8 typer af psoriasis du behøver at kende

Jakarta – Ofte forvekslet med skørbug, psoriasis er en betændelse i huden med forskellige symptomer, men generelt minder den meget om fnat. Alvoren af ​​denne sygdom afhænger af, hvor alvorlige symptomerne er, og symptomernes udseende er også forskellig fra patient til patient. Faktisk fandt nogle patienter ingen symptomer, når de blev ramt af denne sygdom.

Almindelige symptomer, der kan observeres, hvis nogen har psoriasis, såsom rødme af huden ledsaget af skæl. I fremskredne stadier vil de syge føle kløe og brændende fornemmelse på den inficerede hud. Nogle syge oplever også fortykkelse af huden og hævelse af leddene. At dømme ud fra symptomerne viser det sig, at psoriasis er yderligere opdelt i flere typer, såsom følgende:

Psoriasis i hovedbunden (Psoriasis i hovedbunden)

Den første type er psoriasis i hovedbunden eller psoriasis i hovedbunden . Ligesom psoriasis generelt, som ofte tolkes som fnat, bliver denne sygdom, der også angriber hovedbunden, ofte betragtet som normal skæl for de fleste. På et akut niveau kan psoriasis, der angriber hovedbunden, faktisk forårsage alvorlig skælbetændelse.

Psoriasis i hovedbunden er kendetegnet ved udseendet af en rødlig farve på nogle dele af hovedbunden ledsaget af hvide skæl. Selvfølgelig vil den syge opleve ekstrem kløe. Sygdommen kan også spredes til ansigt, ører eller hals.

Læs også: Find ud af den ubehagelige psoriasis-hudlidelse

Erytrodermisk psoriasis

Erytrodermisk Ved første øjekast vil psoriasis ligne en forbrænding. Men når en person bliver angrebet af denne type psoriasis, vil det meste af hans krop blive dækket af efterfulgt af afskalning af huden, hvilket forårsager smerte og kræver intensiv behandling.

Forskellige faktorer, der forårsager forekomsten af ​​psoriasis, såsom overdreven soleksponering, brug af store doser psoriasismedicin, alkoholmisbrug eller infektion.

Plaque Psoriasis

Plaque psoriasis er en form for psoriasis, der oftest angriber kroppen. Nogle sundhedseksperter siger, at genetik er hovedårsagen til psoriasis, men det vides endnu ikke, hvad den nøjagtige årsag er plak psoriasis, her er hvordan du behandler det.

Psoriasis arthritis

Gigt psoriasis er en psoriasissygdom, der angriber led og knogler. Begrænset lemmerbevægelse ledsaget af overdreven smerte. Der er ingen specifik behandling til behandling af denne sygdom, men normalt vil læger foreslå at tage diclofenackalium eller mefenaminsyre.

Guttat Psoriasis

Denne type psoriasis findes normalt på overfladen af ​​huden i form af små røde pletter. Men hvis den ikke behandles med det samme, guttate psoriasis vil blive mere alvorlig og spredes til andre dele af kroppen i etaper plak psoriasis.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Neglepsoriasis

Søm Psoriasis angriber neglene med tegn, der ligner dem på en infektion. Negle bliver tykkere og bliver lettere beskadiget, knækket og ser hvidlige ud på undersiden. Der er dog ingen specifik behandling for at overvinde det, derfor anbefales det altid at opretholde renheden og sundheden af ​​negle.

Pustuløs psoriasis

Hos syge, der er ramt pustulær Ved psoriasis vil overfladen af ​​den inficerede hud have hvide pletter fyldt med pus, med betændelse i den omkringliggende hud. Generelt vil denne psoriasis angribe hudens overflade i hele kroppen, ikke kun begrænset til hænder eller fødder.

Flexural Psoriasis

Denne type psoriasis er almindelig i områder af kroppen, der har folder, såsom under brysterne, under armhulerne eller i lysken. På hud, der let fugtes, bøjelig psoriasis vil lettere spredes ved markante forandringer i huden bliver så rød og skinnende. Dette skyldes, at denne type psoriasis lettere kan beskadige hudvæv på fugtig hud.

Det var nogle af de typer af psoriasis, som du skal kende fra symptomerne og placeringen af ​​udseendet. Uanset typen af ​​sygdom, hvis du føler usædvanlige symptomer, skal du straks spørge en læge, der er ekspert. Prøv at bruge appen så det er nemmere for dig at komme i kontakt med læger. Du har dog brug for Hent Ansøgning på din telefon, før du kan bruge den.