Skal kende 4 årsager til slagtilfælde, der opstår i en ung alder

, Jakarta - slag opstår, når blodtilførslen til en del af hjernen afbrydes eller reduceres, så hjernevæv ikke får ilt og næringsstoffer. Hjerneceller kan dø inden for få minutter. slag er en medicinsk nødsituation, der kræver øjeblikkelig og passende behandling.

For de fleste i en ung alder virker det umuligt at opleve slag . Faktisk er der ikke noget, der hedder for ung til at få et slagtilfælde. På trods af risikoen slag stiger med alderen, men slag i en ung alder er meget sandsynligt at ske. Hvad er årsagen slag skete i en ung alder?

Læs også: Vær forsigtig, disse 7 klager kan markere mindre slagtilfælde

Årsager til slagtilfælde opstår i en ung alder

Anslået 10 pct slag forekommer hos personer under 50 år. Brugen af ​​ulovlige stoffer og genetiske forhold kan få en person til at opleve slag i en yngre alder.

Faktorer der bidrager til slag i en ung alder er det normalt anderledes end det, der sker hos ældre mennesker. Flere årsager slag der forekommer hos personer under 50 år, nemlig:

  1. Patent Foramen Ovale

Omkring 1 ud af 4 personer har små huller i hjertets to forkamre, som er til stede ved fødslen, men som normalt ikke bliver screenet for, så de fleste ved ikke, at de har dem. Et patent foramen ovale er kendetegnet ved et foramen ovale, der ikke lukker efter barnet er født.

Foramen ovale er et hul, der forbinder højre og venstre hjertekammer (atrium), som fungerer til at cirkulere blod gennem babyens krop, mens det er i livmoderen, fordi lungerne ikke fungerer endnu. Normalt lukker foramen ovale automatisk efter barnet er født, fordi dets funktion er erstattet af lungerne. Hvis foramen ovale ikke lukker, vil det forårsage et fald i ilttilførslen til hjernen og blanding af iltrigt blod med iltfattigt blod.

2. Arteriel dissektion

Op til 25 pct slag hos personer under 45 år forårsaget af operation af venerne i nakken. Denne tilstand kan opstå af en række årsager, herunder traumer fra sport, selvom de fleste operationer sker spontant uden traumer.

Blodkar består af tre lag, nemlig et tyndt indre lag af celler, et muskellag og et fibrøst lag. Det tynde overfladelag kan rives, og blod kan trænge ind i karvæggen. Dette forårsager forsnævring af blodkarrene og kan forårsage slag . Symptomer på arteriel dissektion omfatter:

  • Hovedpine
  • Nakke- og ansigtssmerter, især smerter omkring øjnene
  • Dobbeltsyn eller hængende øjenlåg
  • Pludselig fald i smagssansen

Læs også: 5 fakta om slagtilfælde, du bør vide

3. Blodkoagulationsforstyrrelser

Nogle tilstande, herunder seglcellesygdom, får blod til at danne blodpropper, der kan blive til blodpropper og forårsage slag hos unge mennesker. I dette tilfælde, slag Dette kan være den første indikation på, at en person har en blodprop.

4. Stofmisbrug

Specifikt kan kokainbrug trække blodkarrene sammen og samtidig øge sammenklumpningen af ​​blodceller, der forårsager blodpropper. Denne tilstand får stofmisbrug til at bidrage til slag i en ung alder. At undgå stofbrug og indtagelse af store mængder alkohol vil reducere en persons risiko for at få slag i enhver alder.

Læs også: 7 årsager til slagtilfælde i ung alder

Forebyg slagtilfælde i en ung alder

Forhindre slag er et vigtigt skridt, der kan gøres tidligt. Fysisk aktivitet, køre en sund livsstil, kan gøres, så du ikke oplever slag i en ung alder.

Hvis du har en genetisk tilstand, så er det bedst at tale med din læge via appen om forebyggelse. Du kan også købe lægeordineret medicin gennem applikationen .

Det er vigtigt at være opmærksom på kostændringer, hvoraf en er at begrænse saltindtaget. Hvis du har tendens til at have forhøjet blodtryk og indtager meget saltindhold, så vil du have svært ved at kontrollere forhøjet blodtryk, hvilket er hovedårsagen slag .

At reducere eller holde op med at ryge helt kan også reducere din risiko slag i en ung alder. Det skal bemærkes, at der er en stærk sammenhæng mellem antallet af cigaretter, der ryges af mænd under 50 år og risikoen. slag iskæmisk.

Reference:

Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Hvorfor stiger slagtilfælde hos yngre mennesker?
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Hvor gammel skal du være for at få et slagtilfælde? Yngre end du tror
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Slagtilfælde