Sorte armhuler og interessante fakta, du behøver at vide

, Jakarta – Tilstanden med sorte armhuler er ofte årsagen til, at nogen bliver usikker. Ifølge hudlæge Dr. Ann C Zedlitz, MD fra Louisiana, siger, at årsagen til mørke armhuler er, at huden er irriteret, hvilket forårsager en inflammatorisk reaktion, der stimulerer pigmentproducerende celler (melanocytter) til at producere mere pigment.

Barberbarbering og intens vane med at bruge deodorant er årsagerne til mørkere armhuler. Ud over vaner i kropspleje er en anden ting, der forårsager mørke armhuler, et tegn på tidlig diabetes forårsaget af insulinresistens. Diabetikeres unormale stofskifte fører til fortykkelse af huden og en mørkfarvningseffekt som følge heraf.

At bære tøj, der er for stramt, kan også forårsage mørke armhuler. Friktion af huden med tøj, især hvis tøjet er lavet af hårdt, forårsager ændringer i hudfarven på armhulerne. Så kan bakterieinfektioner forårsaget af overdreven svedtendens også gøre armhulerne mørkere end normalt, udover kropslugten.

Der er flere måder, du kan gøre for at undgå årsagerne til mørke armhuler:

  1. Barber ikke armhulehår

For at undgå betændelse forårsaget af barbering må du ikke barbere dig, voksning er det sikreste og mest æstetisk behagelige trin. Hvis du virkelig ikke kan undgå vanen med at barbere dig, så sørg for at påføre cremen først som en foundation for at beskytte den ydre hud på armhulerne mod barbermaskinen.

  1. Udskiftning af deodorant

Nogle deodoranter indeholder alkoholiske, duftende og anti-sved ingredienser såsom aluminiumchlorid, der forårsager irritation, hvilket forårsager misfarvning af underarmshuden. Hvis et produkt får din underarmshud til at klø og svie med en brændende fornemmelse, bør du skifte din deodorant.

  1. Brug af hudlysende produkter

Brug af hudlysende produkter kan være en måde at undgå årsagerne til mørke armhuler. Nogle af de ingredienser, der er effektive til at lysne huden, er kojinsyre, hydroquinon , lakridsrodekstrakt og C-vitamin.

  1. Armhulebørstning

Ud over pigmentering er ændringer i farven på armhulens hud, der bliver sort, forårsaget af snavs, der samler sig på det ydre lag af huden og bliver tykkere. Rengøring af armhulerne regelmæssigt og grundigt er måden at slippe af med snavs. Gør skrubning regelmæssigt mindst 2-3 gange om ugen, kan effektivt lysne underarmshuden.

Sorte armhuler på grund af sygdom

Hudfarve bestemmes af pigmentceller kaldet melanocytter. Når disse celler formerer sig, kan de gøre hudfarven mørkere. Denne tilstand får armhulerne til at være mørkere i farven.

De, der er overvægtige eller fede, har også en tendens til mørke armhuler. Friktionen af ​​hudfolderne er årsagen til denne tilstand. Brugen af ​​visse lægemidler er årsagen til mørke armhuler, såsom høje niveauer af hormonet insulin, humant væksthormon, indtagelse af p-piller og mennesker med visse sygdomme, såsom kræft.

Faktisk er tilstanden med mørke armhuler ikke farlig, men hvis den ledsages af andre lidelser såsom fortykket hud, smerter eller mørke pletter i visse områder af armhulerne, kan dette være et symptom på en farlig sygdom.

Hvis du vil vide mere om mørke armhuler og hvordan du håndterer det, kan du spørge direkte til . Du kan også bede om andre sundhedsrelaterede oplysninger her. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Vær ikke skødesløs, dette er de rigtige tips til trimning af armhulehår
  • Undgå 5 årsager til ildelugtende armhuler
  • Lev komfortabelt med hyperhidrose