Bliv ikke undervurderet! Dette er vigtigheden af ​​kravlefasen hos babyer

, Jakarta - At se babyens vækst og udvikling er virkelig en glædelig ting. Forældre vil ledsage deres børn fra det øjeblik, de bliver født, holde og amme dem, tale og spøge med dem, indtil de begynder at sidde og kravle og derefter gå. Nå, vidste du, at denne kravlefase er en vigtig fase af babyens udvikling.

Nogle babyer springer muligvis kravlefasen over og kan gå med det samme. Lancering Cogni børn , babyer lærer bare fra de er seks måneder, eller for det meste i en alder af 80-10 måneder. Dette kan dog være påvirket af mange faktorer, såsom en glat og kold gulvoverflade eller forældre, der er overbeskyttende. Også selvom forældre bør lade barnet kravle, for der er mange fordele, der kan opnås.

Læs også: Kend stadierne af babyens udvikling Alder 4-6 måneder

Træn fysisk udvikling

Når babyer begynder at kravle, gennemgår de udviklinger, såsom:

  • Grovmotoriske færdigheder. Kravl er en bevægelse, der involverer barnets arme, ben eller hele kroppen. Disse færdigheder er vigtige, fordi de træner fysisk for at kunne gå, løbe og hoppe.

  • Finmotorik. Kravl involverer også styrkelse af små muskler i kroppen såsom hænder og fingre. Disse muskler vil også senere være nyttige til at forstå andre ting, bevæge munden eller tygge og endda have tøj på.

  • Balance. Når babyen begynder at kravle, når sin kropsbalance. Dette er et vigtigt fysisk krav for babyer for at akkumulere selvtillid og evnen til at gå videre til den næste fase, som er at gå.

  • Hånd-, fod- og øjenkoordination. Øjne er nyttige til at rette opmærksomheden og hænder til at udføre opgaver. Koordinering af de to er vigtig for senere babyer, når de lærer at skrive og sparke en bold.

Men tving dem ikke til at gøre det, lad dem gøre det, hvis de vil. Forældre bør også altid overvåge barnet, når de ønsker at lære at kravle eller gå senere.

Hvis der er klager, kan du straks spørge lægen i ansøgningen . Du kan kontakte lægen via chat, taleopkald, eller videoopkald når som helst og hvor som helst gennem appen.

Læs også: Dette er et tegn på sen babyudvikling

Rumlig forståelse

Crawling lærer også babyer at forstå rumlige begreber. Det giver børn en forståelse og fysisk orientering af verden omkring dem og deres forhold til og position i den.

For eksempel, når babyer kravler, vælger de ofte at 'gå igennem' ting i stedet for at 'runde rundt'. Med øvelse og erfaring lærer babyer at forhandle sig frem til en mere effektiv vej til deres ønskede destination.

Visuelle færdigheder

Babyers visuelle færdigheder udvikler sig hurtigt, når de opdager, at deres yndlingslegetøj kan være nær eller fjern. Dette kaldes kikkertsyn og går ud på, at babyen træner øjnene i at se i det fjerne og derefter tilbage til hænderne, mens de kravler eller rækker ud efter legetøjet.

Kropskoordination

Venstre og højre hjernekoordination forbedres, når babyer lærer at kravle, fordi hjernen er nødvendig for at behandle hørelse, syn og bevægelse på samme tid. Så jo mere babyer øver sig i at kravle, jo bedre vil deres evner være til at synkronisere og udvikle sig. Alle skal arbejde sammen for at barnet kan opnå mobilitet.

Venstre arm og højre knæ bevæges i én fremadgående bevægelse. Derefter højre arm og venstre knæ for endnu en fremadgående bevægelse. Selv når babyer kravler på gulvet, bruger de også syn og hørelse til at identificere ønskede mål.

Læs også: Baby Pludselig Tradewinds, Pas på Wonder Week

Tillid

Når babyer kravler, opbygger de selvtillid og træffer deres første par beslutninger. De tager fysiske risici regelmæssigt og med hver succes og fiasko, så de opdager deres potentiale og begrænsninger.

Efterhånden som de bliver mere erfarne til at kravle, ved de bedre, hvornår de skal sætte farten ned for at undgå skader, navigere et skridt eller undersøge en forhindring foran dem.

Fysisk styrke

Efterhånden som babyer begynder at få mere fysisk bevægelse, får de også betydelig fysisk styrke. Det er nyttigt at forberede dem til at gå om et par måneder.

Når babyer begynder at trække sig op på møbler og rejse sig, begynder de normale kurver i deres rygsøjler at udvikle sig, og deres ryg- og benmuskler begynder at styrkes. Jo flere babyer kravler, jo mere øver de sig og forbereder sig på at gå på egne fødder.

Det er fordelene og grundene til, at kravlefasen er vigtig for babyer. Hvis du stadig har mange spørgsmål om babyens vækst og udvikling, så tøv ikke med at kontakte lægen på appen .

Reference:
Cogni børn. Tilgået 2020. Crawling – Den vigtigste milepæl.
Australian Kidspot. Hentet 2020. Seks grunde til, hvorfor det er vigtigt at crawle.
Nationale børn. Tilgået 2020. Hvorfor crawling er vigtigt for din baby.