande. Infektioner i nervesystemet kan resultere i anfaldsaktivitet. Disse omfatter infektioner i hjernen og rygmarven eller meningitis, infektioner i hjernen eller encephalitis og vira, der påvirker det menneskelige immunsystem (HIV), samt infektioner i det menneskelige immunsystems nerver, der kan forårsage epilepsi.

Det er nogle oplysninger relateret til epilepsi. Hvis du stadig har spørgsmål om epilepsi, kan du spørge din læge gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent app på Google Play eller App Store lige nu!