3 trin til tidlig opdagelse af brystkræft

, Jakarta - Har du nogensinde følt, at dine bryster har en upassende form, eller nogle gange føles smertefulde at røre ved i visse områder? Det er vigtigt at være opmærksom på denne tilstand, især hvis symptomer som smerte bliver værre, fordi det kan være et tegn på, at du har problemer med dine bryster, for eksempel brystkræft, der er farlig.

Tidlig opdagelse af brystkræft er obligatorisk for enhver kvinde. Jo tidligere sygdommen opdages, desto hurtigere kan behandling udføres for at forhindre mulig spredning. Men hvad er de rigtige skridt til at opdage brystkræft tidligt? For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Læs også: 4 øvelser til at stramme bryster

Hvad er trinene til tidlig opdagelse af brystkræft?

Mange kvinder er forvirrede over de symptomer, de føler, uanset om de er forårsaget af brystkræft eller menstruation. Faktisk mærkes en anden følelse i brysterne på kvinder, der går ind i deres menstruation med denne farlige sygdom. Kvinder vil føle, at brysterne er fastere og tættere, ledsaget af hævede brystvorter og området omkring dem.

Så hvad er den rigtige måde at opdage brystkræft så tidligt som muligt?

Det er obligatorisk for dig at foretage en undersøgelse for at finde ud af den normale brystform, være opmærksom på eventuelle ændringer i brysterne, og for at eventuelle ændringer straks kan konsulteres og ikke behandles for sent. Ved tidlig opdagelse af brystkræft har mange kvinder overlevet brystkræft.

Brystselvundersøgelse (BSE) kan udføres ved hjælp af hænder og øjne for at kontrollere for fysiske ændringer i brysterne. Denne inspektionsproces udføres, så alle ændringer, der fører til mere alvorlige forhold, kan håndteres med det samme.

Det rigtige tidspunkt at gøre BSE på er et par dage efter menstruationen slutter. Under menstruation svinger hormonniveauerne, hvilket forårsager ændringer i kroppen, herunder strammede bryster. Nå, der er flere måder, der kan gøres for at udføre inspektioner, herunder:

  • Eksamen foran et spejl. Du behøver kun et spejl og god rumbelysning. Stil dig foran spejlet, og klæd dig derefter af fra taljen og op. Vær meget opmærksom på dine brysters tilstand. De fleste kvinder har generelt bryster, der ikke er af samme størrelse. Prøv derefter at stå med dine arme ved dine sider. Vær opmærksom på formen, størrelsen og om der er ændringer som f.eks. brystvortens overflade, hudfarve og form. Tjek også, om der kommer væske ud af brystvorten ved at placere tommel- og pegefinger rundt om brystvorten og derefter trykke forsigtigt. Gentag på det andet bryst.
  • Badetid. Du kan tjekke dine bryster under bruseren. Sæbeskum kan gøre det lettere at bevæge dine hænder for at tjekke for klumper eller brystforandringer. Brug fingrene til forsigtigt at presse stykkerne sammen.
  • Ligge ned. BSE-undersøgelse kan foretages ved at ligge ned, fordi når man ligger ned, bliver brysterne bredere og gør det nemmere at undersøge. Mens du ligger ned, kan du lægge et sammenrullet håndklæde eller en lille pude under skuldrene. Brug lotion til at massere dine bryster og massér med uret. Gør dette, indtil hele overfladen af ​​brystet til brystvorten er håndgribelig. Det, du skal være opmærksom på under og efter undersøgelsen, er at bevare roen, hvis du bemærker ændringer i dine bryster. Selvom du skal være opmærksom, men de fleste af de fysiske ændringer fører ikke altid til kræft. Yderligere test er nødvendige for at diagnosticere denne lidelse.

Er du stadig i tvivl, når du laver en selvundersøgelse, kan bestilling af en fysisk undersøgelse på sygehuset ske gennem ansøgningen . Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning , al let adgang til sundhed kan kun opnås ved at bruge smartphone . Download straks applikationen nu!

Læs også: Er der en medicinsk måde at forstørre bryster på?

Hvad er de formodede tilstande for brystkræft?

En klump eller forandring i brystet kan have mange årsager, men de fleste er ikke alvorlige. Kræft, der behandles for sent, kan dog have en meget alvorlig indvirkning. Kontakt derfor straks en læge, hvis der er nogen af ​​disse tilstande:

  • Hårde klumper i brystet eller armhulen;
  • Ændringer i overfladen af ​​huden, såsom rynker, eller der er en depression;
  • Ændringer i brysternes størrelse og form, især når man løfter brysterne eller bevæger armene;
  • udledning fra brystvorten, men ikke modermælk;
  • Blødning fra brystvorten;
  • Der er dele af brystvorterne, der bliver røde og fugtige, og som ikke vender tilbage til deres oprindelige form;
  • Bryster deformeres, bliver for eksempel sunket indad;
  • Udslæt omkring brystvorterne;
  • Der er vedvarende smerter eller ubehag i brystet.

Læs også: 6 måder at overvinde brystknopper

Nå, nu kan du selv foretage en fysisk undersøgelse ved at anvende nogle af de metoder, der er blevet nævnt. Ved at få en tidlig undersøgelse håber man, at brystkræft, der opstår, snart kan løses. Så de dårlige virkninger, der kan opstå, kan undgås. Du kan også få regelmæssige årlige kontroller for at sikre dit generelle helbred.

Reference:
Mainline Health. Tilgået i 2021. Brystkræfttest - Typer af brystkræfttest.
National brystkræft. Tilgået i 2021. Brystselvundersøgelse.