Kend de 4 årsager til visuelle hallucinationer

Synshallucinationer er en tilstand, der ikke kan ignoreres. Årsagen er, at denne tilstand kan forstyrre aktiviteter og forårsage problemer i den syges liv. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke faktorer der kan være årsagen.

, Jakarta – Der er mange typer hallucinationer, hvoraf en er visuelle eller visuelle hallucinationer. Denne tilstand får den syge til at se noget, men faktisk er det der ikke. Som følge heraf kan synshallucinationer forårsage problemer i den syges daglige liv. Derudover er det at opleve hallucinationer også en indikation på forstyrrelser i både mental og fysisk sundhed, som ikke skal undervurderes.

Men hvad er egentlig årsagerne til visuelle hallucinationer? Tjek informationen ud her!

Læs også: Hallucinationer er tidlige symptomer på dissociativ identitetsforstyrrelse

Almindelige årsager til visuelle hallucinationer

Synshallucinationer kan være forårsaget af en række udløsende faktorer, herunder:

  1. Indtagelse af alkoholiske drikkevarer og stofbrug

Synshallucinationer kan være forårsaget af overdrevent alkoholforbrug og stofbrug. Ulovlige stoffer som ecstasy, kokain og psykedeliske grupper som LSD kan forårsage hallucinationer, når bivirkningerne virker.

Kombinationen af ​​alkohol og stoffer kan få en person til at se lysglimt for at tale med en, der ikke rigtig er der. Synshallucinationer, der opstår som en bivirkning af disse stoffer, kan også dukke op igen ad gangen, selvom brugen er stoppet.

  1. Psykisk lidelse

Psykiske lidelser kan være en af ​​årsagerne til fremkomsten af ​​synshallucinationer som et symptom. Der er flere tilstande, der kan udløse det, såsom bipolar personlighedsforstyrrelse, skizofreni, delirium til svær depression.

  1. Lidelser i hjernen og nerverne

Lidelser i hjernen og nerverne kan udløse visuelle hallucinationer. Der er flere sygdomme forbundet med denne tilstand, såsom Parkinsons sygdom, demens, slagtilfælde, epilepsi, Alzheimers sygdom til hjernetumorer. Derudover kan det at opleve en alvorlig hovedskade også være en udløsende faktor for synshallucinationer.

  1. Synshandicap

Ikke kun mennesker med skizofreni kan opleve synshallucinationer, dem med synshandicap som dem med Charles Bonnets syndrom kan også opleve dem. I nogle tilfælde kan de med sygdommen se et rigt landskab fyldt med mennesker og dyr.

Denne sygdom opleves ofte af mennesker med høj alder (ældre) og udløses af alvorlige synsproblemer, såsom makuladegeneration, grå stær eller glaukom. Denne tilstand kan forårsage, at det visuelle system ikke er i stand til at behandle det nye billede. Som følge heraf er den syges synssystem ude af stand til at behandle det nye billede. Uden nye visuelle data kommer ind fra øjnene, vil hjernen udfylde de tomme felter og skabe billeder eller huske gemte billeder.

Læs også: Vrangforestillinger og hallucinationer, disse er symptomer på paranoid skizofreni

Det er dog vigtigt at vide, at der er forskellige andre triggere, der kan forårsage synshallucinationer. Tilstande som høj feber og tilstedeværelse af infektion kan også være årsagen. Tilstedeværelsen af ​​forstyrrelser i søvn kan også udløse forekomsten af ​​visuelle hallucinationer, såsom søvnløshed, eller dem, der lider af narkolepsi (nemme at falde i søvn spontant). At føle sig socialt isoleret og ensom sætter dig også i fare for synshallucinationer.

I nogle tilfælde er forekomsten af ​​hallucinationer en indikation af en alvorlig helbredsforstyrrelse hos den syge. Til det, hvis du oplever det, er det bedre straks at foretage en undersøgelse, så det straks kan behandles af en psykiater. Dette har til formål at undgå risikoen for, at den syge udsætter sig selv og andre omkring ham i fare.

Hvordan diagnosticeres det?

Behandling og passende behandling relateret til synshallucinationer vil helt sikkert variere afhængigt af årsagen. Derfor skal der straks foretages en undersøgelse, hvis en person oplever synshallucinationer. Generelt vil psykiateren stille dig nogle spørgsmål vedrørende din sygehistorie og eventuelle symptomer, du oplever. Derudover vil psykiateren også stille spørgsmål som:

  • Hvad så du?
  • Hvornår begyndte du at få hallucinationer?
  • Opstår denne tilstand på et bestemt tidspunkt, såsom når du skal sove?
  • Er der andre symptomer, der opstår, når hallucinationer opstår?
  • Er hallucinationerne skræmmende eller sjove?

Almindelige spørgsmål stillet af en psykiater kan normalt give fingerpeg om, hvilken psykiatrisk test, der skal gennemgås næste gang. Hvis årsagen er mistænkt for at skyldes fysiske helbredsproblemer, så er der flere undersøgelser, der kan udføres, herunder:

  • Elektroencefalogram (EEG) undersøgelse

Denne test har til formål at detektere elektrisk aktivitet i hjernen ved hjælp af små metalskiver (elektroder), der er fastgjort til hovedbunden. Gennem EEG-undersøgelse kan indikationer på epilepsi påvises gennem elektriske signaler udsendt fra hjernen.

  • Øjentjek

En af de mest almindelige årsager til synshallucinationer er synsforstyrrelser. Derfor kan der også laves en øjenundersøgelse.

  • MR undersøgelse

MR eller MR scanning er en radiologisk scanningsteknik, der bruger magneter, radiobølger og en computer til at producere billeder af kropsstrukturer. Nogle sygdomme såsom hjernetumorer kan påvises gennem denne undersøgelse.

Læs også: Ofte ubevidst er disse 7 symptomer på hjernetumorer

Hvis du føler dig stresset og forvirret over, hvem du skal fortælle, kan du kontakte en psykolog på ansøgningen . Nyd bekvemmeligheden ved direkte konsultation igennem chat/videoopkald i ansøgningen. En erfaren og betroet psykolog vil komme med nogle forslag, som kan bruges til løsninger på de problemer, du står med. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:

WebMD. Tilgået i 2021. Hvorfor ser jeg ting, der ikke rigtig er der?
Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om hallucinationer
American Academy of Ophthalmology. Hentet 2021. Hvad er Charles Bonnets syndrom?