Du kan prøve, 5 sportsgrene for hjertesundhed

Jakarta - Hjertet er et muskulært organ og har ansvaret for at pumpe blod gennem hele kroppen. Hjertet bliver stærkere og sundere, hvis ejeren lever et sundt liv, hvoraf en er regelmæssig motion. Når en person træner, fungerer hjertet optimalt og pumper mere blod ud i kroppen.

Læs også: Hvordan genkender man symptomer på et hjerteanfald?

Når du dyrker regelmæssig motion, er fordelene at forbrænde kalorier, lindre stress, reducere dårligt LDL-kolesterol, øge det gode HDL-kolesterol, sænke blodtrykket, hjælpe med at opretholde sunde arterier og andre blodkar, god blodgennemstrømning og opretholde en ideel kropsvægt. . Nå, her er de typer motion, der understøtter hjertesundheden:

1. Aerobic

Lanceret fra Hopkins Medicine forbedrer aerobic cirkulationen, så det kan kontrollere blodtryk og puls mere optimalt. Derudover øger aerobic effektiviteten af ​​iltindtagelse i kropsvæv. Hvis du laver denne øvelse regelmæssigt, vil du få andre fordele som at hjælpe med at sænke din puls og blodtryk, samt at forbedre din vejrtrækning.

Nogle aerobe sportsgrene, der kan udføres, er gåture, jogging, hoppereb, cykling (udendørs eller statisk) og roning. Gør denne øvelse i 30 minutter mindst 5 dage om ugen.

2. Stræk (udstrækning)

Denne hjerteøvelse er nyttig til langsomt at strække musklerne. At strække dine arme og ben før træning kan hjælpe med at forberede dine muskler til aktivitet og hjælpe med at forhindre skader og muskelspændinger og øge dit bevægelsesområde, hvis det gøres efter træning.

Læs også: 5 vaner, der forårsager hjerteanfald i en ung alder

Hvis du føler smerter i brystet, kroppen føles svag, hovedet svimmel og smerter i brystet, nakken, armene, kæben eller skuldre, når du træner, så spørg straks din læge om tilstanden via . Du kan også spørge om, hvilken form for hjertemotion der er den rigtige for dig, især hvis du har en hjertesygdom. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

3. Yoga

Yoga kombinerer teknikkerne til udstrækning, vejrtrækning og afspænding. Alle disse teknikker er gode for hjertet. Regelmæssig yoga kan hjælpe med at reducere stressniveauer, som er en væsentlig risikofaktor for hjertesygdomme. Yoga kan med andre ord sænke risikoen for hjertesygdomme.

4. Tai Chi

Denne sport stammer fra det gamle Kina og er baseret på en kampsport, der kombinerer rytmiske langsomme bevægelser af kroppen med dyb vejrtrækning og koncentration. Hvis du regelmæssigt laver tai chi, hjælper det med at opretholde et sundt sind og krop samt hjertesundhed.

5. Zumba

Zumba menes også at være en hjerteøvelse. Hvis du laver Zumba regelmæssigt, kan du forbrænde 1.000 kalorier på en time, så længe det er gjort rigtigt, bevæger dig i takt med musikken og får dit hjerte til at pumpe hurtigere.

Læs også: 3 typer hjerteanfald at passe på

Nå, det er nogle typer motion, der kan gøres for at støtte dit hjertesundhed. American Heart Association anbefaler, at du træner 150 minutter om ugen for moderat træning eller 75 minutter om ugen for kraftig træning.

Hvis du træner 30 minutter om dagen, fem gange om ugen, er det godt for at forbedre den generelle hjertesundhed. Kom så, træningsrutine fra nu af!

Reference:
Hopkins medicin. Tilgået i 2019. 3 slags motion, der booster hjertesundheden.
Healthline. Besøgt 2019. De bedste øvelser til hjertesundhed.
Center for sygdom og forebyggelse. Tilgået 2019. Grundlæggende om fysisk aktivitet.
AHA Journals. Tilgået 2019. Hjertesund motion.