Sådan overvinder du tågede briller, når du bærer en maske

, Jakarta - At bære en maske er en af ​​de obligatoriske sundhedsprotokoller under denne pandemi for at forhindre overførsel af corona-virussen. Brillebrugere skal dog stå over for et problem, som er ret irriterende, når de bærer en maske, nemlig at brillerne bliver tågede!

Når man bærer en maske, vil den varme ånde, der kommer ud af næsen, ramme brillernes relativt køligere linser. Det er det, der gør briller så tågede. For brillebrugere er dette bestemt irriterende, for man kan ikke se godt.

Du vil dog heller ikke holde på dine briller uden at vaske hænder først. Så hvad skal jeg gøre? Der er flere måder, man kan gøre for at overvinde duggede briller, når man bærer en maske.

Læs også: Briller kan forhindre Corona-virus, myte eller fakta?

Undgå, at briller dugger, når du bærer en maske

Både briller og masker er lige vigtige at have på for dig, der bruger briller. Gør det ikke fordi du føler dig utilpas, du opgiver at bære en maske eller omvendt, brug ikke briller. Sådan kan du forhindre dine briller i at dugge til, når du har en maske på:

  • Juster masken, indtil den passer på ansigtet

Hvis masken ikke sidder tæt mod dit ansigt, vil den varme ånde fra din næse højst sandsynligt komme ud og gøre dine briller uklare. Så når du bærer en maske, skal du sørge for at lime toppen af ​​masken, så den sidder tæt efter din næses form.

Hvis din maskemodel tillader det, skal du også stramme siderne af masken, så de passer til ansigtet. Du kan bruge medicinsk eller atletisk tape til at tætne hullet mellem næseryggen og toppen af ​​masken.

Læs også: 5 almindelige fejl ved brug af ansigtsmasker til at forhindre corona

  • Bær en maske med næsetråd

Hvis modellen af ​​den maske, du bærer, sidder løst på din næse, vil brillerne helt sikkert være uklare. I dag er der på mange solgte masker syet næsetråde ind, som er et fleksibelt stel, der giver dig mulighed for at bøje og forme dem, så de passer til din næse.

Masker med næsetråde kan faktisk give flere fordele, herunder at de er mere effektive til at forhindre virusoverførsel, fordi de er strammere, mere behagelige at have på og er i stand til at forhindre udånding, som kan få brillerne til at dugge til.

  • Rengør briller før brug

Hvis dine glas ikke har en speciel belægning, kan du prøve at rengøre dem med sæbe og vand og lade dem tørre af sig selv eller tørre dem med en blød klud, inden du tager dem på.

Dette er med til at forhindre, at brillerne dugger, fordi sæben efterlader en tynd hinde på brillernes linser, der fungerer som en tågebarriere.

Rengøring af briller med anti-dug-brillerens anses også for at være effektiv til at forhindre, at briller dugger, når du bærer en maske.

  • Placer brillerne over masken

Prøv at trække din maske op til toppen af ​​din næse og placere dine briller på den. Dette vil blokere luften og forhindre, at glassene dugger til. Hvis du vil prøve denne metode, skal du sørge for, at masken er korrekt placeret på dit ansigt, og at din næse og mund skal være helt dækket.

  • Læg et væv i en maske

En anden måde at håndtere tågede briller på, når du bærer en maske, er at lægge et væv, der er blevet foldet inde i masken, ved næseryggen. Serviettene kan muligvis absorbere eventuel udslip af fugt og forhindrer derved, at glassene dugger til.

Læs også: Vær opmærksom på dette, før du bærer en dobbelt medicinsk maske

Sådan håndterer du tågede briller, når du bærer en maske, som du kan prøve at gøre. Hvis du har andre spørgsmål om sundhed, så spørg blot lægen gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak , eksperter og betroede læger er klar til at hjælpe dig med at give de rigtige sundhedsråd når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent applikationen lige nu.

Reference:
American Academy of Ophthalmology. Tilgået i 2021. Sådan bærer du en ansigtsmaske uden at dugge dine briller.
Randen. Tilgået i 2021. Sådan forhindrer du dine briller i at dugge til, når du bærer en maske.
Cleveland Clinic. Tilgået 2021. Sådan forhindrer du dine briller i at dugge, mens du bærer en maske.