Her er 5 årsager til stressede kæledyrsfisk

, Jakarta - At holde fisk er ikke en nem ting. Næsten det samme som processen med at opdrætte andre typer dyr, skal du være opmærksom på miljøet, typen af ​​foder og endda tilstanden af ​​det vand, du bruger til at opdrætte fisk. Ikke kun risikoen for at opleve helbredsproblemer, ukorrekt vedligeholdelse kan også øge risikoen for stressforhold for fisk.

Læs også : Her er 4 fordele ved at holde fisk for sundheden

Der er flere symptomer, der indikerer, at din kæledyrsfisk oplever en stressende tilstand. At starte fra at svømme hurtigere, nedsat appetit, til ændringer i farve eller farve bliver kedelig. For at undgå denne tilstand skader det aldrig at kende nogle af årsagerne til, at kæledyrsfisk bliver stresset. På den måde kan du forebygge stress på fisk og holde fiskens sundhedstilstand godt vedligeholdt.

Symptomer på stressede kæledyr

Ligesom andre kæledyr kan fisk opleve stressende forhold. Stress på fisk får deres helbred til at falde. Startende fra fiskevækstforstyrrelser, reproduktionsforstyrrelser, fordøjelse, til lavere immunitet. På den måde bliver fiskene lettere udsat for bakterier, parasitter eller svampe i akvariet.

Der er flere symptomer, der opleves, når kæledyrsfisk er stressede. Flere fisk, der svømmer til overfladen, er et tegn på stress hos fisk. Derudover gør stressforhold fisk vil nægte det foder, der gives.

Du kan også være opmærksom på fiskenes svømmeforhold. Hvis fisken svømmer hurtigere end normalt, ofte styrter ind i tanken eller andre genstande i tanken, gnider den mod tanken eller andre genstande, kan dette være tegn på, at fisken er under stress.

Brug med det samme og spørg din dyrlæge direkte, hvis din yndlingsfisk oplever adfærdsændringer relateret til stressende forhold. Korrekt håndtering kan også forhindre fisk fra alvorlige sygdomslidelser, der kan opleves.

Læs også : Kend 5 typer ferskvands prydfisk, der er nemme at vedligeholde

Dette er årsagen til stressede kæledyrsfisk

Så hvad får kæledyrsfisk til at blive stresset? Der er flere faktorer, der kan udløse denne tilstand, såsom:

1. Ugunstige vandforhold

Sørg for gode vandforhold, når du opdrætter fisk. Hvis du ser fisk stige til vandoverfladen oftere, skal du straks kontrollere vandforholdene. Høje niveauer af ammoniak, lav ilt, uhensigtsmæssige temperaturer og for høj og lav pH kan udløse fisk til at blive stresset.

Ligeledes, hvis du holder saltvandsfisk, skal du sørge for, at saltniveauerne i akvariet er rigtige. Er der for lidt eller for meget, kan fisken også opleve stressforhold.

2. Miljøændringer

Ligesom andre dyr har fisk også brug for tilpasningstid, når de flytter til et nyt sted. Faktisk kan denne tilstand udløse stressforhold hos fisk. Det der skal gøres er at gøre akvariet rent og behageligt for fiskene.

3. Har problemer med andre typer fisk

Når du skal holde flere forskellige typer fisk, bør du være opmærksom på fiskens beskaffenhed. Undgå også at have for mange fisk i et akvarium. Denne tilstand kan øge risikoen for fisks kampkraft og også forringe vandkvaliteten.

Sørg for at give nogle steder at gemme sig, så fiskene kan undgå angriberne. Det er ikke mindre vigtigt, at du giver foderet jævnt, så fiskene ikke skal konkurrere med andre fisk, når de spiser.

4. Forstyrrelse uden for akvariet

Sørg for, at placeringen af ​​akvariet er den rigtige placering. Forstyrrelser udefra akvariet kan også stresse fiskene. Hvis du har små børn, er det en god idé at sørge for, at ungerne ikke forstyrrer fiskene ved at slå på tanken eller indføre farlige materialer i tanken.

5. Forkert ernæring

Vi anbefaler, at du giver fiskefoder efter deres behov. Ikke for meget eller for lidt ved fodring. Når du fodrer dine fisk for meget, kan foderresterne forurene akvariet og stresse fiskene.

I mellemtiden, når der gives for lidt foder til fisk, får fiskene ikke nok næringsstoffer, så de oplever underernæring. Så lav en fodringsplan for fisk, så fiskene får tilstrækkelig næring, så deres sundhedstilstand vedligeholdes ordentligt.

Læs også : 4 typer kæledyr, der er sikre for børn

Det er nogle af årsagerne til stress hos kæledyrsfisk. Glem ikke at adskille stressede eller syge fisk fra resten. Hvis den ikke udføres separat, kan behandlingen, der udføres, faktisk udløse en lignende tilstand hos andre sunde fisk.

Reference:
Hartz. Tilgået i 2021. Stress hos fisk: Symptomer og løsninger.
Bedøm min akvarium. Hentet 2021. Tips til at opdage tegn på nød hos din fisk, før det er for sent.
Levende akvarier. Hentet 2021. Hvordan påvirker stress fisk?
Petco. Hentet 2021. Sådan beroliger du en stresset fisk.