Uden kirurgi er dette en naturlig måde at overvinde fiskeøjne på

, Jakarta – Fiskeøje er en af ​​de hudlidelser, der kan være irriterende. Fordi den klump, der optræder som hovedsymptomet på denne sygdom, kan give ubehag og smerte, når foden bruges til at gå. Fiskeøjne kan forekomme på fodsålerne og er en naturlig reaktion af huden, når den føles truet.

Klump i øjet på fisken er kroppens indsats for at beskytte den mod friktion og tryk, der opstår gentagne gange. Dette får så hudens overflade til at blive tykkere og hærde. Fiskeøjne er forskellige fra hård hud. I fiskeøjebuler har opbygningen eller skorpen en central kerne. Denne tilstand er også opdelt i flere typer, nemlig hård fiskeøje, blød øjenfisk og lille fiskeøje. Så hvordan håndterer man irriterende fiskeøjne? Her er diskussionen!

Læs også: Ofte betragtet som det samme, hvad er forskellen mellem hård hud og fiskeøjne?

Enkle måder at overvinde fiskeøjne på

Fiskens øje er delt i tre, nemlig øjet på den hårde fisk, øjet på den bløde fisk og øjet på den lille fisk. I hårdt fiskeøje bevirker opbygningen af ​​død hud, at hudens overflade bliver mere ru, lidt fremstående og har en kerne i midten. Der er også bløde øjer, der normalt opstår mellem ringfingeren og lillefingeren på foden. Derudover er der små fiskeøjne, der siges at dukke op på grund af blokeringer i svedkanalerne.

Udseendet af fiskeøjne kan udløse ubehag og smerte, især når foden bruges til at gå eller træde på hårde overflader. I alvorlige tilstande og symptomer ikke forbedres, kan lægen foreslå en operation for at behandle denne tilstand. Ud over kirurgi er her tre naturlige måder, der kan gøres for at behandle fiskeøjne:

1. Udblød i varmt vand

En måde at håndtere fiskeøje på er at lægge fødderne i blød i en beholder med varmt vand. Bland varmt vand med sæbe, der er mildt og sikkert. Denne metode har til formål at blødgøre huden, der påvirkes af fiskens øje.

2.Brug af pimpsten

Udover at lægge fødderne i blød, kan du også behandle fiskeøjne ved at bruge en pimpsten. Denne metode kan nemt udføres, selv mens du tager et brusebad. Efter at have lagt fødderne i blød i varmt vand, gnid forsigtigt huden, der indeholder øjerne. Målet er at skrabe huden af, men sørg for ikke at være for ru, når du gør dette. Gør det derefter til en vane altid at bruge fugtighedscreme i det område af huden, der skal gnides.

Læs også: Vær forsigtig, når du vælger fodtøj, så du ikke bliver fanget i fiskens øje

3.Narkotika

Fjernelse af anklerne kan også gøres ved at bruge lægemidler i form af plaster og påsat direkte på det berørte hudområde. Sørg for omhyggeligt at følge rådene for korrekt brug, så fiskeøje kan behandles uden at forårsage skadelige bivirkninger. Udover at bruge gips vil fiskeøje normalt også blive behandlet med indtagelse af visse typer lægemidler.

Ved tilbagevendende fiskeøje eller har symptomer, der ikke forbedres, kan lægen anbefale at tage medicin. En type lægemiddel, der kan anbefales, er et antibiotikum. Brugen af ​​antibiotika har til formål at forebygge og behandle infektioner ved håndtering af fiskeøje derhjemme.

4. Brug Foot Moisturizer

Glem ikke at bruge en fodfugtighedscreme, så føddernes tilstand forbliver bløde og ikke bliver ru.

5. Rengør tånegle regelmæssigt

Glem ikke at rense og trimme dine tånegle regelmæssigt. Lange tånegle kan presse mod den del af skoen, hvilket forårsager friktion og øget tryk.

Læs også: Fiskeøjeangreb, skal du opereres?

Få mere at vide om, hvordan du kan slippe af med fiskeøje og de anbefalede typer medicin ved at spørge din læge via . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Ligtorne og hård hud.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Ligtorne og hård hud.