Røde øjne, lad det ikke blive hængende!

, Jakarta — Røde øjne kan opstå på grund af irritation og infektion, der forårsager betændelse i bindehinden eller den klare hinde, der beklæder den forreste del af øjet. Denne øjenlidelse er kendt som conjunctivitis eller øjenbetændelse . I daglig tale kaldes det røde øjensmerter. Selvom det ikke er for farligt og kan helbredes inden for to uger, bør denne sygdom ikke have lov til at blive hængende for ikke at forårsage øjenskader.

For at bevare øjets sundhed, lad os kende symptomerne. Desuden er røde øjensygdomme meget let at overføre og sprede (gennem hoste eller nysen, deling af genstande såsom håndklæder og ukorrekt håndvask).

rødlige øjne

Røde øjne er det mest karakteristiske symptom på øjenbetændelse . Det forårsager sjældent langsigtede synsskader, hvis det behandles omgående.

(Læs også: Genkend årsagerne og hvordan man overvinder røde øjne )

Hævelse og røde øjenlåg

Det næste symptom er hævede og røde øjenlåg. Fordi sygdommen er smitsom, spreder den sig normalt fra det ene øje til begge øjne inden for få dage. Hævelse af øjenlågene er også ledsaget af kløe.

Masser af tårer

Smerter i røde øjne på grund af virus og allergi forårsager normalt produktion af flere tårer end normalt.

Kløe og svie i øjnene

Kløe og svie i øjet er almindelig ved conjunctivitis.

Masser af øjenudflåd

Røde øjensmerter er karakteriseret ved meget grøngult øjenudflåd. Dette er sandsynligvis forårsaget af bakterier.

Krøllede øjenlåg

Når du vågner, har du svært ved at åbne øjnene, fordi dine øjne er skorpe. Dette skyldes det snavs, der samler sig, mens du sover.

Følsom over for lys

øjenbetændelse forårsage lysfølsomhed. En person, der har alvorlige symptomer, såsom synsforandringer, alvorlig lysfølsomhed eller ulidelig smerte, kan have en infektion, der har spredt sig ud over bindehinden og bør ses af en læge. Du kan spørge lægerne i appen at kende tilstanden af ​​øjensundhed, før du ser en læge. Du kan spørge gennem funktionerne Chat, video/taleopkald eller du ved det.

Som om der er noget i øjet

Det næste symptom er som om noget blokerer og forstyrrer i øjet.

(Læs også: 6 risici for øjensmerter på grund af kontaktlinser )

Hvis du oplever disse symptomer, så lad det ikke blive ved. Du skal holde dine øjne sunde. Spørg straks en læge om behandling. Du kan også spørge lægen i appen . I appen Udover at diskutere med læger, kan denne applikation være en løsning til at købe medicin og vitaminer, der leveres direkte til dit hjem. Og tjek laboratoriet uden at skulle forlade huset. Kom nu… Hent Ansøgning i App Store eller Google Play nu.