4 trin til at forebygge tuberkulose

, Jakarta — Tuberkulose eller TB er en infektionssygdom, der beskadiger lungevæv. Årsagen til tuberkulose er bakterier Mycobacterium tuberculosis. Selvom det er inkluderet i kategorien infektionssygdomme, kan du forebygge tuberkulose på forskellige måder.

En måde at forhindre TB på er at stoppe overførslen af ​​TB fra en person til en anden. Dette kan gøres ved at identificere mennesker med TB, derefter behandle og give behandling. Hvad kan man gøre for at forebygge tuberkulose?

  1. Administration af BCG-vaccine

Bacillus Calmette-Guerin (BCG)-vaccinen er effektiv til at forebygge tuberkulose, indtil en person er 35 år. Effektiviteten af ​​BCG kan øges, hvis der ikke er nogen TB-ramte i dit nabolag. Denne vaccine blev først udviklet i 1920'erne og er mest udbredt til at vaccinere næsten 80% af nyfødte på verdensplan.

  1. Tidlig diagnose

Forebyggelse af spredning af tuberkulose vil være effektiv, hvis den diagnosticeres og behandles tidligt. En person med tuberkulose kan smitte 10-15 personer hvert år. Kan du forestille dig, hvordan det vil sprede sig, hvis der ikke er nogen behandling?

(Læs også: Symptomer på tuberkulose, du bør kende)

  1. Beskyttelse af livsmiljøet

TB er en sygdom, der overføres gennem luften, når en person med TB nyser eller hoster. Risikoen for infektion kan mindskes ved at lave en god luftcirkulation eller ventilationsanlæg derhjemme. TB-bakterier kan blive længere i huset, hvis ventilationssystemet ikke er godt. Sørg også for tilstrækkelig belysning til huset. UV-stråler fra solen kan dræbe TB-bakterierne. Så sørg for, at dit hjem får nok belysning, okay?

  1. Boost immunsystemet

Immunforsvaret kan styrkes ved at spise nærende mad og motionere regelmæssigt. Et godt immunsystem hjælper dig med at undgå forskellige sygdomme, herunder denne TB-fremkaldende bakterie.

Om at styre en sund kost, kan du spørge en ekspert læge i ansøgningen gennem service Video/taleopkald eller Snak . Også hvis du vil vide mere om, hvordan du forebygger tuberkulose. I appen , du kan også købe vitaminer eller medicin og tjekke laboratoriet uden at skulle forlade huset. Nemt og praktisk, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play nu!

(Læs også: Ikke kun for babyer, her er 5 grunde til, at voksne har brug for vaccination)