Rækker af fødevarer, der skal undgås efter blindtarmsbetændelseskirurgi

, Jakarta - Blindtarmsbetændelse er den mest almindelige mavesygdom. Behandling kræver akut operation. Efter at en person har gennemgået en blindtarmsoperation, er der visse fødevarer, der bør undgås for at reducere mavesmerter og forbedre fordøjelsen.

Efter opvågning eller opvågning fra blindtarmsbetændelse kirurgi, vil lægen tillade patienten at drikke lidt vand, indtil han er helt restitueret fra bedøvelsen. Når du er klar til et måltid, skal den første mad være en, der er let for maven og let at fordøje, såsom suppe. Der er dog nogle madtabuer efter blindtarmsbetændelsesoperation. Hvad som helst?

Læs også: Dette er forskellen mellem blindtarmsbetændelse og mag

Fødevarer, der skal undgås efter appendicitiskirurgi

En person, der for nylig er blevet opereret for blindtarmsbetændelse, bør undgå fast føde, såsom hele grøntsager, kød, fjerkræ, fisk, æg, bønner, ris, pasta og andre fødevarer, der skal tygges. Lægen vil fortælle dig, hvornår det er sikkert at spise normal mad igen efter en blindtarmsbetændelsesoperation.

1. Fedtrige fødevarer

Fedtrige fødevarer omfatter stegte fødevarer, forarbejdede fødevarer, kød, ost, søde kager, chokolade og mejeriprodukter. Du skal være forsigtig, disse fødevarer er svære for kroppen at fordøje, hvilket kan få patienter med blindtarmsbetændelse til at føle kvalme og endda få diarré.

2. Gasmad

Efter blindtarmsoperation vil en person føle sig oppustet og have en trang til at passere gas. Det er derfor, blindtarmsopererede patienter bør undgå fødevarer, der indeholder høj gas. Disse fødevarer gør faktisk din mave oppustet og føles utilpas. Fødevarer med højt gasindhold omfatter bønner, kål, kål, broccoli og salat.

3. Fødevarer med højt sukkerindhold

kager, kager, slik, gelé og forskellige slags sodavand bør afholdes for personer, der for nylig har gennemgået blindtarmsoperation. Spise store mængder sukkerholdige fødevarer kan forårsage diarré efter blindtarmsbetændelse operation.

Læs også: 5 fødevarer, som mennesker med inflammatorisk tarm bør undgå

4. Faste fødevarer

I genopretningsprocessen efter blindtarmsbetændelse kirurgi, bør fast tekstureret fødevarer undgås. Fordi fast føde tager lang tid at fordøje. Faste fødevarer, der er tabu, omfatter rødt kød, nogle grøntsager, nødder og andre faste fødevarer, der kræver en ekstra indsats at tygge.

5. Krydret mad

Krydret mad kan føre til risiko for komplikationer i fordøjelsen, såsom diarré og ubehag i maven, og endda andre uforudsigelige komplikationer.

6. Alkoholiske drikkevarer

Alkoholholdige drikkevarer bør undgås efter enhver operation, inklusive blindtarmsoperation. Alkoholiske drikke kan reagere negativt, hvis de møder resten af ​​bedøvelsen i kroppen efter operationen.

Det er nogle madtabuer efter en blindtarmsbetændelsesoperation. Bemærk venligst, at typerne af madtabuer efter blindtarmsbetændelse ikke altid gælder det samme for alle.

Nogle mennesker kan spise disse fødevarer efter blindtarmsoperation. Det er vigtigt at lytte og følge lægens anvisninger efter at have gennemgået blindtarmsoperation. Du kan også bede om helbredelsesråd fra en læge gennem appen .

Læs også: Spis ofte krydret? Dette er indvirkningen på tillægget

Indtagelse af fødevarer, der styrker immunforsvaret

At spise den rigtige mad kan sikre, at din krop får de vitaminer og mineraler, den har brug for. Målet er at holde immunforsvaret sundt og stærkt gennem restitutionsperioden efter blindtarmsbetændelsesoperation.

  • A-vitamin beskytter kroppen mod infektioner og vedligeholder fordøjelses- og åndedrætssystemerne.
  • C-vitamin er nødvendigt for produktionen af ​​antistoffer. C-vitamin kan fås fra grønne bladgrøntsager, citrusfrugter, jordbær, kiwi og mango.
  • Antioxidantegenskaberne i vitamin E beskytter kroppens celler mod skader fra frie radikaler, som kan beskadige cellemembraner og DNA og øge risikoen for sygdom.

Zink er også i stand til at beskytte kroppen mod infektioner, fordi det er nødvendigt for dannelsen af ​​hvide blodlegemer, der hjælper med at danne antistoffer og udfører andre immunfunktioner. Det er, hvad du behøver at vide om mad under genopretningsprocessen efter en blindtarmsbetændelsesoperation.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået i 2021. 4 madtip til at hjælpe dig med at komme dig efter blindtarmsoperation
Lev stærkt. Tilgået 2021. Hvilke fødevarer bør en person ikke spise efter blindtarmsoperation?