Forskelle i vækst hos drenge og piger

Jakarta - Børns vækst kan forekomme på forskellige måder, afhængigt af flere faktorer. En af de indflydelsesrige faktorer er køn. Der er med andre ord forskelle i væksten hos drenge og piger. Hvert barn kan ikke sidestilles, fordi hvert barns udvikling har forskellige stadier. Ud over kønsspørgsmål har væksten af ​​drenge og piger faktisk mange forskelle.

Nå, mødre har brug for at kende forskellen i væksten af ​​drenge og piger, så mødre ikke bare sammenligner deres små børns vækst med andre. Ved at kende forskellene i drenges og pigers vækst kan mødre forberede sig omhyggeligt på, hvordan de skal uddanne sig eller sørge for passende forældreskab. Her er nogle forskelle i væksten af ​​drenge og piger!

Læs også: 3-5 år gammelt småbørns vækststadium, som du skal kende

Forskelle med hensyn til fysisk vækst

Som i den foregående forklaring kan væksten af ​​drenge og piger ikke være den samme. Selvom de har næsten samme højde og vægt, vil den fysiske vækst hos piger være hurtigere end drenge. Selvom drengens højde i sidste ende vil overstige pigens højde. Det er det samme med puberteten. Hos piger vil det ske hurtigere end hos drenge.

Nå, det er her moderens opgave er at introducere piger, hvilke kropsdele der vil opleve vækst. Dette gøres for at barnet ikke skal blive overrasket over at se de ændringer, der sker. Forklar også hvilke dele af kroppen, der ikke må røres af andre. Med en fuldstændig forklaring vil børn selv forstå og forstå.

Forskelle i verbal evne

Den anden forskel i væksten af ​​drenge og piger kan ses i form af verbale evner. Dette er påvirket af genetiske eller hormonelle faktorer, der påvirker barnets hjernefunktion. Drenge har en tendens til at opleve langsommere talestadier end piger. Ikke nok med det, drenge har også mindre ordforråd end piger.

Piger anses for at være bedre til at kommunikere, fordi de har tendens til at være mere dygtige til at læse nonverbale tegn, såsom udtryk eller intonation. De er også dygtigere til at kommunikere, når det kommer til følelser.

Læs også: Få ikke følelser med det samme, forstå 3 unikke faser af børns udvikling

Forskelle i forhold til motoriske færdigheder

Motoriske færdigheder hos drenge, såsom løb, spring og opretholdelse af balance, udvikler sig hurtigere end piger. I mellemtiden udvikler finmotorik, såsom at skrive, tegne eller farvelægge sig hurtigere hos piger. Det er det, der får drenge til at foretrække at lege og bevæge sig frit. Miljøet vil dog have indflydelse på børns motorik.

Forskelle i følelser

Piger er mere udtryksfulde i at vise deres følelser, såsom at græde, når de er triste, og grine, når de er glade. I mellemtiden er drenge mere udtryksfulde til at vise deres vrede, såsom at sparke eller slå genstande. Når man ser på hans personlighed, vil drenge have en karakter, der er sværere at instruere end piger.

Læs også: Tips til valg af legetøj baseret på børns vækststadie

Selvom der er forskelle i drenges og pigers vækst, er børns vækst og udvikling stadig påvirket af hovedfaktorerne, nemlig familien og det miljø, de lever i. Der er intet for mødre at bekymre sig om, hvis barnet udvikler sig, som en dreng eller pige på hans alder. Men hvis dit barn har problemer med at vokse op, såsom vægt eller motorik, så prøv at tale med din læge via appen . Fortæl det problem du oplever via Video/taleopkald eller Snak . Kom nu, Hent nu!

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Opdragelse af drenge og piger: forskelle i fysisk udvikling.
Hvad kan man forvente. Hentet 2021. 8 forskelle mellem drenge og piger.